Kochani,
jak myjecie szyby w swoich maluszkach? Jakich środków używacie? Użyłam do swojego clinu do mycia szyb i pojawiła się jakaś skaza :/
Mycie szyb
Moderator: flapjck1
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Fiat 126p
Mycie szyb
"Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami."
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Re: Mycie szyb
Kolego ja tez myje tak jak ty. W sytuacji gdy chce "domyć" stosuje piankę do szyb samochodowych znanych producentów. Jest super bo usuwa ślady po owadach itp
- leamse
- Posiadane auto: Mini One 1.6 90KM
- Kontakt:
No niestety, ale używanie standardowych domowych płynów do mycia szyb nie jest zbyt skuteczne przy myciu szyb samochodowych. Jak pisze Artur - lepiej korzystać z panek do szyb samochodowych. Dzięki temu na pewno uda ci się umyć szyby tak, by lśniły i dawały idealną widoczność.
Myślisz, że jesteś skazany na łupież pstry? Mylisz się! - http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,247891,pityver-scalp-hair-care-shampoo.html
- Bumblebee
- Posiadane auto: Mini Roadster
Mi płyn do mycia szyb wystarcza, byleby byl bez alkoholu.
Nie wszystkich płynów przeznaczonych do mycia szyb można używać do mycia szyb samochodowych. Powodem jest to,
że niektóre środki zawierają składniki niszczące lakier.Tak więc najlepiej wybierać z pośród dedykowanych do szyb samochodowych.
że niektóre środki zawierają składniki niszczące lakier.Tak więc najlepiej wybierać z pośród dedykowanych do szyb samochodowych.
-
- Posiadane auto: MINI Cooper
Nie ma co stosować normalnego płynu do mycia okien. Tak jak ktoś napisał może mieć bardzo zły wpływ na lakier. Nie wiadomo co tam producenci leją. Zdecydowanie używać dedykowane środki do mycia szyb samochodowych, a później jakiś Nano Drop, czy coś takiego, jako niewidzialna wycieraczka. Na jakiś czas jest spokój.
-
- Posiadane auto: mini
możecie mi polecić coś super sprawdzonego? łatwego do używania, dobrze się rozprowadzającego i nie zostawiającego smug?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Toyota Avensis
Jak pojawiają się smugi to przemywam szyby wodą z płynem do naczyń, tylko w niewielkim stężeniu, żeby nie zrobiło się zbyt dużo piany. Wycieram to, a na koniec zwykłym płynem to szyb i wszystko pięknie wyczyszczone