Mini na oku!! Pomocy!

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Adamus

Re: Mini na oku!! Pomocy!

Post autor: Adamus »

Tylko cos mi ta deska nie pasuje... jokos dziwnie obita. A to "cos" co ma na kolach to kołpaki czy felgi?
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

Adamus pisze:Tylko cos mi ta deska nie pasuje... jokos dziwnie obita. A to "cos" co ma na kolach to kołpaki czy felgi?

deska to hand-made ;) ktoś obił sobie plastikowe budziki dermą/skórą (może), dorobił pozostałe brakujące fragmenty

a na kołach to prawdopodobnie kołpaki bo jakoś dziwnie odstają od opony
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

pozostałe niekoniecznie dorobił, bo takie wypełnienia oryginalnie występowały, miałem takie w 25, którą rozbierałem niestety :( no chyba, że tam też ktoś dorobił, ale wyglądało to bardzo fachowo, więc nie przypuszczam (poza tym, że się sklejka ze starości już rozwalała :D )
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Adamus

A ile kosztuja takie felgi jak ma icemac?? (jutro jade po tego miniaka :twisted: )
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

Adamus pisze:A ile kosztuja takie felgi jak ma icemac?? (jutro jade po tego miniaka :twisted: )

słoneczka są ciężko dostępne - trafiają się okazje - a moje fele to są po upgrade (piaskowanie, malowanie, i nowe opony) :)

ostatnio poszły słoneczka używane na allegro po 600zł i 800zł za komplet
Eunice

Post autor: Eunice »

Adamus pisze:Witajcie!!
Jest jeden ciekawy na allegro ale nie wiem czy jest godny uwagi. Podaje link http://moto.allegro.pl/item244415454_au ... asoli.html co myslicie??

Witam również, jestem nowa i....... ja kupiłam tego mini, teraz przeczytałam co myślą o nim osoby z doświadczeniem i zaczynam czuć strach :roll:
Może chociaż życzcie mi powodzenia, z góry dziękuję, poddać jeszcze się z mężem nie zamierzamy :grin:
Mam cichą nadzieję, że w przypadku sytuacji kryzysowej pomożecie radą :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

mini

Post autor: Dejwid »

witamy na forum,
na poczatek proponuje sie nie przerazac :) w razie potrzeby masz wielu nowych przyjaciol ktorzy sluza rada i pomoca
cieszymy sie razem z toba z nowego nabytku i zyczymy bezawaryjnego uzytkowania :)
Adamus

Mozliwe ze ja rowniez w ten weekend zostane nowym posiadaczem mini :mrgreen: :mrgreen: starasznie sie ciesze na sama mysl :razz:
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Eunice pisze:Witam również, jestem nowa i....... ja kupiłam tego mini, teraz przeczytałam co myślą o nim osoby z doświadczeniem i zaczynam czuć strach :roll:
Może chociaż życzcie mi powodzenia, z góry dziękuję, poddać jeszcze się z mężem nie zamierzamy :grin:
Mam cichą nadzieję, że w przypadku sytuacji kryzysowej pomożecie radą :)
Pozdrawiam

Rozumiem, że to ty wygrałaś aukcję. Jak za taką cenę to myśle, że to niezły zakup mimo wszystko i jak Dejwid wyżej napisał, pomoc zawsze znajdziesz.

Serdecznie witam i życzę bezawaryjnej jazdy :)

Pozdrawiam

Adam
Eunice

Re: mini

dzięki Dejwid i Sandam, trochę pozytywnych wibracji zawsze mile widziane :)
entuzjazm mnie nie opuszcza, a zakup to całkowity sponton :grin:
zawsze chciałam mieć miniaka, ale decyzję podjęliśmy w ciągu 30 końcowych minut aukcji :)
blacharsko wygląda nieźle, tylko jeszcze nie jeździ, jeszcze :mrgreen:
poszukam literatury po polsku do niego bo ręce i umiejętności są, gorzej z wiedzą :roll:

Tyle dobrego, że będziemy wiedzieli co w nim jest jak zrobimy go sami.
Pozdrawiam

Edit: sorki adamus, że ja tak wykorzystuję Twój temat w sumie, jak coś to już na własnych plecach, oddaję co Twoje. :oops:
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

z polskiej literatury to znajdziesz forum, przeszukuj tematów, bo sporo problemów się już pojawiło, poza tym jest Haynes ale to już po angielsku niestety, ale i tak jest bardzo pomocny, mnóstwo informacji, obrazków itd.

jak nie znajdziesz pytaj:) tylko uczulam, że dopiero jak nie znajdziesz, bo choć wszyscy chętni do pomocy to niestety jak ktoś zadaje pytanie, na które odp. na forum była 3 razy to otrzymuje z góry odpowiedź: już było poszukaj sobie :D no w końcu ile można powtarzać
Eunice

dzięki, postaram się nie nadużywać waszych dobrych chęci ;)

tylko poszukałam i nie znalazłam na forum, czy można zastąpić kopułkę zapłonową oryginalną taką z zastawy 1100? potrzebuję tylko zobaczyć jak chodzi silnik, zakupem oryginalnej zajmę się później.
btw nie zakładam nowego wątku bo to nic pilnego, jak nie wiecie to sprawdzimy :mrgreen:
Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

kopułka

Post autor: Dejwid »

za kopułką możesz się rozejrzeć w sklepach motoryzacyjnych mi się udało dostac od reki (skoro masz do wymiany to i tak cię to nie ominie)
ODPOWIEDZ