pukanie wydechu? jaka temp wody?
Moderator: flapjck1
pukanie wydechu? jaka temp wody?
dzień dobry
puk puk
od wczoraj słyszę pukanie w okolicach hamulca ręcznego ( oczywiście od dołu : P )
pytanie 1:
w ilu miejscach wydech jest mocowany? jak składałem to zakładałem obejmę na kolektor, mocowanie od razu na łuku gdzie rurka sie wygina na podwozie oraz na samym końcu taka gumka z 2 otworami na tłumik.
pytanie 2:
zauważyłem ze ta ostatnia gumka na końcu jest dość mocno popękana, czy może to mieć wpływ na pukanie ? : >
pytanie 3:
jaka macie temp wody, bo chyba mi sie ostro grzeje.. jak jeżdżę w 3 osoby to znacznie wzrasta temp, na kresce przed czerwonym sie zatrzymuje wskaźnik. ( motor po kapitalnym + chlodnica po naprawie ale i tak jest źle, mocne pruchno, jak kupie nowke to bedzie good? )
zaczynam sie bać czy czasem nie będę musiał ciągnąc tłumika za sobą
pozdrawiam!
puk puk
od wczoraj słyszę pukanie w okolicach hamulca ręcznego ( oczywiście od dołu : P )
pytanie 1:
w ilu miejscach wydech jest mocowany? jak składałem to zakładałem obejmę na kolektor, mocowanie od razu na łuku gdzie rurka sie wygina na podwozie oraz na samym końcu taka gumka z 2 otworami na tłumik.
pytanie 2:
zauważyłem ze ta ostatnia gumka na końcu jest dość mocno popękana, czy może to mieć wpływ na pukanie ? : >
pytanie 3:
jaka macie temp wody, bo chyba mi sie ostro grzeje.. jak jeżdżę w 3 osoby to znacznie wzrasta temp, na kresce przed czerwonym sie zatrzymuje wskaźnik. ( motor po kapitalnym + chlodnica po naprawie ale i tak jest źle, mocne pruchno, jak kupie nowke to bedzie good? )
zaczynam sie bać czy czasem nie będę musiał ciągnąc tłumika za sobą
pozdrawiam!
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: pukanie wydechu? jaka temp wody?
tłumik jest mocowany w dwóch miejscach do wózka, pierwsza poduszka na srodku przedniej belki wózka nad slizgaczami linek a druga poduszka na koncu tłumikaprzy lewej stronie
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
miałem nizsza temp do 180 F dochodziła(połowa skali)
mi nigdy wskazówka nie przekroczyła połowy...
myslicie ze jak kupie nową chlodnice to temp bedzie ok?
nie wiem jak to jest w gaźnikowym Mini ale w SPI są 2 wiatraki i czujnik załączający ten drugi gdy 1 nie wyrabia... może przyczyna tkwi w czujniku?
nie nie. czujnik ok.
jak otweram mache to syczy i woda sie gotuje, do tego dodam, ze na dzien jazdy ubywa 1,5 L wody z chlodnicy bo gdzies przecieka ( byla robiona ale widocznie pruchno ja sie patrzy )
jak otweram mache to syczy i woda sie gotuje, do tego dodam, ze na dzien jazdy ubywa 1,5 L wody z chlodnicy bo gdzies przecieka ( byla robiona ale widocznie pruchno ja sie patrzy )
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
tak wygląda robienie chłodnic.. nieraz ok ale w większości i tak do wymiany musi dojśćzof pisze:nie nie. czujnik ok.
no chyba że jakiś przewód ma przeciek
a termostat raczej nie bedzie bral udzialu w takiej temp ? bo mi dochodzi tak sadze ze do 110 stopni. dzis zamowie chyba chlodnice i bedzie ok : X
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
A ten termostat sprawdzony może starczy go wymienić
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
tzn wiesz... termostat moze i lipny ale i tak z chlodnicy kapie. pruchno. juz dzisiaj zamowilem u rogala nowa chlodnice i nowy termostat. to powinno wyeliminowac problem grzania sie? czy jeszcze cos moze sprawiac ze sie tak grzeje?! : <
btw. ponawiam pytanie odnoscnie pukania.
co to moze pukac o podwozie od dołu. najlepsze jest to ze np jak jade po dolach to zdaza sie ze nie puka a jak sobie jade na prostej to nieraz puka : P
ja montowalem 3 rzeczy:
1. opaske na kolektor
2. srube na łuku ( jak sie wydech wygina na podwozie od kolektora i leci pod autem )
3. na koncu gumke taka owalna z 2 dziurami.
czy jeszcze cos trzeba montaowac? moze to wydech wali o spod auta??
pozdrawiam!
btw. ponawiam pytanie odnoscnie pukania.
co to moze pukac o podwozie od dołu. najlepsze jest to ze np jak jade po dolach to zdaza sie ze nie puka a jak sobie jade na prostej to nieraz puka : P
ja montowalem 3 rzeczy:
1. opaske na kolektor
2. srube na łuku ( jak sie wydech wygina na podwozie od kolektora i leci pod autem )
3. na koncu gumke taka owalna z 2 dziurami.
czy jeszcze cos trzeba montaowac? moze to wydech wali o spod auta??
pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 14:30 przez zof, łącznie zmieniany 1 raz.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nie wiem jaki masz tłumik, ale u mnie jest on jeszcze mocowany gumą z ceownikiem metalowym (u mnie oderwanie się gumy od ceownika powodowało stukanie wydechu o podwozie) do wózka w centralnym jego miejscu.
zobacz też czy ostania "owalna" guma nie ma luzów
http://minimorris.englishcars.pl/index. ... ductID=449 o takie mocowanie u @rogala w sklepie
zobacz też czy ostania "owalna" guma nie ma luzów
http://minimorris.englishcars.pl/index. ... ductID=449 o takie mocowanie u @rogala w sklepie
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
hehe, ma luzy. dlatego dzisiaj ją zalatwie przypinajac pare opasek uciskowych : P
a co do mocowania centralnego to albo go nie mam albo nie podpiąłem : D
dzisiaj sie tym zajme po 18. dam znac jak zrobie! wielkie dzieki mastery
[ Dodano: Sro 30 Lip, 2008 ]
problemy rozwiazane:
co do pukania to wydech tłukł o śrubę nad nim, wiec zalozylem na srube kapturek z gumy i jest gitarka.
juiz sie nie grzeje, nowy termostat i chlodnica :OOOOOO
nie wchodzi nad srodkowa kreske
a co do mocowania centralnego to albo go nie mam albo nie podpiąłem : D
dzisiaj sie tym zajme po 18. dam znac jak zrobie! wielkie dzieki mastery
[ Dodano: Sro 30 Lip, 2008 ]
problemy rozwiazane:
co do pukania to wydech tłukł o śrubę nad nim, wiec zalozylem na srube kapturek z gumy i jest gitarka.
juiz sie nie grzeje, nowy termostat i chlodnica :OOOOOO
nie wchodzi nad srodkowa kreske