Mam pytanie w MINI Cooper rok 1992 silnik 1,3 46 Kw numer wtrysku 0438201123 Oto problem mojego autka
Silnik na wolnych obrotach chodzi rowno i ladnie jednak kreci sie tylko do 2 tys obrotow pozniej odcina dlawi sie i co tylko jak pulsuje pedałem gazu na luzie niby idzie na wyzsze obroty (do 4 tys max)a tym wyzsze im szybciej pulsuje wyczyscilem wszystkie przewody paliwowe filtr i co tylko podczas tej czynnosci zauwazylem ze membranka znajdujaca sie tuz obok wtryskiwacza pod taka sprezynka na niej kopulka i pokrywka przykrecona na 4 sroby ta oto membranka jest chyba uszkodzona czy mozliwe ze to jest przyczyna ze autko nie chodzi prawidlowo i czy mozliwy jest zakup takiej membranki ?? Czy moze ktos wie co moze byc przyczyna choroby mojego MINIAKA
PROBLEM WTRYSK CHYBA
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: PROBLEM WTRYSK CHYBA
teoretycznie moze to byc to
ta membranka pod 4ema srubkami to jak dobrze pamietam zawor zwrotny z regulatorem cisnienia
sprawdz czy jak zatkasz przewod powrotny paliwa to czy bedzie lepiej pracowal
ale ja bym raczej obstawial padajaca pompe paliwa
ta membranka pod 4ema srubkami to jak dobrze pamietam zawor zwrotny z regulatorem cisnienia
sprawdz czy jak zatkasz przewod powrotny paliwa to czy bedzie lepiej pracowal
ale ja bym raczej obstawial padajaca pompe paliwa
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
nadal wtrysk
problem mam teraz innego typu ta membranka (podobno regulator cisnienia paliwa) okazuje sie ze nia tak prosto ja kupic podobno pasuje od jakiegos innego auto (opla) wie ktos moze cos na ten temat Moze ma ktos schemat jak to dokladnie powinno byc prawidlowa złozone
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: PROBLEM WTRYSK CHYBA
bardzo mozliwe bo wtryskiwacz jest boschowski ale to juz musisz pytac po serwsach boscha
a przynajmniej ja nie pomoge
a przynajmniej ja nie pomoge
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
i ciag dalszy
Po kolejnej nocy przy MINIAKU sa nowe wnioski wtryk nie rozpyla tylko leje a czasami rozpyla czy ktos wie co odpowiada za taki stan rzeczy cisnienie na pompie 2.5 bar w ukladzie 1.2 bara POMOCY co mu dolega ????
[ Dodano: Pią 25 Sty, 2008 ]
Juz wiem co było popsute czujnik pod pedałem gazu sie zaciął !!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: Pią 25 Sty, 2008 ]
Juz wiem co było popsute czujnik pod pedałem gazu sie zaciął !!!!!!!!!!!!!!!