Cooper S 2007 no to ...mam!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

qn

Cooper S 2007 no to ...mam!

Post autor: qn »

Paszcza mi się śmieje od ucha do ucha bo od wczorajszego jeżdżę j/w. Odebrałem nareszcie po straszliwym oczekiwaniu :D :D :D
W wolnej chwili i jak przestanie trochę padać- powrzucam jakies fotki.
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Cooper S 2007 no to ...mam!

Post autor: Sadam »

no czekamy, czekamy

a także na zaproszenie obiecane i może est drive :p
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Miniac
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Miniac »

gratulacje zakupu ! :cool: Pamiętaj o tym żeby go od razu nie pałować na maxa tylko
spokojnie docierać. Jak zrobisz nim ok. 3000 km silnik Ci się ułoży i odwdzięczy dłuższą żywotnością.
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika... :D
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

gratuluje! :mrgreen:
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

Gratulacje + Have FUN!
qn

Miniac pisze:Pamiętaj o tym żeby go od razu nie pałować na maxa tylko
spokojnie docierać. Jak zrobisz nim ok. 3000 km silnik Ci się ułoży i odwdzięczy dłuższą żywotnością.

Jezu- to strasznie trudne!!! Robie co mogę żeby nie cisnąć powyżej 4500obr.- ale ciężko :)

[ Dodano: Czw 25 Paź, 2007 ]
Sadam pisze:no czekamy, czekamy

a także na zaproszenie obiecane i może est drive :p

Pamietam- a jakże! :)
Soeft

Witam wszystkich!!! Ja juz tez mam wiec napisze...

Post autor: Soeft »

Pare Slow o CooperS 2007.
Wiec mam go od wrzesnia, przejezdzilem juz pare tysiecy i wlasciwie ponarzekac to nie mam na co. Auto jest diabelnie mocne. Trzeba hamowac sie psychicznie na drodze bo mozna praktycznie wyprzedzic wszystko co porusza sie na kolach. Ze swiatel rusza prawie jak motocykle. Przy mocniejszym dodaniu gazu potrafi wlaczyc sie DSC nawet na 3m biegu.
Jazda z wylaczona kontrola trakcji jest naprawde ryzykowna w normalnym ruchu. Przy mocniejszym skreceniu kol zewnetrzne kolo praktycznie zawsze sie zakreci. Kierownica lekko wyrywa sie z reki (efekt zyroskopowy na kolach).
Na zimnym wydechu seksownie "strzela w rure" jak rasowa rajdowka.
Mam pakiet sportowe zawieszenie i powiem szczerze to nie byl dobry wybor. Auto jest ciut za twarde. Na naszych dziurach to jest mordega. Na rownym asfalcie - bajka, ale malo jest tego rownego - badzmy szczerzy!
Na zakretach pieknie daje sie wyczuc jak przy dodawaniu gazu przechodzi z lekkiej podsterownosci w nadsterownosc, ale robi to z klasa i delikatnie o ile sie nie przegnie. Nie mialem wiekszej afery bo predzej sam sie wystrasze mysli o tym co mozna tym autem zrobic niz to sam zrobie.
Straszyli mnie, ze szyber dach swiszcze - ale nic z tych rzeczy. Zamykam i jest cicho.
Jechalem nim juz 240 kmh zrobil to w pieknym stylu bez zadnej zadyszki.
Hamulce tez niczego sobie. Czuje sie z nimi bezpiecznie. Boje sie tylko zimy. To auto moze byc zbyt narowiste na snieg i bloto. Co do kultury pracy silnika to jest po prostu wzorowa pod warunkiem, ze osiagnie swoja temperature. Silnik na zimno klekocze jak diesel ale nie trwa to dlugo.
Mysle co by tu teraz napisac o jego wadach, ale po 3-ch miesiacach zadnych nie widze.
Polecam
Załączniki
dwoch maluchow
dwoch maluchow
garaz.JPG (52.13 KiB) Przejrzano 2177 razy
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

No to witamy nowych właścicieli nowych :wink: MINI
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
qn

Czy to było wcześniej auto testowe, czy zbieg okolicznosci, bo zdaje się rejestracja bliska np. tej:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3688949
???
Gotti

Re: Witam wszystkich!!! Ja juz tez mam wiec napisze...

