Regulacja kilka pytań
Moderator: flapjck1
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Regulacja kilka pytań
1. Mam taki problem, w czasie jazdy dodaje gazu i czekam 2 , 3 sekundy na reakcje samochodu . Jesli nacisne gaz "do dna" to ładnie przyspiesza jesli lekko zaczyna nim szarpać we wszystkie strony
Nie mam ząbków zeby ustawic zapłon wiec ustawiam na oko i juz przeleciałem cały zakres ustawień i ciągle jest ten efekt (mniej lubn bardziej) - najmniej jest to odczuwalny przy duzym wyprzedzeniu , tak duzym ze odpalic nie moge i dymki wali z filtra powietrza.
Jakies rady?
2. Dokładność skrzyni biegów , a rtaczej jej brak - przed rozbiurką było ładnie i dokładni (jak na mini) a teraz mam problem zwlaszcza z wstecznym i 3 cim biegiem.
Zeby wrzucuic 3 musze najpierw prawie 4 włożyć
Co zrobic?
3. wsprzegło sie wymieni bez wyciągania silnika?
Nie mam ząbków zeby ustawic zapłon wiec ustawiam na oko i juz przeleciałem cały zakres ustawień i ciągle jest ten efekt (mniej lubn bardziej) - najmniej jest to odczuwalny przy duzym wyprzedzeniu , tak duzym ze odpalic nie moge i dymki wali z filtra powietrza.
Jakies rady?
2. Dokładność skrzyni biegów , a rtaczej jej brak - przed rozbiurką było ładnie i dokładni (jak na mini) a teraz mam problem zwlaszcza z wstecznym i 3 cim biegiem.
Zeby wrzucuic 3 musze najpierw prawie 4 włożyć
Co zrobic?
3. wsprzegło sie wymieni bez wyciągania silnika?
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Regulacja kilka pytań
2. sprawdź czy masz smar w wybieraku, czy dobrze włożyłeś wybierak (cięgno sterujące można przekręcić o 180 stopni i wtedy nie bardzo chce działać) i sprawdź czy nie masz za głęboko wkręconego czujnika włączającego światła wsteczne
rozumiem, że nie zgrzyta tylko trzeba się szerpać z biegami, więc to mogą być przyczyny
3. da się ale... poszperaj na forum już był ten temat. mając silnik w środku miejsca za dużo nie ma niestety...
a co do regulacji hmm... ciężko orzec, mieszankę zmieniałeś?
rozumiem, że nie zgrzyta tylko trzeba się szerpać z biegami, więc to mogą być przyczyny
3. da się ale... poszperaj na forum już był ten temat. mając silnik w środku miejsca za dużo nie ma niestety...
a co do regulacji hmm... ciężko orzec, mieszankę zmieniałeś?
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
co do biegów mam ten sam problem- czasem zeby wrzucić jedynkę musze czasem "przelecieć" po wszystkich. jak sprawdzić czy smar jest w wybieraku, czy cięgno dobrze założone i ten czujnik czy jest dobrze??
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jak masz problem z jedynką to raczej nie będzie to czujnik ani źle złożony wybierak
wyciągnij wajchę i zobacz czy w środku jest smar
wyciąga się do góry, najpierw zdejmujesz gałkę, potem osłonkę a potem wyciągasz wajchę całą...
wyciągnij wajchę i zobacz czy w środku jest smar
wyciąga się do góry, najpierw zdejmujesz gałkę, potem osłonkę a potem wyciągasz wajchę całą...
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
W jakim stanie u ciebie są świece - nowe czy używane kupiłem ostatnio zestaw nowych świec - wszystko wydawałoby się OK,lecz jedna z nich nie dawała iskry takiej jak powinna
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
omron0 pisze:W jakim stanie u ciebie są świece - nowe czy używane kupiłem ostatnio zestaw nowych świec - wszystko wydawałoby się OK,lecz jedna z nich nie dawała iskry takiej jak powinna
a jakie świece kupiłeś - bo świeca świecy nie równa
[ Dodano: Wto 15 Kwi, 2008 ]
Sadam pisze:
a metalową "osłonkę" najpierw przekręcasz aby z blokady wyszła
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
często problem z wkładaniem biegów leży w tulejce łacznika cięgna wybieraka, tej co jest blokowana na 2 kołki rozporowe przy samej skrzyni biegów.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
- Konrad K_2