Przestał działać pilot centralnego zamka.

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Adam
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53

Przestał działać pilot centralnego zamka.

Post autor: Adam »

Auto stało nieużywane parę tygodni i rozładował się akumulator. Co się później działo dokładnie nie pamiętam, ponieważ to było kilka miesięcy temu. Na pewno później, po naładowaniu akumulatora uruchomił się alarm i zaczął wyć. Musiałem otworzyć i zamknąć auto kluczykiem kilka razy, żeby przestał, może też przekręciłem stacyjkę na zapłon. W każdym razie sytuacja aktualnie jest taka, że kluczykiem normalnie otwieram, zamykam, odpalam, ale auto nie reaguje na pilota. Bateria w pilocie sprawna, dioda na płytce pilota się zapala. Auto też sygnał odbiera, bo w momencie naciśnięcia zapalają się lekko diodowe żarówki w postojówkach. Próbowałem dodać kluczyk metodami opisanymi w necie, ale żadna z nich nie działa. Mogły się skasować ustawienia komfortu i pilot jest po prostu wyłączony? (czy w ogóle jest taka opcja)? Z drugiej strony np zamykanie drzwi po ruszeniu działa, a to też chyba się w komforcie ustawia, więc niby się nie skasowało. Jak to ogarnąć? Interfejs + Inpa?
galone
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: R53

Re: Przestał działać pilot centralnego zamka.

Post autor: galone »

Cześć, podobny problem, nie można otworzyć drzwi z pilot, ale;
W module komfortu pilot dopisany,
Płytka była w naprawie bo było podejrzenie że nie daje sygnału
bateria nowa
na pilocie świeci się dioda przy naciśnięciu
bezpieczniki ok
antena nad lusterkiem może nie działać? czy coś jeszcze?
wersja 302 Alarm System r53
Awatar użytkownika
Przemas71
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini S 200 KM 93 R. AC SCHNIZER

Re: Przestał działać pilot centralnego zamka.

Post autor: Przemas71 »

Witam . U mnie wystąpiła identyczna sytuacja . Pytanie . Jak dopisać pilot w module komfortu i gdzie dokładnie znajduje się antena ? Zdemontowałem całe kpl lusterko jednak nie mogę namierzyć żadnej elektroniki z anteną .Będę wdzięczny za podpowiedz. Pozdrawiam .
ODPOWIEDZ