witam
właśnie stałem się posiadaczem wymarzonego od lat mini coopera. auto jest z 2002.
jestem w trakcie wizyt warsztatowych, no i tu własnie pojawia się problem
auto wjechało do warsztatu bez najmniejszych problemów z silnikiem, natomiast po zmianie oleju na 5W40 zapaliła się kontrolka, no teraz pytanie brzmi pompa czy olej ja się na tym zupełnie nie znam, ale przed moimi mechanikami musze coś powiedzieć
potrzebuje szybkiej, fachowej porady w tym temacie
wielkie dzięki
pompa olejowa?
pompa olejowa?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, 11:46 przez luke, łącznie zmieniany 1 raz.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: pompa olejowa?
Cześć
Przede wszystkim niech już nie odpalają silnika, bo jeżeli nie ma ciśnienia to zatrą się panewki wału korbowego i wałek rozrządu. Musisz ich przypilnować bo będą koszty. A moja rada to: odszukać czujnik ciśnienia oleju, wykręcić go i wto miejsce wkręcić manometr i sprawdzić jakie jest ciśnienie, bo może uległ uszkodzeniu sam czujnik.
Pozdrawiam Michał
Przede wszystkim niech już nie odpalają silnika, bo jeżeli nie ma ciśnienia to zatrą się panewki wału korbowego i wałek rozrządu. Musisz ich przypilnować bo będą koszty. A moja rada to: odszukać czujnik ciśnienia oleju, wykręcić go i wto miejsce wkręcić manometr i sprawdzić jakie jest ciśnienie, bo może uległ uszkodzeniu sam czujnik.
Pozdrawiam Michał
To nie jest pompa czy olej. Brakuje mi info...
Po pierwsze, Cooper czy wersja S?
a) napewno bylo wlany 4.7L oleju?
b) filtr byl dobrze zamontowany
c) czy nawet wymienili filtr (i z odpowiednim), i moze nie wyrzucili taka sprezynke w starym filtru
Po pierwsze, Cooper czy wersja S?
a) napewno bylo wlany 4.7L oleju?
b) filtr byl dobrze zamontowany
c) czy nawet wymienili filtr (i z odpowiednim), i moze nie wyrzucili taka sprezynke w starym filtru
Już wszystko jasne,
zawór w pompie olejowej
niemniej jednak dziekuje za pomoc
zawór w pompie olejowej
niemniej jednak dziekuje za pomoc