Potrzebuje kilku informacji... pomozcie :)

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Proxa

Potrzebuje kilku informacji... pomozcie :)

Post autor: Proxa »

Powitac juz kiedys tu pytalem o mini ale nowe... jednak nie wiem czemu ciagnie mnie dalej do starego ... przeszlo mi nowe calkowicie... powaznie sie zastanawiam nad tym starszymy mini mini :)

Mam kilka pytan czy jest cos wartego polecenia w POLSCE ? czy szukac w DE ? Obecnie mieszkam w Wroclawiu (jak ostatnio pisalem posty to jeszcze mieszkalem w wawie ale... zycie nowa praca :) ) Jesli jest ktos z worlcawia i moglby mi pokazac na zywo mini to starsze bylbym mega wdzieczny... nigdy nie siedzialem w tym a mam 178cm :) zmieszcze sie ? :)

Szukam napewno cos w super statnie przynajmniej z odnowiona blacharka... napewno z otwieranym dachem panoramicznym ! :) (co by mi glowa w razie czego wystawala)

Badz moze kupic starsze i odremontowac ? warunkow nie mam nie mam garazu musialbym go dowozic do firmy i zostawiac... tylko czy warto :/ ?

Pytanie kolejne o dostep do czesci tych starszych mini nie ma problemow ?
czy serwisy sa drogie ?
jak jest z trwaloscia np zawieszenia ?

I najwazniejsze z jakim silnikiem ? jakiego roku szukac ? auto do sciganek mam to ma byc totalnie relaksujace :) gdzies sie przejechac pokazac itp :) to auto cieszy samo w tobie... takim mini mozna stanac przy Mercedesie SLR i itak kazdy popatrzy na mini :)

tak czy tak auto ktore bede chcial kupic chce doprowadzic do oryginalnego wygladu ! bez udziwnien nowa tapicerka super blacha :)

bardzo podoba mi sie ten http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4357711 ale nie chce takie z 2000r :) pozatym troche mocno zadrogi ...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4363163 ten jest swietny zwlaszcza zamkniecie :) ale tez zadrogi pokazuje tu mniejwiecej do jakiego stanu chce doprowadzic autko ...

Na co zwracac uwage przy kupnie ? po czym poznac ze bity ? czy wogole sa niebite ? :)

Jak ktos mi na to wszystko odpowie i pomoze to ma piwo :)

oooooo znalazlem cos ciekawego : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4353286 na takie cos zwracac uwage ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5052048 czy cos takiego :) normlanie ze nim taniej tym lepiej ale to nie idzie w parze z jakoscia :)
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Potrzebuje kilku informacji... pomozcie :)

Post autor: Dejwid »

Proponuje ci uzyc wyszukiwarki bo wiekszosc z pytan przez ciebie zadanych byla juz wielokrotnie poruszana, z pewnoscia znajdziesz odpowiedzi na wiekszosc pytan. Napisz jaki budzet chcesz na to przeznaczyc i czy masz mozliwosc ewentualnego oderestaurowania gorszego egzemplarza. jak na jakies pytania nie znajdziesz odpowiedzi to napewno ci pomozemy
Proxa

no do odrestaurowania tak jak mowilem nie mam zabardzo miejsca i zabawy wiec pewnie bawilaby sie firma zewnetrzna boje sie ze koszt by wyszedl taki ze sam bym sobie cos mogl kupic juz gotowego w dobrym stanie :/ niz wydac to itak na firme :/
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Dejwid »

jak nie lepiej, we wroclawiu jest sporo osob z ktorymi mozesz sie spotkac i pogadac jesli powaznie podchodzisz do tematu
napewno sie odezwa
Proxa

ok to bede czekal mam nadzieje ze ktos z worcka przeczta temat... z mila checia bym sie spotkal i zobaczyl jak takie mini wyglada od strokda... bo zawsze widzialem tylko gdzies jadace...

dodam tylko ze ten wyglada interesujaco za dobra kase :

http://otomoto.pl/mini-1000-czarno-sreb ... 74793.html !!
Lofix

Post autor: Lofix »

mój miniak trochę nieposprzątany bo remont robie i przwozi sie to i owo ale służę pomocą choć pewnie we Wroc znalazły by się pewnie mądrzejsze głowy w temacie miniaków :mrgreen:
pisz na PW :wink:
Proxa

odezwe sie na gg zapewne :D w sumie juz sie odezwalem :) dzieki za pomoc :)
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

zapraszam do mnie oraz do MINIsklepu
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Proxa

do wrocławiakow jak sie spisuje mini na naszych kochanych DOLKACH wroclawskich na ktore ja mowie kratery ... mam np teraz a3 felga 17" 225/45/17 i mialem w ciagu 3 meisiecy prostowane 3 fele ... :) jak mini sie spisuje bo parkowanie pewnie super :D
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

we Wro nie ma auta które się spisuje, niestety, nieważne jakie ma koła, PW Ci posłałem
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
ODPOWIEDZ