Witajcie, jestem nowy na forum i od wczoraj jestem posiadaczem Mini R50, i muszę rozszyfrować kilka problemów
1. Radio - radio jest nie oryginalne, jakiś blaupunkt, ale niestety nie działa. Nie wiem czy to powiązane, ale nie działa też podświetlenie panelu nawiewów, za to zegarek działa (słyszałem że radio i zegarek na jednym bezpieczniki są). Gdzie szukać przyczyny? Radio prawdopodobnie będę zmieniał ale póki co chce spróbować uruchomić to co jest. Czy podświetlenie panelu nawiewów może jakoś łączyć się z radiem czy to zupełnie inna para kaloszy?
2. Halogeny - mój egzemplarz posiada dodatkowe halogeny na grilu, lecz albo nie wiem jak je włączyć, albo jest coś nie tak. Kiedy/jak one się włączają?
3. Szukam opisu bezpieczników, nigdzie znaleźć nie mogę :/ Ma ktoś taki opis? Na dniach będę sprawdzał wszystkie ale wolał bym taki opis mieć.
Pozdrawiam
R50 - radio/halogeny/bezpieczniki
-
- Nowy
- Posiadane auto: mini one 1,6 2002
Re: R50 - radio/halogeny/bezpieczniki
halogeny mają włącznik na środkowym panelu pod radiem .trzeba włączyć zapłon i minimum światła pozycyjne . radio trzeba wyjąć i sprawdzić zasilanie .
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini R50
Re: R50 - radio/halogeny/bezpieczniki
Tak, halogeny się w tym miejscu włącza, ale te w zderzaku, już słyszałem że te na grillu powinny się włączyć razem z długimi lecz w żadnym przypadku nic się nie dzieje.
Na kostce zasilanie jest ale coś jest powalone, podłączyłem stare radio to nagle włączyły się zegary w środku ( bez kluczyka w stacyjce i wyłączone światła). Kupiłem nowe radio podłączyłem i poczułem tylko smród z radia zamówiłem nowa przejściówkę ISO niby do mini od 2001 ( większość od 2003 jest) gdzie w kostce zasilającej są tylko 4 piny aktywne (tak jak zresztą w kostce do radia) bo w obecnej kostce zajętych pinów mam 7
Niestety grzebać mogę tylko w weekendy, i to też mam ograniczony czas na to więc wszystko mi się rozciąga w czasie :/
Na kostce zasilanie jest ale coś jest powalone, podłączyłem stare radio to nagle włączyły się zegary w środku ( bez kluczyka w stacyjce i wyłączone światła). Kupiłem nowe radio podłączyłem i poczułem tylko smród z radia zamówiłem nowa przejściówkę ISO niby do mini od 2001 ( większość od 2003 jest) gdzie w kostce zasilającej są tylko 4 piny aktywne (tak jak zresztą w kostce do radia) bo w obecnej kostce zajętych pinów mam 7
Niestety grzebać mogę tylko w weekendy, i to też mam ograniczony czas na to więc wszystko mi się rozciąga w czasie :/