Pomocy - Zielona dioda Led na Gałce biegów F56 2014

F54, F55 & F56

Moderatorzy: flapjck1, Drail

mhajduk1
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: MCS F56

Pomocy - Zielona dioda Led na Gałce biegów F56 2014

Post autor: mhajduk1 »

Witam, mam pytanie bo po naprawie wybieraka od skrzyni biegów nie świeci mi się tylko jedna dioda LED zielona na wstecznym na gałce biegów.. sprawdzałem, kupiłem nową gałke bo myślałem, że to dioda się uszkodziła, ale na nowej też to samo.. wszystko poza tym działa jak dawniej.. inne biegi się podświetlają a tylko problem na wstecznym... wybierak rozbierany był bo sprężynka się uszkodziła bo wywalało błąd na postoju, że auto nie jest zabezpieczone hamulcem postojowym..sprężynka nie odbijała z magnesem pod czujnik. Czy kwestia może kodowania tego wybieraka na nowo albo gałki ? ..

Odpinałem też aku po tym wszystkim na kilkanaście minut i dalej to samo :(
Enemy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW

Re: Pomocy - Zielona dioda Led na Gałce biegów F56 2014

Post autor: Enemy »

zaczalbym od diagnostyki i podpial komputer, zeby wykasowac ewentualne bledy ktore mogly sie pojawic przy naprawianiu wybieraka.
RR Radek
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S F56

Re: Pomocy - Zielona dioda Led na Gałce biegów F56 2014

Post autor: RR Radek »

wybierak rozbierany był bo sprężynka się uszkodziła bo wywalało błąd na postoju, że auto nie jest zabezpieczone hamulcem postojowym..sprężynka nie odbijała z magnesem pod czujnik. Czy kwestia może kodowania tego wybieraka na nowo albo gałki ? ..

Cześć
mam pytanie odnośnie naprawy wybieraka ponieważ mam u siebie ten komunikat o niezabezpieczonym aucie w pozycji P - wymieniałeś go w całości czy tylko wymieniana była sprężynka?
ODPOWIEDZ