Post autor: Gotti »

Soeft pisze:Pare Slow o CooperS 2007.
Auto jest diabelnie mocne. Trzeba hamowac sie psychicznie na drodze bo mozna praktycznie wyprzedzic wszystko co porusza sie na kolach. Ze swiatel rusza prawie jak motocykle. Przy mocniejszym dodaniu gazu potrafi wlaczyc sie DSC nawet na 3m biegu.
Jazda z wylaczona kontrola trakcji jest naprawde ryzykowna w normalnym ruchu........

Po przeczytaniu paru zwrotów tak się zastanawiam.... przesiadłeś się z czegoś 100 konnego? tudzież miałeś do czynienia z mocniejszymi autami? Bo mocno koloryzujesz imho.....
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

heh, subiektywizm odczuć

tak samo a propos zawieszenie, porównująć do Mini Classic i tak jest pewnie 100 razy bardziej komfortowe :D
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Miniac
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Miniac »

hehe GOTTI - true. Miałem nic nie pisać ale jak już Gotti zaczał.... :mrgreen: Przeczytałem post Soeft'a i myśle sobie chyba coś nie tak, patrzę na wiek piszącego - niby w porządku :wink: Bez obrazy Soeft bo takie posty są potrzebne kiedy to wylewamy swoje wrażenia i radość z posiadanego ukochanego samochodu, ale ta groza i przejęcie z jazdy z wyłączoną kontrolą trakcji troszkę mnie rozbawiła :grin: Pewnie to kwestia percepcji i subiektywna ocena. Ja dla przykładu zawsze po uruchomieniu samochodu jeszcze przed włączeniem świateł wyłączam to cholerstwo DSC :mrgreen:
Piszesz ze zawieszenie sportowe nie jest komfortowe (pakiet sport w modelu R56 jest porównywalny twardością do seryjnego zawieszenia serii R53 ) - a jakiego zawieszenia oczekiwałeś w bardzo mocnym, szybkim i krótkim samochodziku ? Dla mnie to gwarancja bezpieczeństwa i nieodłączny skaldnik całego systemu jakim jest auto sportowe. Kupując eSkę z jednej strony liczyłeś na sportowe doznania a z drugiej oczekujesz przyjemnego komfortu. Chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko. Poprzez takie myślenie i sprzeczność oczekiwań morduje się ducha Mini classic w tym samochodzie. Księgowi i konstruktorzy w pogoni za sprzedażą i oczekiwaniami klientów konsekwentie amputują kolejne "niedogodnosci" konstrukcji jak niekomfortowe zawieszenie , twarde sprzęgło, słabe wspomaganie pozbawiając z edycji na edycję ten samochod charakteru sprowadzając go do modnego gadżetu na kołach . :roll:
Ale ja jestem fanatykiem, nie słuchaj mnie :wink:
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika... :D
zagenator

Post autor: zagenator »

jezu ludzie.... nie przesadzajcie z ta moca. to ma tylko 175 KM.

jakies tam wrazenie (ale tez bez przesady) jak na swoje parametry to robi Astra OPC (240KM), ktora mialem okazje jezdzic przez kilka tygodni. teraz jezdze nowym Civiviem Type-R i zolw jakich malo (200KM bez turbo).

niedawno mialem okazje jezdzic nowym STI i pierwsze co zrobilem wo wylaczylem asc i kontrole trakcji, oraz przestawilem rozloazenie mocy na 70% na tyl. wtedy to mozna mowic o "lekkim strachu podcas jazdy pomiescie", ale ten samochod ma ponad 300KM!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ale czy moc to wszystko??

jesli ci sie tak wydaje to poszukaj sobie innego samochodu i innego forum...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

nie moge czytac takich postów - jak sie boisz jezdzic to moze balkonik
ODPOWIEDZ