witajcie!
ja niestety musze wrócić do mojej sprawy w sądzie(mini vs Yariska) która trwa i trwa od sporego czasu ale jest już ku końcowi.
W przyszłym tygodniu jednak najpewniej w czasie sprawy bede powołany na świadka żeby w jakiś sposób opowiedziec o miniaku i udowodnić sędziemu że to auto rządzi sie włąsnymi prawami a nie tabelami w eurotaxach i innych według których mini cooper rok 94 w stanie bdb wart jest 7 tysiecy:)-jak ja bym chciał zeby tak bylo).
Czy macie moze jakis pomysł albo byliscie w podobnej sytuacji??
Pozdrawiam i bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi na priv
PJ
gdzie mogę znaleźć...
Moderator: flapjck1
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
Re: gdzie mogę znaleźć...
podrukuj oferty sprzedaży z allegro, strony klubowej i rzuć mu na biurko mówiąc znajdź hoć jednego co się mieści w eurotax-ie
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Co do wyceny części to tak jak pisałem mogę przedstawić.Ostatnio pomogło w firmie ubezpieczeniowej
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Najprawdopodobniej tego rocznika w nowym eurotaxie nie powinno już być, wiec warto mieć przygotowane materiały z internetu o cenach części i cenach całych miniaczków.
Cena bazowa najbardziej spada ze wzgledu na ponadnormatywny przebieg. Warto przemyśleć sytuacje w której licznik mógłby się przestawić bądź zostać jakoś zblokowany. Można się uprzeć że auto będzię się liczyło jako pojazd zabytkowy czy kolekcjonerski i dlatego jego wartość jest dużo wyższa!
Trzymam kciuki za pomyślny wynik sprawy.
[ Dodano: Sro 17 Paź, 2007 ]
a i jeszcze jeden byk ktory mozna wykazac o eurotaxie!
Jesli rocznika juz nie ma w tabelach to oni ustalaja sobie sredni spadek cen w ciagu roku dla danego modelu. Jesli do tego dojdzie znacznie ponadnormatywny przebieg to moze sie okazac ze cena bazowa autka jest minusowa.
Tak wiec przy dobrym adwokacie moznaby bylo pdwazyc caly system
Cena bazowa najbardziej spada ze wzgledu na ponadnormatywny przebieg. Warto przemyśleć sytuacje w której licznik mógłby się przestawić bądź zostać jakoś zblokowany. Można się uprzeć że auto będzię się liczyło jako pojazd zabytkowy czy kolekcjonerski i dlatego jego wartość jest dużo wyższa!
Trzymam kciuki za pomyślny wynik sprawy.
[ Dodano: Sro 17 Paź, 2007 ]
a i jeszcze jeden byk ktory mozna wykazac o eurotaxie!
Jesli rocznika juz nie ma w tabelach to oni ustalaja sobie sredni spadek cen w ciagu roku dla danego modelu. Jesli do tego dojdzie znacznie ponadnormatywny przebieg to moze sie okazac ze cena bazowa autka jest minusowa.
Tak wiec przy dobrym adwokacie moznaby bylo pdwazyc caly system
Czesc,
Z tego co pamiętam przesyłałem Tobie kiedyś faxem moją wycenę miniaka sporządzoną przez rzeczoznawcę - rocznik mini 1992 kwota chyba 14 tysi a było to w 2000roku. napisz czy masz jeszcze ten dokument jeśli zgubiłeś to przeslę go raz jeszcze. pzdr JJ
Z tego co pamiętam przesyłałem Tobie kiedyś faxem moją wycenę miniaka sporządzoną przez rzeczoznawcę - rocznik mini 1992 kwota chyba 14 tysi a było to w 2000roku. napisz czy masz jeszcze ten dokument jeśli zgubiłeś to przeslę go raz jeszcze. pzdr JJ
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jak pisałem na priv w Classicauto na końcu są cenniki.
Poniżej fotka z wrześniowego magazynu!
Pozdrowienia!
Poniżej fotka z wrześniowego magazynu!
Pozdrowienia!
- Załączniki
-
- DSCF1430.jpg (87.25 KiB) Przejrzano 547 razy