Oświetlenie i Bluetooth
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI Countryman
Oświetlenie i Bluetooth
Witam wszystkich
Od miesiąca posiadam Mini Countryman 2012r. 2.0 D.
Mam pytanie odnośnie oświetlenia samochodu. Po otwarciu samochodu z kluczyka zapalają się światła zewnętrzne, a w środku świecą się tylko lamki pod nogami. Czy tak jest w tych modelach, czy coś mam ze swoim? Trochę ciemno i nawet nie widać gdzie włożyć kluczyk
Jeszcze jedno pytanie o Bluetooth tzn. nie posiadam fabrycznego, a chciałbym zamontować tak, żeby było kompatybilne z przyciskami na kierownicy.
Za każdą odpowiedz i poradę bardzo dziękuję
Od miesiąca posiadam Mini Countryman 2012r. 2.0 D.
Mam pytanie odnośnie oświetlenia samochodu. Po otwarciu samochodu z kluczyka zapalają się światła zewnętrzne, a w środku świecą się tylko lamki pod nogami. Czy tak jest w tych modelach, czy coś mam ze swoim? Trochę ciemno i nawet nie widać gdzie włożyć kluczyk
Jeszcze jedno pytanie o Bluetooth tzn. nie posiadam fabrycznego, a chciałbym zamontować tak, żeby było kompatybilne z przyciskami na kierownicy.
Za każdą odpowiedz i poradę bardzo dziękuję
- Xeper
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2010
N16 122KM
British Racing Green :) - Lokalizacja: WGM
- Kontakt:
Re: Oświetlenie i Bluetooth
Hej, u mnie zapala się "podświetlenie skarpetek", oświetlenie sufitowe oraz przycisk start-stop.Janek_91 pisze: Mam pytanie odnośnie oświetlenia samochodu. Po otwarciu samochodu z kluczyka zapalają się światła zewnętrzne, a w środku świecą się tylko lamki pod nogami. Czy tak jest w tych modelach, czy coś mam ze swoim? Trochę ciemno i nawet nie widać gdzie włożyć kluczyk
R56 Cooper Racing British Green 2010
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
-
- Posiadane auto: MINI Countryman
Czyli nie działają u mnie sufitowe, chociaż ręczenie mogę je włączyć i się świecą
-
- Nowy
- Posiadane auto: R55S r56
Skoro ręcznie działają to może ktoś tak zakodował , musiał byś znaleźć majstra co umie w kodowanie i doposażanie i zapytać , albo jest jeszcze możliwość że któryś kabel od światła nie styka i nie podaje na górne doświetlenie sygnału jak włącza się comming living home , a jak otwierasz i zamykasz każde drzwi to się nie zapala ? Jak ręcznie włączasz światło go zapalają się wszystkie światełka górne ? Jeżeli nie wszystkie go sprawdź żarówki
-
- Posiadane auto: Mini Countryman 1.6d 112KM
podbijam temat z Blutetoothem! Niby są przyciski na kierownicy, niby są jakieś styki jak pod telefon w podłokietniku, ale nijak nie wiem jak to podpiąć. Pytałem w serwisie - kiwał pan głową z głupawym uśmiechem że to się nie da :/ jest jakaś opcja żeby tam wmontować faktycznie bluetooth?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Countryman R60
O ile dobrze pamiętam to bluetooth jest zintegrowany z radiem, więc musiałbyś wymienić całe radio na takie z Bluetooth i zakodować.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
to nie jest kwestia radia, tylko doposazenia w modul bluetooth i combox
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
.Enemy pisze:to nie jest kwestia radia, tylko doposazenia w modul bluetooth i combox
A przyciskami w kierownicy nie ma sie co ekscytowac, poniewaz kazda wielofunkcyjna kierownica w mini je ma.