ojojoj, miniś nabiera wody, pomocy...!!!
Moderator: flapjck1
ojojoj, miniś nabiera wody, pomocy...!!!
Kochani, sprawa wygląda tak. po stronie kierowcy miniś "bierze" wodę. z przodu i z tyłu - wyciągnęłam wszystkie maty z przodu zeby podczyścic i podsuszyc minisia, a tu kałuża normalnie... i na pewno nie jest to "naniesiona" woda z zimowych butków czy jakos tak - z tyłu nigdy nikt nie chce ze mna jezdzic, bo sie boja :)
prawa strona suchutka, a lewa, no jeziorko. macie moze jakies pomysly skąd ta woda? podłoga jest cała, myslalam ze moze cieknie gdzies po sciance, ale maty wyscielajace minisia suchutkie, wiec musze Was prosić o pomoc.....
Ma ktos jakiś pomysł, co powinnam sprawdzic? pomozcie, bo serce normalnie pęka na widok tych jeziorek, a jak pomysle ze moze mi rdza nadjeść minisia, to koniec..
aha, chcialam jeszcze zapytac, jest jakis sposób zeby wyciagnac wykladzine z tylu, bez wymontowania dzwigni ręcznego? maty wyjęłam, ale za cholere nie wiem jak tą wykladzinke wierzchnia.
pozdrawiam Ania
prawa strona suchutka, a lewa, no jeziorko. macie moze jakies pomysly skąd ta woda? podłoga jest cała, myslalam ze moze cieknie gdzies po sciance, ale maty wyscielajace minisia suchutkie, wiec musze Was prosić o pomoc.....
Ma ktos jakiś pomysł, co powinnam sprawdzic? pomozcie, bo serce normalnie pęka na widok tych jeziorek, a jak pomysle ze moze mi rdza nadjeść minisia, to koniec..
aha, chcialam jeszcze zapytac, jest jakis sposób zeby wyciagnac wykladzine z tylu, bez wymontowania dzwigni ręcznego? maty wyjęłam, ale za cholere nie wiem jak tą wykladzinke wierzchnia.
pozdrawiam Ania
- Kitek
- Klubowicz
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: ojojoj, miniś nabiera wody, pomocy...!!!
Hej
Ja miałam ten sam problem.
Wymieniłam uszczelki okna bocznego z tyłu i drzwi od tego czasu woda
się nie dostaje.
Pozdrawiam Kasia
Ja miałam ten sam problem.
Wymieniłam uszczelki okna bocznego z tyłu i drzwi od tego czasu woda
się nie dostaje.
Pozdrawiam Kasia
...Kot samym jest duchem, samym demonem, samą czułością i żartem...
Kasiu, ale numer, przegrzebalam wszystko zeby odkrys skad to cieknie, a o uszczelkach nie pomyslalam... dziekuje Ci!!! miłej niedzieli!!!!!!
- Lukas
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Austin Mini Flame Red 1989
- Kontakt:
Też to przeżyłem. Winna była uszczelka przedniej szyby, woda spływała w rogu za deską... co niestety spowodowało że się wygięła od wilgoci. Na szczęście i tak będzie wymieniana na lewo-kierownicową...
aymoo.pl
Mialem dokladnie to damo-nieszczelna uszczelka przedniej szyby!
Tak jakby byla zbyt luzna i woda odstaje sie nawet przy malym deszczu gdy auto nie jezdzi.
Mialem szczeline wypelnic silikonem sam,ale przypadkiem znalazlem fachure od szyb i mi uszczelnil za 40zl na calym obwodzie uszczelki.
Takze jak podniose dywanik to mam sucho,i gdy pada deszcz nie mam stresu:)
Pozdrawiam
Tak jakby byla zbyt luzna i woda odstaje sie nawet przy malym deszczu gdy auto nie jezdzi.
Mialem szczeline wypelnic silikonem sam,ale przypadkiem znalazlem fachure od szyb i mi uszczelnil za 40zl na calym obwodzie uszczelki.
Takze jak podniose dywanik to mam sucho,i gdy pada deszcz nie mam stresu:)
Pozdrawiam
kurcze, a myslalam ze jak uszczelka to moze sama dam rade sobie ja wymienic, ale jak sie okaze ze przednia szyba to nie bardzo... zrobie testy i jakos znajde to cieknące ustrojstwo. byle do lata!
pozdrawiam, Ania
pozdrawiam, Ania
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
witam, ja by jeszcze dokładnie sprawdził podłogę, bo na pierwszy rzut oka wygląda że cała ale w praktyce wiem że dziury się chowają pod tymi matami klejonymi na podłodze, a co do wyjęcia wykładziny z tyłu to musisz odkręcić zapięcia pasów bezpieczeństwa na tunelu środkowym, a dźwigni ręcznego nie musisz odkręcać.
