spryskiwacze :(((
Moderator: flapjck1
spryskiwacze :(((
Witam, mam malutki problem z moim miniakiem mianowicie zawiodly moje sprywkiwacze. Byłem u kumpla mechanika i sprawdzał czy to wina kabli .. ale raczej nie więc wygląda to na ten sliniczcek do spryskiwaczy. I stąd moje pytanie czy ktos z Was kiedykolwiek prubował ów silniczek rozebrać ? naprawić? być moze ktos miał podobną przygodę. Za wszelką pomoc z góry dziekuje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: spryskiwacze :(((
nie wiem dokladnie jak jest zbudowana pompka spryskiewcza w mini bo naszczescie nie mialem jeszcze okazji jej rozbierac, ale powiem ci ze probowalem kiedys sreanimowac pompke z innego auta i niestety okazalo sie ze po rozebraniu mozna ja jedynie wrzucic do kosza jak rozlozylem to o naprawie nie bylo juz co marzyc ani o zlozeniu tego zpowrotem, byly tam malutkie "szczotki miedziane" i niestety przy rozbieraniu pompki nie ma mozliwosci wyjecia wirnika bez uszkodzenia tych szczotek. Byc moze w mini jest to lepiej rozwiazane i da sie popmke rozebrac niczego nie uszkadzajac. Najlepiej podlacz woltomierz do wtyczki od pompki wlacz sprayskiewcze i sprawdz czy dochodzi napiecie wtedy bedziesz mial pewnosc ze pompka "niedomaga"
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Gacek pisze:Witam, mam malutki problem z moim miniakiem mianowicie zawiodly moje sprywkiwacze. Byłem u kumpla mechanika i sprawdzał czy to wina kabli .. ale raczej nie więc wygląda to na ten sliniczcek do spryskiwaczy. I stąd moje pytanie czy ktos z Was kiedykolwiek prubował ów silniczek rozebrać ? naprawić? być moze ktos miał podobną przygodę. Za wszelką pomoc z góry dziekuje
Pozdrawiam
Spryskiwacz ze zbiorniczkiem w bagażniku
jak widzę po MINI oraz posiadaczu to raczej tak - sprawdzę ile nowy kosztuje ale jak się nie mylę to około 80
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
puki co musze sprawdzic czy to napewno silniczek , staram sie dorwac jakiegos miniaka na trasie ale puki co narazie bez powodzenia. mysle tez jak tu reaktytowac stary silniczek w razie czego...
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Gacek pisze:puki co musze sprawdzic czy to napewno silniczek , staram sie dorwac jakiegos miniaka na trasie ale puki co narazie bez powodzenia. mysle tez jak tu reaktytowac stary silniczek w razie czego...
Jedź na pizze a silniczek znajdziesz
Koszt nowego to całe 70,- i mam go w sklepie
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
Silniczek spryskiwaczy
Witam.
Mam używany, działajacy za 40zeta.
609-841-736
Pozdrawiam.
Mam używany, działajacy za 40zeta.
609-841-736
Pozdrawiam.
Spryskiwacze podwójne
Podepnę się pod temat spryskiwaczy choć mam nieco inny problem niż wcześniej opisywany.
Zamontowałem u siebie podwójne spryskiwacze i ni jak nie mogę ich ustawić tak by pryskały na szybę. Nie wiem w którą strone powinny być skierowane końcówki spryskiwaczy? czy w stornę szyby? czy w stronę maski z obróconymi ku szybie końcówkami.
Jak bym nie regulował to albo strumień zatrzymuje się na wycieraczkach albo poprostu tryskają wszędzie indziej byle nie na szybę Czy ma ktoś z was może u siebie zamontowane takie podwójne spryskiwacze? Był bym wdzięczny za jakieś foto tak żebym wiedział jak wogóle je ustawić bo poźniej same końcówki to już sie da jakoś wyregulować. Muszę poprostu mieć jakiś punkt wyjścia do dalszej regulacji.
dzieki z góry za wszelkie sugestie
Zamontowałem u siebie podwójne spryskiwacze i ni jak nie mogę ich ustawić tak by pryskały na szybę. Nie wiem w którą strone powinny być skierowane końcówki spryskiwaczy? czy w stornę szyby? czy w stronę maski z obróconymi ku szybie końcówkami.
Jak bym nie regulował to albo strumień zatrzymuje się na wycieraczkach albo poprostu tryskają wszędzie indziej byle nie na szybę Czy ma ktoś z was może u siebie zamontowane takie podwójne spryskiwacze? Był bym wdzięczny za jakieś foto tak żebym wiedział jak wogóle je ustawić bo poźniej same końcówki to już sie da jakoś wyregulować. Muszę poprostu mieć jakiś punkt wyjścia do dalszej regulacji.
dzieki z góry za wszelkie sugestie
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
one sa piekne ale malo praktyczne wlasnie dlatego ze daja w wycieraczke musisz je przekrecic nieco w bok ( nie symetrycznie tylko do slupka ) i ustawic dyszki tak aby nie dawaly w piorko ani w ramie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
to wszystko tłumaczy, szkoda że nie wiedziałem tego wcześniej to brał bym pojedyncze.
bedę musiał pokombinować.
dzięki
bedę musiał pokombinować.
dzięki
spryskiwacze w moim miniaku zawsze pryskały w pióro wycieraczki, czy pojedyncze czy podwójne...działają jak trzeba tylko w przypadku włączonych wycieraczek
- minimaniak
- Klubowicz
- Kontakt:
A ja u siebie mam podwójne i je chwalę Flap nie są mało praktyczne - wręcz przeciwnie
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
Adam to zapodaj jakieś foto, może i ja będę sobie chwalił
- minimaniak
- Klubowicz
- Kontakt:
Postaram się zrobić i umieścić przez weekend
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
dzieki