Witam,
z nowym sezonem planuje wymiane opon. Nie moge sobie pozwolic w tym roku na kupno szosowych i na tor wiec szukam dobrych szosowych, ktore i ooscigac sie dadza
No i jak juz sie domyslacie, moje pytanie brzmi - jakie?
Sprawdzalem polskie strony i zagraniczen z oponami i czesciami do mini i wydaje mi sie ze bajlepsze by byly:
- yokohamy A539
lub
- yokohamy A048 (drogie ale moze warto?)
jaka jest wasza opinia/doswiadczenie? moze warto wziac pod uwage inne marki ?
pozdrawiam!
Jakie opony na 13" kola
Moderator: flapjck1
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Jakie opony na 13" kola
Normalne opony na torze też dają radę i jak cię nie stać na semislicki dodatkowo to wybierz tą pierwszą opcję. Różnica pomiędzy A048 a 539 jest kolosalna jeżeli chodzi o przyczepność i zużycie opony - schodzi praktycznie w oczach. Jeszcze jeden minus A048 absolutnie nie nadaje się na kałuże, koleiny w deszczu i tzw. głęboką wodę. Poszukaj Yoko A008 i tu masz praktycznie kompromis pomiędzy pomiędzy 539 i 048. Ma te opony ale 10" i nie miałem jeszcze okazji pojeździć. Może coś Flapjack dopisze albo Pampas bo mają takie dość długo.
Dzieki Piotr! Rozejze siue za A008.
Macko - nie bede mial na to kassssssyyyyy ....chyba ze wiesz cos czego ja nie wiem
pzdr
Macko - nie bede mial na to kassssssyyyyy ....chyba ze wiesz cos czego ja nie wiem
pzdr
- Jerzy
- Nowy
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Mam Yoko 008 i mogę tylko chwalić. Jak na prawie brak bieżnika to zadziwiająco trzymają na wodzie.
Jerzy
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p