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
szczerze mowiąc nigdy nie widzialam podlogi w innym minisiu, moja jest troche jakby "połatana" czy cos, nie jest równa, tylko jakby częsci blachy nachodzą na siebie w jednym miejscu ciut "poszarpane". chyba bede musiala Was poprosic na zlocie - czy moge sobie zerknać na podloge lece wyciągać tylnią wykladzine, póki nie pada. dzięki!!!!!!
ja radzę tak jak wcześniej wspomniał (a) Kitek uszczelki i jeszcze raz uszczelki.
Pozdrawiam Mirka
Pozdrawiam Mirka
...to i ja swoje 3 grosze...
...objawy u mnie są podobne:) Czyli woda zalewa mi podłogę w części kierowcy...
Początkowo myślałem ,że są to uszczelki ograniczników drzwi i drzwi- wymieniłem na nowe nic się nie zmieniło... woda jak przeciekała tak przecieka...
Wykluczyłem raczej uszczelkę przedniej szyby , bo przy polewaniu wodą z węża pod ciśnieniem nic się nie sączy...Niestety okazało się ,że woda dostaje się jakimś cudem przez uszczelki drzwi??? Nic nie dało wklejanie nowych uszczelek na silikon, zaciskanie ich na blasze... A jeszcze nie zdarzyło mi się siedzieć w nim w czasie deszczu ,żeby sprawdzić co jest grane- skąd ta wędrująca woda:)
Podsumowując przecieka dalej czy to w ruchu czy na parkingu:(
Jakieś cenne spostrzeżenia:)???
Bo ja prawdę mówiąc już pomysłów nie mam...
Początkowo myślałem ,że są to uszczelki ograniczników drzwi i drzwi- wymieniłem na nowe nic się nie zmieniło... woda jak przeciekała tak przecieka...
Wykluczyłem raczej uszczelkę przedniej szyby , bo przy polewaniu wodą z węża pod ciśnieniem nic się nie sączy...Niestety okazało się ,że woda dostaje się jakimś cudem przez uszczelki drzwi??? Nic nie dało wklejanie nowych uszczelek na silikon, zaciskanie ich na blasze... A jeszcze nie zdarzyło mi się siedzieć w nim w czasie deszczu ,żeby sprawdzić co jest grane- skąd ta wędrująca woda:)
Podsumowując przecieka dalej czy to w ruchu czy na parkingu:(
Jakieś cenne spostrzeżenia:)???
Bo ja prawdę mówiąc już pomysłów nie mam...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
przy ograniczniku otwierania drzwi powinna byc uszczelka, jest cos takiego?
poza tym mozliwe ze wlewa ci sie progami, ale to zalezy czy byly jakies naprawy tam uskuteczniane juz czy nie
poza tym mozliwe ze wlewa ci sie progami, ale to zalezy czy byly jakies naprawy tam uskuteczniane juz czy nie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
...tak jak pisałem uszczelki ogranicznika nowe, progi oryginalne- nie tykane łapkami pseudoblacharzy:)...te elementy bez zarzutu...
Inne propozycje na rozwiązanie Hydrozagadki????
Inne propozycje na rozwiązanie Hydrozagadki????
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
uszczelki na scianie grodziowej ( od silnika ) lub ew podcieka spod srub mocujacych wozek przedni do belki ( takie duze bydleta 33 mm )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ja jestem za uszczelkami na scianie grodziowej a raczej ich brakiem jak mowi flap
mi tamtędy regularnie cieknie woda
mi tamtędy regularnie cieknie woda
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
kurcze, mieszkam w bloku i raczej węża przez balkon i lać na parkingu nie bardzo tak jakos.. myslalam o myjni, zapusciś jakis delikatny program i przesiedziec, ale boje sie ze nie wyjade - mój batmobil nie lubi wody i moze nie odpalic trudno, poczekam na wiosenne ulewy zeby sprawdzic uszczelki. hm.. a moze samo sie jakos naprawi? w końcu mini to cudowne autko
milego wieczoru!!!
milego wieczoru!!!