Zużycie paliwa na żywo
-
- Nowy
- Posiadane auto: Clubman
Zużycie paliwa na żywo
Szanowni Państwo, nabyłem ostatnio Mini Clubman z 2008 roku. Za chiny ludowe nie mogę ustawić tak komputera bym widział aktualne zużycie paliwa, średnie czy też informacji ile przejadę km. Co prawda jak wejdę dosyć "głęboko" w ustawienia komputera mogę podejrzeć zużycie średnie ale mi zależy na tym by widzieć je w trakcie jazdy. Nie mam pojęcia co powinienem zrobić. Czytałem instrukcję ale też oglądałem filmy jednak nie znalazłem odpowiedzi jak to zestawić by w trakcie jazdy sobie patrzyć na takie właśnie informacje. Gdzieś ktoś się ogłasza w sieci że jest w stanie zaprogramować mini aby to było widać. Ja mam kabelek obd2 ale nie wiem jaki soft ew. użyć chyba że jest prostsza metoda. Wydaje się że takie info jak średnie zużycie winno być standardem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
- Xeper
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2010
N16 122KM
British Racing Green :) - Lokalizacja: WGM
- Kontakt:
Re: Zużycie paliwa na żywo
Hej, masz ustawione pokazywanie prędkości na małym wyświetlaczu górnym?
Jeśli tak, to w tym trybie nie można pokazywać spalania na wyświetlaczu dolnym.
Tak przynajmniej jest u mnie i oidp opisane w instrukcji.
W pozostałych trybach spalanie ustawia się na dolnym wyświetlaczu poprzez klikanie przyciskiem na lewej manetce.
Jeśli tak, to w tym trybie nie można pokazywać spalania na wyświetlaczu dolnym.
Tak przynajmniej jest u mnie i oidp opisane w instrukcji.
W pozostałych trybach spalanie ustawia się na dolnym wyświetlaczu poprzez klikanie przyciskiem na lewej manetce.
R56 Cooper Racing British Green 2010
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
-
- Nowy
- Posiadane auto: Clubman
Dokładnie tak - mam prędkość a chciałbym mieć zużycie.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: R55 CLUBMAN
witam
zaczac trzeba od configuracji poprzez menu na radiu.tam ustaw jak ma ci pokazywc spalani, jest kilka opcji
zaczac trzeba od configuracji poprzez menu na radiu.tam ustaw jak ma ci pokazywc spalani, jest kilka opcji