Sportowy filtr powierza ?
Moderator: flapjck1
Sportowy filtr powierza ?
Tak przeglądając oferty sklepów internetowych z częściami do mini
Natknąłem się na pozycję - sportowy filtr powierza Tak na wygląd to widzę że bardzo się on różni od standardowego filtra A co poza tym wyglądem i ceną go wyróżnia
Kto mnie (laika) przekona że wart on jest swojej ceny
Natknąłem się na pozycję - sportowy filtr powierza Tak na wygląd to widzę że bardzo się on różni od standardowego filtra A co poza tym wyglądem i ceną go wyróżnia
Kto mnie (laika) przekona że wart on jest swojej ceny
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Sportowy filtr powierza ?
rozumiem ze mowa o wkladce??
jesli tak to:
1) orginalny KN ma 1000000 km gwarancji
2) jest praktycznie niezuzywalny bo wystarczy go raz na jakis czas wyprac i nasaczyc olejkiem
3) ma lepszy przeplyw powietrza przy zachowaniu takiej samej albo lepszej zdolnosci do filtracji co seria papierowa
jesli tak to:
1) orginalny KN ma 1000000 km gwarancji
2) jest praktycznie niezuzywalny bo wystarczy go raz na jakis czas wyprac i nasaczyc olejkiem
3) ma lepszy przeplyw powietrza przy zachowaniu takiej samej albo lepszej zdolnosci do filtracji co seria papierowa
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Ja bym zainwestował w kolektory wydechowe... ale najlepiej mieć to i to.W mojej Hondzie kolektor i filtr sprawdziły sie idealnie (jakies 10-15 koni +) choć koni mi nie brakowało to zmieniła się elastyczność silnika więc przybyło momentu obrotowego.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
zykle wyglada tak ze silnik z takim filtrem zyskuje u góry tracąc na dole - chodzi o moc
dodatkowo jest glosniejszy
dodatkowo jest glosniejszy
Strona Chojnackiego
Ale co generalnie polecacie zakup filtra stożkowego
Ale co generalnie polecacie zakup filtra stożkowego
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
do niewysilonej litrowki wkladka KN + modyfikacja puszki filtra pow. to najlepsza opcja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
flapjck1 pisze:do niewysilonej litrowki wkladka KN + modyfikacja puszki filtra pow. to najlepsza opcja
To wkładka KN to jest coś innego niż filtr stożkowy
Jak to wygląda to KN
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
wkladka to zamiennik seryjnego filtra pow. wykonana z materialu lepiej przepuszczajacego powietrze ( w przypadku KN jest to wloknina bawelniania nasaczona olejem )
a stozek to stozek kazdy wie jak wyglada
stozek w mini ma jedna podstawowa wade, zasadniczo w kazdych warunkach ciagnie gorace powietrze
a stozek to stozek kazdy wie jak wyglada
stozek w mini ma jedna podstawowa wade, zasadniczo w kazdych warunkach ciagnie gorace powietrze
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Nie w każdych... i to się niedługo okaże ;d
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Owszem Pan KC bardzo ładnie opisuje Air Filtration ale...
1. To dotyczy filtra stożkowego montowanego przy ścianie grodziowej (a są jeszcze inne możliwości ;P )
2. Wkładka K&N oraz nawiercana puszka filtra z pewnością daje lepsze właściwości dzięki zwiększonemu przepływowi powietrza, oraz wyrównywaniu podciśnienia w niej (tylko 6 dziurek a tyle radości)
3. Strony 57-72 z Magicznego Vizarda opisują coś takiego jak Ram Charging - zobaczymy czy działa
Także ja bym zainwestował w puszkę z dziurkami oraz wkładkę bo to nie zamoknie na pewno a daje dobre rezultaty albo bardziej extremalne przeróbki jesli chcemy wycisnąć dużo więcej z mini
1. To dotyczy filtra stożkowego montowanego przy ścianie grodziowej (a są jeszcze inne możliwości ;P )
2. Wkładka K&N oraz nawiercana puszka filtra z pewnością daje lepsze właściwości dzięki zwiększonemu przepływowi powietrza, oraz wyrównywaniu podciśnienia w niej (tylko 6 dziurek a tyle radości)
3. Strony 57-72 z Magicznego Vizarda opisują coś takiego jak Ram Charging - zobaczymy czy działa
Także ja bym zainwestował w puszkę z dziurkami oraz wkładkę bo to nie zamoknie na pewno a daje dobre rezultaty albo bardziej extremalne przeróbki jesli chcemy wycisnąć dużo więcej z mini
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ram Charging to doładowanie dynamiczne jak w motorach?
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
stożek bezpośrednio na gażnik w moim przypadku niesprawdzał się