Szybko migające kierunkowskazy
Moderator: flapjck1
Szybko migające kierunkowskazy
witam we wtorek dziękujemy Wam za bardzo miłe spotkanie, mam nadzieję że czas do maja szybko zleci.. Jakbyście byli w okolicach Olkusza - zapraszamy na kawkę! a.. i niestety muszę Was wykorzystac w pewnej sprawie - wczoraj cos mi brzydko zapachniało w minim i szlag trafił prawy kierunkowskaz, znaczy jakby ADHD dostał, miga jak wariat. moze jakies pomysły jak to naprawic, bo bardzo stresujące to miganie? lewy działa normalnie. czas do pracy. Miłego dnia!!!!
Ostatnio zmieniony 28 mar 2008, 20:59 przez Anna, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Szybko migające kierunkowskazy
sprawdz zarowke ktora ci nie swieci takie wlasnie sa objawy jak padnie jedna z zarowek kierunkowskazow
kurcze...... zarówka wymieniona, nie swieci nadal, a kierunkowskaz szaleje jak głupi..... a moze byc tak, ze coś sie skopciło w instalacji tylko i dlatego tak sie dzieje? pomocy pomocy..........
jesli bylo tak jak piszesz, ze cos ci zasmierdzialo, to jak dla mnie tylko dwie mozliwosci pozostaja
1 - przykopcil sie przekaznik kierunkowskazow
2 - (gorsza opcja) przykopcila ci sie instalacja od kierunkowskazow
osobiscie berdziej obstawiam wariant drugi bo szybkie miniganie kierunkow jest zawsze spowodowane spadkiem pobieranej mocy w obwodzie wiec trzeba by sprawdzic czy przy ktoryms z kierunkowskazow nie masz zwarcia na przewodach, mozesz tez wymienic przekaznik zeby miec pewnosc ze to nie wina przekaznika, jesli masz mozliwosc to pozycz od kogos zeby tylko sie upewnic
1 - przykopcil sie przekaznik kierunkowskazow
2 - (gorsza opcja) przykopcila ci sie instalacja od kierunkowskazow
osobiscie berdziej obstawiam wariant drugi bo szybkie miniganie kierunkow jest zawsze spowodowane spadkiem pobieranej mocy w obwodzie wiec trzeba by sprawdzic czy przy ktoryms z kierunkowskazow nie masz zwarcia na przewodach, mozesz tez wymienic przekaznik zeby miec pewnosc ze to nie wina przekaznika, jesli masz mozliwosc to pozycz od kogos zeby tylko sie upewnic
ja mam to samo ...elektrycy wsadzili mi przerywacz od malucha,na przerywaczu od malucha sa awaryjne i swieca normalnie, a na przerywaczu starym od mini sa kierunkowskazy i wszystkie zarówki działają ale tez szaleją <czy to w lewo czy w prawo>
nie wiem jak u ciebie ale u mnie sa dwa oddzielne przerywacze jeden do kierunkow a drugi do awaryjnych i chyba u ciebie jest tak samo skoro piszesz ze awaryjne dzialaja ok
powiem szczerze. nie mam pojęcia co to za ustrojstwo jest w moim minim, ale jest tak - prawie za kazdym razem jak wlączę awaryjne, to potem tracę kierunkowskazy. czasem wystarczy jak zgaszę silnik i odpalę ponownie, ale na trasie jest to megakłopotliwe. jak sobie zapomnę o tym tajemniczym zjawisku i podziękuję komuś mrugając awaryjnymi, to pozamiatane. bylam poradzic się elektryka - usmiechnął się i stwierdził ze jedyne wyjscie to wymienic całą elektrykę, ale ja chyba podziękuję za ten pomysł, bo po pierwsze: nie znam nikogo odpowiednio rzetelnego, kto mogłby to zrobic, a po drugie: jak to tak, lampka nie mruga a tu niby cała elektryka do wymiany? e no... jakos mi to tak nie bardzo..
aaaa..... chyba rozwiązałam sprawę lampki z ADHD - zajrzałam pod autko i okazało się ze u mnie nie styka kabelek. jak się go porusza trochę i zagnie się odpowiednio - działa jak powinien
ps. pozdrawiam czeskich fanów miniaków, którzy mi tak sympatycznie dziś machali na trasie!
aaaa..... chyba rozwiązałam sprawę lampki z ADHD - zajrzałam pod autko i okazało się ze u mnie nie styka kabelek. jak się go porusza trochę i zagnie się odpowiednio - działa jak powinien
ps. pozdrawiam czeskich fanów miniaków, którzy mi tak sympatycznie dziś machali na trasie!
z tym zaginaniem to uwazaj jesli masz niewielkie zwrcie w instalacji (a moze tak byc skoro piszesz ze jak sie zagnie odpowiednio to dziala poprawnie) to lepiej podjedz do kogos i niech ci sprawdzi ten przewod zanim zacznie ci sie smazyc
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a co do niedziałających kierunków po włączeniu awaryjnych to... tego magika już o poradę nie pytaj i nie odwiedzaj w mini jest taki guzik od awaryjnych, że jak minimalnie się go nie dociśnie w pozycji wyłączonej to kierunki już nie działają...
obserwacja nie raz potwierdzona a przynajmniej od tego bym zaczął
obserwacja nie raz potwierdzona a przynajmniej od tego bym zaczął
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
hej! mam to samo! tylko na lewym ...myslalem ze to zarowka..nie...potem wymienilem caly kierunkowskaz z pzrewodem tez nie pomoglo....ale wyczyscilem klemy i ...pomoglo....hehhe potem cos grzebalem przy akulatorze i znowu uh szybko miga ,,chyba musze wymienic klemy
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nie sądzę by klemy akumulatora miały coś z tym współnego. Przy słabym styku klem może być problem spadku napięcia na całej instalacji pod obciążeniem. Częstotliwość migania kierunkowskazów zależy od obciążenia obwodu lewej i prawej strony (przód + tył + bok). Zwiększa się po stronie gdzie albo żarówka jest spalona, albo jest przerwa obwodu żarówki, albo założone są żarówki o zbyt małej mocy (mniej W lub np. led). Gdy jest spadek napięcia na całej instalacji mogą migać wolniej ale jednakowo z obu stron. Tak samo w przypadku uszkodzenia przerywacza kierunkowskazów, migaja szybciej lub wolniej ale jednakowo z obu stron.brejking pisze:hej! mam to samo! tylko na lewym ...myslalem ze to zarowka..nie...potem wymienilem caly kierunkowskaz z pzrewodem tez nie pomoglo....ale wyczyscilem klemy i ...pomoglo....hehhe potem cos grzebalem przy akulatorze i znowu uh szybko miga ,,chyba musze wymienic klemy