Kradzieże

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
jumpy
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kradzieże

Post autor: jumpy »

Jak wg Was i u Was wygląda sprawa kradzieży i wandalizmu na Waszych "Piekielnych pudełkach" ?
Słyszałem opinie, że MINIAKI potrafią być okradane ze wszystkiego co się da.......
MiniManiak z HollyŁódź
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Kradzieże

Post autor: flapjck1 »

zdarzaja sie niestety akty wandalizmu ( takze kradzieze ale raczej dla tzw. przejazdzki )

autko rzuca sie w oczy i roznym takim zjebom sie marzy od czasu do czasu poskakac po masce
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Paweł Rak

Post autor: Paweł Rak »

...mój bolid w pierwszym miesiącu na korzyść "zapalonego kolekcjonera" stracił znaczek z maski a chwilę później jakiś " osiłek" mimo wbitego biegu i zaciągniętego hamulca ręcznego wypchnął go w środku nocy z parkingu na ulicę blokując cały przejazd- Panowie Policjanci urządzili mi pobudkę nad ranem...Ale byli taktowni:)
jez86

Post autor: jez86 »

To jest bardzo dobre pytanie. Czy świeżo wyremontowany miniak, błyszczący, wypucowany na glanc, nie jest chętnym kąskiem dla złodziei. Czterech przyjdzie, zapakuje na lawetę i po miniaku :cry: Czy zdarzało się komuś, że rano wstaje, patrzy przez okno a samochodu nie ma? Takowe informacje przydałyby się, wtedy wiadomo by było czy instalować gps :neutral: , i chować do garażu czy może spokojnie stać na ulicy.
Stas

Post autor: Stas »

Mini ktore wlasnie kupuje jakies pare tygodni temu zostalo porysowane przez jakis niedojebow kiedy stalo przed domem. To wszystko z zazdrosci!!!
jez86

Post autor: jez86 »

i zabierać koła stawiać na cegłach - wtedy każdemu odejdzie ochota przejażdżki :mrgreen:
Awatar użytkownika
matriw
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: matriw »

nie zapomnijcie zdjąc znaczka z maski, albo nawiazując do wypowiedzi Tomka-moze odrazu cała maske :P
zazdrosc zazdrosć zazdrośc!
kamal1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Kradzieże.

Post autor: kamal1 »

Znaczki znikały mi tuż po załozeniu.Ale bywało,że rano idąc do pracy nie znajdowałem Miniaczka w miejscu zaparkowania.Innym zaś razem myślałem,że ktoś umył mi starannie przednią szybę.Oczywiście została wraz z uszczelką wycięta.We wczesnych latach 70-tych
kiedy zdobycie opon 10-tek graniczyło z cudem "uczciwy" założył mi stare kapcie wzamian za moje prawie nowe przywiezione z Wegier (U nich było wtedy wszystko do Mini)
Przynajmniej nie zostawił na cegłach.
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

Znaczki, emblematy kradli i kradną - sam w swojej historii straciłem parę sztuk, lusterka też się przydały, a antenę połamali - koniec lat 90. Co do kradzieży to słyszałem o 2 przypadkach, auta się znalazły ale nie nadawały się do jazdy. :sad:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

dobrze jest mieć znajomości wśród "podejrzanych typów" kiedy trzyma się auto na osiedlu, zawsze ktoś siedząc na ławce i popijając trunek przypilnuje przy okazji Miniaczka, ale czuły alarm też sie przydaje ... mój reaguje nawet na próbę wyjęcia kierunkowskazów bocznych :)
Gość

Post autor: Gość »

Mini rok parkowane na podwórku kamienicy, od roku pod blokiem, akty wandalizmu - ukradziona antenka i nakrętki z felg. Miniakiem jeżdżę wszędzie i stawiam tam gdzie akurat jest miejsce na mieście, pod marketem, w ciemenej uliczce, pół roku niedziałający zamek w drzwiach, akty wandalizmu - próba wyrwania klamki, porysowane drzwi (raczej przypadkiem ktoś otarł) zdepnay dach, maska, bagażnik - banda małoltenich, zakładających się o 100 zł, kto więcej aut przebiegnie. Więc myślę że tak generalanie nienajgorzej jak na dwa długie lata i autko niegarażowane.
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

ja dla mnie to przerazajace - w "cywilnym" samochodzie przerz 4 lata porysowano mi tylko drzwi .....
mk76

Post autor: mk76 »

Po powrocie z majówki mój miniak stojący pod blokiem dostał wklęsłego dachu. Dziś w nocy grupka dowcipnisiów postawiła go w poprzek drogi. Chcę krwi.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pytaj dyskretnie na osiedlu kto to i zabij!!!!!!!!!!

:evil:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
gadzio
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: austin rover red hot

Post autor: gadzio »

mk76 pisze:Po powrocie z majówki mój miniak stojący pod blokiem dostał wklęsłego dachu. Dziś w nocy grupka dowcipnisiów postawiła go w poprzek drogi. Chcę krwi.
:evil: tylko zabic to za mało :evil: Kiełbasę z nich zrobic i psu rzucac :evil:
ODPOWIEDZ