Mycie szyb

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

riderka_22
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Fiat 126p

Mycie szyb

Post autor: riderka_22 »

Kochani,
jak myjecie szyby w swoich maluszkach? Jakich środków używacie? Użyłam do swojego clinu do mycia szyb i pojawiła się jakaś skaza :/
"Zaw­sze trze­ba wie­dzieć, kiedy kończy się ja­kiś etap w życiu. Jeśli upar­cie chce­my w nim trwać dłużej niż to ko­nie­czne, tra­cimy ra­dość i sens te­go, co przed nami."
Awatar użytkownika
artur_rat
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI 1300

Re: Mycie szyb

Post autor: artur_rat »

Kolego ja tez myje tak jak ty. W sytuacji gdy chce "domyć" stosuje piankę do szyb samochodowych znanych producentów. Jest super bo usuwa ślady po owadach itp
Awatar użytkownika
leamse
Posiadane auto: Mini One 1.6 90KM
Kontakt:

Post autor: leamse »

No niestety, ale używanie standardowych domowych płynów do mycia szyb nie jest zbyt skuteczne przy myciu szyb samochodowych. Jak pisze Artur - lepiej korzystać z panek do szyb samochodowych. Dzięki temu na pewno uda ci się umyć szyby tak, by lśniły i dawały idealną widoczność.
Myślisz, że jesteś skazany na łupież pstry? Mylisz się! - http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,247891,pityver-scalp-hair-care-shampoo.html
Awatar użytkownika
Bumblebee
Posiadane auto: Mini Roadster

Post autor: Bumblebee »

Mi płyn do mycia szyb wystarcza, byleby byl bez alkoholu.
kamal1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: kamal1 »

Nie wszystkich płynów przeznaczonych do mycia szyb można używać do mycia szyb samochodowych. Powodem jest to,
że niektóre środki zawierają składniki niszczące lakier.Tak więc najlepiej wybierać z pośród dedykowanych do szyb samochodowych.
combi1
Posiadane auto: MINI Cooper

Post autor: combi1 »

Nie ma co stosować normalnego płynu do mycia okien. Tak jak ktoś napisał może mieć bardzo zły wpływ na lakier. Nie wiadomo co tam producenci leją. Zdecydowanie używać dedykowane środki do mycia szyb samochodowych, a później jakiś Nano Drop, czy coś takiego, jako niewidzialna wycieraczka. Na jakiś czas jest spokój.
sinka
Posiadane auto: mini

Post autor: sinka »

możecie mi polecić coś super sprawdzonego? łatwego do używania, dobrze się rozprowadzającego i nie zostawiającego smug?
Sarnik
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Toyota Avensis

Post autor: Sarnik »

Jak pojawiają się smugi to przemywam szyby wodą z płynem do naczyń, tylko w niewielkim stężeniu, żeby nie zrobiło się zbyt dużo piany. Wycieram to, a na koniec zwykłym płynem to szyb i wszystko pięknie wyczyszczone
ODPOWIEDZ