Pierwsze auto...
Moderator: flapjck1
Pierwsze auto...
Witam, mam pewien problem. Jakiś miesiąc temu udało mi się zdać prawo jazdy i planuję zakup pierwszego auta. Wymyśliłem sobie że chcę małe auto myślałem nad: Fiat Cinquecento 900 lub 1100 oraz nad MINI który z wyglądu bardzo mi się podoba ale praktycznie nic o nim nie wiem, chodzi mi o awaryjność, ilości miejsca w środku(wewnątrz jest mniej miejsca niż w maluchu ?) itd. Mam do wydania około 5000zł oczywiście planuję zakup auta w innym kraju niż Polska. Proszę o jakieś komentarze,uwagi na temat tych samochodzików, będę wdzięczny za każdą odpowiedz.
- gadzio
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: austin rover red hot
Re: Pierwsze auto...
Poszperaj na forum a znajdziesz odpowiedz na wszytkie pytania za 5000 coś kupisz ale stan może byc nie całkiem taki jaki powinien a i dochodzi jeszcze kwestia utrzymania samochodu bo to też koszta:smile: pozdrawiam
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Za tą cene więcej się najeździsz jakimś Cienkim albo Sejem, moze R5? Niestety jeżeli nie masz drygu do mechaniki lub kogoś kto pomoże, to lepiej byś miał budżet.
Zawodowy Szyderca
Wujek_sknerus pisze:jak nie masz minimum 10tys to zapomnij o Mini...
Masz tutaj przykład że można kupić tylko czy warto ?
Saint pisze:Za tą cene więcej się najeździsz jakimś Cienkim albo Sejem, moze R5? Niestety jeżeli nie masz drygu do mechaniki lub kogoś kto pomoże, to lepiej byś miał budżet.
Ojciec mechanik, brat mechanik ja też chce być mechanikiem ! Co to jest R5 ???
kupisz i za 3000... ale nie kupisz Mini w dobrym stanie za mniej niż 10tys, przy czym to 10tys to i tak okazja byłaby - standardowy Mini za 8-10tys wymaga remontu blacharskiego + zawiecha (taki szlagier) + inne drobiazgi, nie wspominając o tym, że Mini to dość kapryśne auto, w którym często lubią siadać pierdołki, czasem dość kosztowne.
Wg. mnie nie warto się brać za Mini z takim budżetem, w ogóle stawianie pytania Cienias czy Mini to nieporozumienie, Cienias to wozidupa, którą naprawi każdy pan Edek spod bloku, Mini to klasyk którego kupuje się z innych pobudek, Mini to hobby, Mini musi być rozpieszczane a to niestety kosztuje... za 5000 to kupisz bazę do gruntownego remontu, która będzie na chodzie
A ten Mini z linku to jakieś dziwadło... jak ma 75km to jestem święty
Wg. mnie nie warto się brać za Mini z takim budżetem, w ogóle stawianie pytania Cienias czy Mini to nieporozumienie, Cienias to wozidupa, którą naprawi każdy pan Edek spod bloku, Mini to klasyk którego kupuje się z innych pobudek, Mini to hobby, Mini musi być rozpieszczane a to niestety kosztuje... za 5000 to kupisz bazę do gruntownego remontu, która będzie na chodzie
A ten Mini z linku to jakieś dziwadło... jak ma 75km to jestem święty
W Mini jest o wiele , wiele więcej miejsca niż w maluchu
Ja jechałem w 5 osób
I jeszcze skubaniec dawał ostro
Ja jechałem w 5 osób
I jeszcze skubaniec dawał ostro
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
maluch1990 pisze:Witam, mam pewien problem. Jakiś miesiąc temu udało mi się zdać prawo jazdy i planuję zakup pierwszego auta. Wymyśliłem sobie że chcę małe auto myślałem nad: Fiat Cinquecento 900 lub 1100 oraz nad MINI który z wyglądu bardzo mi się podoba ale praktycznie nic o nim nie wiem, chodzi mi o awaryjność, ilości miejsca w środku(wewnątrz jest mniej miejsca niż w maluchu ?) itd. Mam do wydania około 5000zł oczywiście planuję zakup auta w innym kraju niż Polska. Proszę o jakieś komentarze,uwagi na temat tych samochodzików, będę wdzięczny za każdą odpowiedz.
odezwij sie do mnie to pokaze ci kilka miniaków z czym sa praoblemy i jakie koszty i nawet jednego taniego miniaka do remontu moge ci zaproponować
[ Dodano: Pią 11 Lip, 2008 ]
maluch1990 pisze:Co to jest R5 ???
Renault 5 ... ale tylko GTT
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
No to powiem Ci żebyś poszukał takiego w dobrym stanie blacharskim, bez dziur, rdzy, ze zdrowymi ramami pomocniczymi, a reszta sprawi Ci frajde
R5 to tak jak pisał K_2, Renault 5, a GTT to 1.4 na turbinie.
R5 to tak jak pisał K_2, Renault 5, a GTT to 1.4 na turbinie.
Zawodowy Szyderca