Cześć czołem :>
Chciałbym sie dowiedziec co to za mk i czy morris czy cooper itd, nigdzie nie mode doczytac o tym. w dodatku chyba mam w dowodzie bzdury bo niby 1965 rok. jeszcze pozniej dam foty silnika bo tez to nie jest 850cm na 90%.
http://img511.imageshack.us/my.php?imag ... 850ev7.jpg
( na masce znaczek herb zielone tło, troche widac )
http://img511.imageshack.us/my.php?imag ... 463cx4.jpg
http://img511.imageshack.us/my.php?imag ... 453mv6.jpg
i jeszcze male pytanie: co to jest MPI i SPI??
fotki silnika dzisiaj w nocy bo jade składać zaraz, bo juz po szlifie itd.
pozdrawiam
Co to za MK
Moderator: flapjck1
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Co to za MK
buda bliżej lat 90-tych niż 60-tych, silnik pewnie 998 ccm.
MPI to Multi-Point Injection, czyli w miniakowym przypadku wtrysk dwupunktowy
SPI to Single -||- -||- , czyli wtrysk jednopunktowy, zwany także TBI (Throttle Body Injection)
MPI to Multi-Point Injection, czyli w miniakowym przypadku wtrysk dwupunktowy
SPI to Single -||- -||- , czyli wtrysk jednopunktowy, zwany także TBI (Throttle Body Injection)
Zawodowy Szyderca
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Jak dobrze widzę to przedni emblemat z lat 90 -92, kierunkowskazy tak do 86 - stawiam jak Romek na ok 1990
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
swietnie.
to bedzie raczej 998, wczoraj przy skladaniu okazalo sie ze kupilem chyba nie ten zestaw uszczelek bo mi dwie nie pasowaly. okragla ( taka jak jajko - w zestawie byla ) pokrywa lancucha rozrzadu - miala jeszcze taka mala wypustke i nie byla jajkowata oraz o ile dobrze pamietam uszczelka do podstawy filtra oleju potrzebna byla eklipsa a byla taka jak polowa okregu w przekroju
kupilem 1000 uszczelki A a pewnie mam blok A+ dlatego musialem docinac
to bedzie raczej 998, wczoraj przy skladaniu okazalo sie ze kupilem chyba nie ten zestaw uszczelek bo mi dwie nie pasowaly. okragla ( taka jak jajko - w zestawie byla ) pokrywa lancucha rozrzadu - miala jeszcze taka mala wypustke i nie byla jajkowata oraz o ile dobrze pamietam uszczelka do podstawy filtra oleju potrzebna byla eklipsa a byla taka jak polowa okregu w przekroju
kupilem 1000 uszczelki A a pewnie mam blok A+ dlatego musialem docinac
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
A+ pod pokrywą rozrządu ma jeszcze napinacz łańcucha, dlatego jest większa.
Najłatwiej rozpoznać czy silnik to 998 czy 1275 patrząc na jego tył. "Litrówki" mają okna inspekcyjne do szklanek popychaczy, 1.3 tego nie mają.
Pozdrawiam
Najłatwiej rozpoznać czy silnik to 998 czy 1275 patrząc na jego tył. "Litrówki" mają okna inspekcyjne do szklanek popychaczy, 1.3 tego nie mają.
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca