Komunikat "Zabezpiecz pojazd przed stoczeniem".
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Re: Komunikat "Zabezpiecz pojazd przed stoczeniem".
A orientujesz sie ile taki zabieg wyszedłby Cię jeśli ASO by nie pokrywało kosztów w ramach tego pakietu?
- CHSTRFLD
- Nowy
- Posiadane auto: R56, MPI, F56
Nie pamiętam dokładnie, musiałbym znaleźć kopię kosztorysu o ile go w ogóle mam jeszcze.
Sam wybierak to był koszt rzędu 1700-1800zł jeśli mnie pamięć nie myli. Robocizna pewnie analogicznie cenowo - irracjonalnie drogo.
Sam wybierak to był koszt rzędu 1700-1800zł jeśli mnie pamięć nie myli. Robocizna pewnie analogicznie cenowo - irracjonalnie drogo.
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
No to tak jak myślałem, że ceny z kosmosu jak to u Mini/BMW.Pamiętam jak mi za wymianę rozrządu + robociznę zawołali 8500pln a pojechałem do innych specy od BMW i zrobiłem to samo (tej samej firmy rozrząd) za 2200pln:) Ok to dzięki za info i będę szukał alternatywnej możliwości naprawy bo wiem że to idzie za grosze naprawić, tylko wszyscy spece co kumają sprawę bardzo daleko odemnie.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Cooper S F56
Witam,
Mam ten sam problem. Po grubszym zbadaniu tematu okazało się że winna jest sprężyna która obraca wachadło z magnesem. Magnes nie trafia w pole czujnika i system informuje ze skrzynia nie jest w pozycji PARK. Drobiazg, wada konstrukcyjna. Fizycznie skrzynia jest zablokowana i auto się nie stoczy a komputer wywal komunikat informacyjny. W serwisie BMW wycenili to na 3800zł. Poniżej wrzucam zdjęcie. Być może na dniach spróbuje sam to naprawić i wrzucić relacje.
Pozdrawiam
Mam ten sam problem. Po grubszym zbadaniu tematu okazało się że winna jest sprężyna która obraca wachadło z magnesem. Magnes nie trafia w pole czujnika i system informuje ze skrzynia nie jest w pozycji PARK. Drobiazg, wada konstrukcyjna. Fizycznie skrzynia jest zablokowana i auto się nie stoczy a komputer wywal komunikat informacyjny. W serwisie BMW wycenili to na 3800zł. Poniżej wrzucam zdjęcie. Być może na dniach spróbuje sam to naprawić i wrzucić relacje.
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- pobrany plik.jpg (74.56 KiB) Przejrzano 312 razy
-
- Image-120.jpg (90.12 KiB) Przejrzano 312 razy
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini clubman F54
Witam
I jak, udało Ci się to naprawić?
Pytam bo i u mnie się ten komunikat pojawił :/
Pozdrawiam
Michał
I jak, udało Ci się to naprawić?
Pytam bo i u mnie się ten komunikat pojawił :/
Pozdrawiam
Michał
-
- Nowy
Na bmw-klub.pl doczytałem, że jest fachowiec który to naprawia nie za miliony.
Problem w tym, że dość daleko mam do niego...
Jakby ktoś był zainteresowany:
Bosch service Jagodziński Gąsawa tel.535 100 692
Ja szukam kogoś z Mazowieckiego, ew Opolskiego, będę wdzieczny za informację.
Pozdrawiam
Michał
Problem w tym, że dość daleko mam do niego...
Jakby ktoś był zainteresowany:
Bosch service Jagodziński Gąsawa tel.535 100 692
Ja szukam kogoś z Mazowieckiego, ew Opolskiego, będę wdzieczny za informację.
Pozdrawiam
Michał
-
- Nowy
Podbijam temat... Czy komuś z mazowieckiego udało się to naprawić?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Country Man S
- Kontakt:
Witajcie. Kiedyś też zastanawiało mnie to bo byłem laikiem. Teraz już pamiętam by wrzucić P przy gaszeniu. Drugie co mnie irytowało to np gdy nie domknąłem drzwi, lub wiecie jak parkowało się kiedyś, z uchylonymi drzwiami i zerkało czy aby na pewno w nic się nie puknie. To kiedyś miałem sytuację taką, że uchyliłem drzwi i nagle auto staje, drugi raz to samo i przy uchylonych drzwiach lub niedomkniętych auto nie ruszy, jest to chyba jakiś rodzaj zabezpieczenia. Ale z początku myślałem, że skrzynia siadła. Miłego Dzionka!
https://exelcar.pl/wypozyczalnia-samochodow-gdynia
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S F56
Cześć
I ja dołączam do grupy u których pojawia się ten komunikat pomimo iż dźwignia jest w pozycji P.
U mnie kod błędu 420106 Magnes Shiftlock:dźwignia sterująca wadliwa niezablokowana w P
Ktoś rozwiązał już ten problem w inny sposób niż ASO i wymiana całej dźwigni. (woj.mazowieckie)
I ja dołączam do grupy u których pojawia się ten komunikat pomimo iż dźwignia jest w pozycji P.
U mnie kod błędu 420106 Magnes Shiftlock:dźwignia sterująca wadliwa niezablokowana w P
Ktoś rozwiązał już ten problem w inny sposób niż ASO i wymiana całej dźwigni. (woj.mazowieckie)