Fazy rozrządu mini R53

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Re: Fazy rozrządu mini R53

Post autor: Mr.Do »

Myślę że te uszkodzenia to problem ze smarowaniem. U mnie zmiany nastąpiły w najdalszym miejscu od filtra. Kolor oleju po przejechaniu 5000 km świadczył o tym że poprzedni użytkownik nie dbał o silnik. Zobaczymy, dziś przyjadą części. Wieczorem poskładam i odpalę silnik. Zobaczę jeszcze raz jakie ciśnienie na cylindrach jest.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Po wymianie popychaczy i wałka rozrządu silnik pięknie pracuje, cały urok niszczy grzechotnik w kompresorze, trzeba będzie się tym zająć. Części zamawiałem w AUTODOC i tutaj moja uwaga. Zamówienia realizują z magazyny z Niemiec, więc sam czas dostawy jest wydłużony o kilka dni. Popychaczy na zaworach ssących jest 4 lewe i 4 prawe i tak złożyłem zamówienie. Dostarczono mi jeden popychacz prawy i siedem lewych. Mimo wysłanych zdjęć kilka dni musiałem czekać na decyzję że mam odesłać produkty pomylone. Przetrzymali mnie kilka tygodni zanim dotarło prawidłowe zamówienie. Nie polecam firmy AUTODOC z powodu braku kontaktu z niemiecką stroną. Gdybym nie dzwonił i groził to auto do dziś by stało rozebrane.

Po wymianie uszczelniaczy zaworów nie ubywa oleju, obeszło się bez ściągania głowicy. Pojeżdżę jeszcze kilka dni i spuszczę olej przy okazji robiąc płukankę.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ile placiles za popychacze? warto bylo brac z niemiec? ( abstrahujac od klopotow z pakowaniem )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Kupiłem popychacze producenta Ajusa, ssące po 127 zł, wydechowe po 131 zł, nie kupowałem najtańszych i też nie najdroższych. Średnia półka. Nie wiedziałem że AUTODOC to niemiecka firma. Stronę mają .pl
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

w autopartner aktualna cena w detalu:

ssace freccia 88 lewa, 90 prawa

w cer-motor
wydech ajusa 289
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Widziałem te ceny, tylko chciałem wszystko jednego producenta zamontować.
Silnik bardzo ładnie pracuje, oleju nie ubywa, więc operacja udana.
Żeby mi się nie nudziło kupiłem sobie kolejne Mini, uszczelnienie silnika, zdeżak do wymiany i gotowy do jazdy.
Załączniki
20220228_210029.jpg
(185.84 KiB) Pobrany 127 razy
tomkow
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: tomkow »

sporo części znajdziecie w sklepie incar.pl. Ceny porównywalne z innymi sklepami. Dostępność również nie najgorsza. Znajomy korzysta z tego sklepu i sobie chwali.
ODPOWIEDZ