Czujnik temp.
Moderator: flapjck1
Czujnik temp.
Mam pytanie, czy czujnik temp. znajduje się z przodu po stronie kierowcy (parząc od strony zdiętego grilla) - nie działa mi w miniaczu wskaźnik temp., po odebraniu od blacharza postanowiłem się tym zając w przerwie między lakiernikiem. Wydaje mi się że zlokalizowałem tą wtyczkę, z tym że nie jest do niej wczepiony żaden przewód i tu drugie pytanie, jeżeli to ta wtyczka to czy ma ktoś może na sprzedaż taki przewód ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Czujnik temp.
w spi czujnik temp jest wkrecony w kolektor dolotowy
od dolu!!
dostep praktycznie tylko wtedy gdy zdejmiesz kolektor z glowicy
impuls do zegarow idzie od (przez) komputera
w momencie gdyby silnik nie dostawal impulsu od czujki najprawdopodobniej wogole by sie nie uruchomil
kokluzja: padl wskaznik albo nie jest podlaczony przy zegarach
od dolu!!
dostep praktycznie tylko wtedy gdy zdejmiesz kolektor z glowicy
impuls do zegarow idzie od (przez) komputera
w momencie gdyby silnik nie dostawal impulsu od czujki najprawdopodobniej wogole by sie nie uruchomil
kokluzja: padl wskaznik albo nie jest podlaczony przy zegarach
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
OK to bede musial sie dobrac do zegarów
A nie jest to moze czujnik od wiatraka chlodnicy?? - to co znalazlem zupelnie z przodu przy grillu...
Strzele fotke i wieczorem wrzuce
A nie jest to moze czujnik od wiatraka chlodnicy?? - to co znalazlem zupelnie z przodu przy grillu...
Strzele fotke i wieczorem wrzuce
Zrobiłem fotke tego gniazdka i kableków które wiszą obok - załącznik
- Załączniki
-
- fotka
- t.JPG (39.55 KiB) Przejrzano 647 razy
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
To jest czujnik temp cieczy robiący za włącznik chłodnicy, i z tego co widze, to na styki powinny wejść standardowe wsuwki elektryczne. Ale szczerze mówiąc nie wiem jak ma być to podłączone, czy on przerywa przewód masowy, a napięcie jest cały czas na wiatraku, czy napięcie jest podawane na ten włącznik i dopiero na wentylator.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca
no po lakierniku wybieram sie do elektryka wiec moze sobie z tym poradzi... a na razie czym grozi jezda przy takim stanie rzeczy ??
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jeżeli nie masz spiętego wiatraka na krótko, to zagotujesz silnik. Po prostu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Tak, mechaniczny wiatrak chodzi cały czas, ale masz jeszcze jeden zabudowany w błotniku- elektryczny. Włącza sie gdy np stoisz w korku i mechaniczny wiatrak już nie wydala.
Zawodowy Szyderca