Witam, zabrałem się za samodzielną wymianę filtra paliwa w moim MINI, ugrzązłem zaraz na początku, oglądałem kilka filmików i na żadnym z nich oprócz przewodu paliwa nie widziałem kostki elektryczne widocznej na zdjęciach, dodatkowo widać "plombe" naklejkę nie zerwaną, przy okazji samochód ma prawie 240 tys. km, bardzo możliwe że filtr paliwa nigdy nie był wymieniany, chyba że to nie w tym miejscu. Teraz pytanie czy spokojnie mogę odłączyć tą kostkę, i czy w dobrym miejscu szukam filtra paliwa.
MINI 2008r. 1.6 benzyna 120km.
Filtr paliwa
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI [BMW] Cooper Hatchback III 1.6 120KM (benzyna) 2008r.
Filtr paliwa
- Załączniki
-
- 1.jpg (330.35 KiB) Przejrzano 206 razy
-
- 2.jpg (441.65 KiB) Przejrzano 206 razy
-
- 3.jpg (476.43 KiB) Przejrzano 206 razy
- GregoriO_ES
- Nowy
- Posiadane auto: CooperD 1.6 2010 (LCI)
Re: Filtr paliwa
nie mam jeszcze Mini ale z doświadczenia wiem, że filtr paliwa nie znajduje się w zbiorniku tylko na przewodach paliwowych.
Jest albo pod podwoziem, w nadkolu lub w samej komorze silnkowej.
na 99.9%...
na 99.9%...
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI [BMW] Cooper Hatchback III 1.6 120KM (benzyna) 2008r.
Przepatrzyłem bardziej szczegółowo forum, okazuję się że był ten temat, moje MINI nie ma filtra paliwa, dlatego drugie pytanie, chciałem wymienić czy sprawdzić stan filtra paliwa dlatego że wydaję mi się że przy przyspieszaniu szarpie miniaczem, pierwsze co pomyślałem i wyczytałem że to może być zapchany filtr paliwa, ale skoro jest nie wymienialny to co może być przyczyną? pompa paliwa?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 120kM R56 2006R
Naprawdę jestes mało doświadczony więc po co wypisujesz swoje mądrości skoro nie masz pojęcia o MiniGregoriO_ES pisze:nie mam jeszcze Mini ale z doświadczenia wiem, że filtr paliwa nie znajduje się w zbiorniku tylko na przewodach paliwowych.
na 99.9%...
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 120kM R56 2006R
Przyczyn może być kilkaset...zacznij od podstaw czyli świec i kabli wysokiego napięcia, mozesz miec tak jak u mnie ..zapchany katalizator ..mi pomógł chwilowo liquid ...Jesli chodzi o filtr paliwa..moje auto tez go nie posiada...jest taka namiastka w postaci takiej siateczki w pompie..więc jeśli chcesz mieć czysty musisz wymienic pompę paliwową chyba że są jacyś spryciarze tu na forum którzy potrafią to wymienić..bo mechanicy nie.Majkel92 pisze:Przepatrzyłem bardziej szczegółowo forum, okazuję się że był ten temat, moje MINI nie ma filtra paliwa, dlatego drugie pytanie, chciałem wymienić czy sprawdzić stan filtra paliwa dlatego że wydaję mi się że przy przyspieszaniu szarpie miniaczem, pierwsze co pomyślałem i wyczytałem że to może być zapchany filtr paliwa, ale skoro jest nie wymienialny to co może być przyczyną? pompa paliwa?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
Filtr paliwa znajduje się w prawej komorze baku.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Countryman R60
W wielu autach filtr znajduje się w koszyku pompy, w zbiorniku. W japońskich to niemal standard. Tak jak w Mini.GregoriO_ES pisze:nie mam jeszcze Mini ale z doświadczenia wiem, że filtr paliwa nie znajduje się w zbiorniku tylko na przewodach paliwowych.
na 99.9%...