Zamek centralny nie otwiera
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Zamek centralny nie otwiera
Witam serdecznie - mam problem!
Rok temu zakupiłem Mini z pewną wadą - centralny zamek nie otwiera drzwi z pilota. Owszem, zamyka je pilota, ale otworzyć można tylko przekręcając kluczyk w drzwiach - wtedy otwierają się drzwi kierowcy, natomiast pasażera trzeba otworzyć od środka.
Gdy próbuję otworzyć je z pilota, słychać stuknięcie ale nie otwierają się. Dodam, ze klapa bagażnika otwiera się.
Co jest przyczyną? Co trzeba wymienić?
Rok temu zakupiłem Mini z pewną wadą - centralny zamek nie otwiera drzwi z pilota. Owszem, zamyka je pilota, ale otworzyć można tylko przekręcając kluczyk w drzwiach - wtedy otwierają się drzwi kierowcy, natomiast pasażera trzeba otworzyć od środka.
Gdy próbuję otworzyć je z pilota, słychać stuknięcie ale nie otwierają się. Dodam, ze klapa bagażnika otwiera się.
Co jest przyczyną? Co trzeba wymienić?
Re: Zamek centralny nie otwiera
temat omawiany na forum, siłownik centralnego, aby otwierać drzwi pasażera trzeba przekręcić kluczykiem 2 razy w drzwiach kierowcy
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50 2004r lift
Witam,przeglądam starsze posty.U mnie było tak samo.Do wymiany zamek drzwi.Kupiłem używany zamek od Rover75 i teraz jest ok.Wreszcie otwiera z pilota.Pozdro
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini one R50 2003r, Lancia Lybra 2.4jtd
Odświeżę temat: mam pytanie czy zamek od wersji R56 będzie pasował do R50?
-
- Nowy
W odpowiedzi tyle...Poszedłem po podpowiedziach Forumowiczów i kupiłem zamek od Rover 75.Pasował idealnie..Nie wiem jak z R56,ale z Rover 75 to strzał w 10...Kupiony używany,wymieniony i działa jak z fabryki.Pozdro
-
- Nowy
To jeszcze dopisze..U mnie było tak samo.Z pilota zamykał,ale nie otwierał prawych drzwi.Na 100% do wymiany zamek...Czy od R56 to nie wiem.Od Rover 75 pasuje idealnie,Pozdro
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini one R50 2003r, Lancia Lybra 2.4jtd
ok. Zmontowałem zamek od R56 do R50. Jest identyczny. Także potwierdzam jak w temacie. Od rovera 75 wersja EU pasują i również są identyczne jak w R50. Obecnie jest kłopot na allegro i olx. dostępne sa wersje zamków UK rover 75, których nie polecam ponieważ nie posiadają mocowania pod zamek klamki. Gdy w razie "w" zabraknie w Mini prądu nie otworzymy auta. Za zamek R56 ( rocznik 2009 auta) zapłaciłem 90 zł. na olx.pl
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Maciej.S pisze:ok. Zmontowałem zamek od R56 do R50. Jest identyczny. Także potwierdzam jak w temacie. Od rovera 75 wersja EU pasują i również są identyczne jak w R50. Obecnie jest kłopot na allegro i olx. dostępne sa wersje zamków UK rover 75, których nie polecam ponieważ nie posiadają mocowania pod zamek klamki. Gdy w razie "w" zabraknie w Mini prądu nie otworzymy auta. Za zamek R56 ( rocznik 2009 auta) zapłaciłem 90 zł. na olx.pl
Wprowadzasz kolego w błąd. To są te same zamki a to co brakuje to przekłada się ze swoich.
-
- Posiadane auto:
Witam. w przypadku jak w pierwszym poście wymienia się obydwa te zamki czy jak??
-
- Posiadane auto: Mini
Zamek wyjąc , rozłożyć , wyjąc silniczki , są dwa, wyczyścić styki. Przerabiałem już to kilka razy. Zamek centralny od kierowcy, zamek zamykał , ale nie otwierał . Robota na 15 minut.