Coś ze sprzęgłem tylko co... :P
Moderator: flapjck1
Coś ze sprzęgłem tylko co... :P
No więc w zasadzie problem ten występuje od kiedy mam Miniaka, mianowicie przy ruszaniu ew. przy zmianie biegu z 1 na 2 zdarza się że słychać taki zgrzyt dość głośny, dodatkowo sprzęgło mam bardzo głębokie tzn musze je wciskać do końca bo w połowie już "nie łapie"... w zasadzie da się tak jeździć no ale robi się juz powoli ciepło i zabieram się do dalszych remontów więc postanowiłem coś z tym zrobić... jaką cześć bym musiał wymienić??
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Coś ze sprzęgłem tylko co... :P
zacznij od odpowietrzenia
a jesli nie pomoze to kompletne sprzeglo
a jesli nie pomoze to kompletne sprzeglo
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
no i może synchronizatory
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Chyba bede musial wymienic cale sprzeglo bo nie ma sensu sie w tym babrac tym bardziej ze zapewne jak powiedzial Flap wszystko jest juz raczej na wykonczeniu
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Wujek_sknerus pisze:Chyba bede musial wymienic cale sprzeglo ...
życzę udanej zabawy ze ściąganiem
nam się nie udało
ale simering nie przepuszcza, bo zalałem jakimś cudem do uszczelniaczy firmy Midland, coby nie "pogryzł się" olejem
na razie jestem happy
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
jeżeli już to oddam to mechanikowi bo sam nawet nie będę próbował...
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Wymień reperaturkę pompy sprzegła, najczęsciej to jest przyczyna głębokiego pedału sprzęgła i zgrzytających biegów.
E, Monster, a wiela to roboty? Bo ja mam podobnie. Znaczy, może biegi nie zgrzytają, ale sprzęgło łapie/puszcza tuż przy podłodze...
sprzeglo
roboty niewiele najgorzej tylko wyciagnac zabezpieczenie przy pedale sprzegla, pozniej dwie srubki z gory i wyciagasz calosc, szczypce do pierscieni - wymiana uszczelek - skladanie, calosc nie powinna ci zajac wiecej niz godzine
PS najlepiej wyciagnac fotel kierowcy - latwiejsze dojscie do zawleczki na pedale
pozdro
PS najlepiej wyciagnac fotel kierowcy - latwiejsze dojscie do zawleczki na pedale
pozdro
problem z 3 i 4 biegiem
1 i 2 bieg wchodzą bez problemów-gdy podczas jazdy chcę przerzucić na 3 lub 4 następuje zgrzyt-natomiast gdy chciałbym ruszyć z 3 lub 4 biegi wchodzą idealnie- czy problem tkwi w synchronizatorach
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
icemac pisze:Wujek_sknerus pisze:Chyba bede musial wymienic cale sprzeglo ...
życzę udanej zabawy ze ściąganiem
nam się nie udało
ale simering nie przepuszcza, bo zalałem jakimś cudem do uszczelniaczy firmy Midland, coby nie "pogryzł się" olejem
na razie jestem happy
na jak duze przecieki to pomaga?
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
@Konrada
napiszę Ci tak
nie wiem na jak duże, ale na trasie WRO-ZABRZE i ZABRZE-WRO to było w zeszłym roku - poszło mi ponad pół litra oleju (~400km)
a w tym roku trasa WRO-LELYSTADT i "nazad" (plus jazda) wlałem około 300ml (~2400km)
P.S.
wiem fantazjuję :>
napiszę Ci tak
nie wiem na jak duże, ale na trasie WRO-ZABRZE i ZABRZE-WRO to było w zeszłym roku - poszło mi ponad pół litra oleju (~400km)
a w tym roku trasa WRO-LELYSTADT i "nazad" (plus jazda) wlałem około 300ml (~2400km)
P.S.
wiem fantazjuję :>
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze