Witam
Od niedawna zastanawiam sie nad kupnem miniego, gdyż mam zamiar nim jezdzić mając prawo jazdy kat. B1 (do 550kg). Niestety z tego co przeczytałem to potrafi zużyć nawet 10l !! Chcąc obnizyć spalanie i poprawić osiągi zastanawiam sie nad swapem silnika na np 1,3mulitjet od Pandy, 1,4 tdi hdi tdci lub na jakiegoś innego diesla... Zastanawiam sie tylko ile by to wszystko kosztowało... Co o tym sądzicie i czy sie opłaca ??
mario0909
(to jest mój pierwszy post wiec proszę, nie banujcie mnie od razu xD)
swap silnika w mini
Moderator: flapjck1
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: swap silnika w mini
Najpierw się zorientuj ile waży Mini, a potem poszukaj jak zbić wagę poniżej 550kg ( już to było na forum ).
O ceny nie pytaj bo swapów na ON to jeszcze nikt nie robił. Możesz być pierwszy, który tego dokona i jak to zrobisz to pochwal się na forum.
O ceny nie pytaj bo swapów na ON to jeszcze nikt nie robił. Możesz być pierwszy, który tego dokona i jak to zrobisz to pochwal się na forum.
nawet jeśli nie zbije tej wagi to nic nie szkodzi bo wydaje mi sie ze taka przeróbka zajmie mi spokojnie z rok... Zastanawiam sie tylko czy 10tys wystarczy by tego dokonać (tzn jeszcze trzeba go kupić xD). Najbardziej interesuje mnie jakiś wrak do 3tys żebym miał co robić do osiągnięcia 18-tki czyli przez dwa lata <lol> A tak w ogóle to macie kontakt do jakiegoś szrotu, komisu kolesia który ma do sprzedania miniego ??
mario0909
mario0909
Mój ma w dowodzie masa własna: 0kg i sie nikt nie czepia
Na poczatku tez chiałem kupic mini za 3 tys. wyszedł za 5 i nadal w niego ładuje- weź to pod uwage.
Na poczatku tez chiałem kupic mini za 3 tys. wyszedł za 5 i nadal w niego ładuje- weź to pod uwage.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
temat jest hmm wtorny, poza tym bylo juz troche o tym i dlatego go zamykam
jesli beda jakies konkretne pytania to prosze o priva to zdejme klodke
a co do mini diesel to nie byloby pierwsze , jest juz jedno z silnikiem daihatsu
zorientuj sie co to "mini" i dopiero zastanawiaj sie co mozna dalej
jesli beda jakies konkretne pytania to prosze o priva to zdejme klodke
a co do mini diesel to nie byloby pierwsze , jest juz jedno z silnikiem daihatsu
zorientuj sie co to "mini" i dopiero zastanawiaj sie co mozna dalej
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow