Chyba ma dusze
Chyba ma dusze
Witam,
po wciśnięciu na około 5 sekund przycisku na kluczyku powinna otworzyć się tylna klapa. (według instrukcji)
Co się dzieje u mnie? Klapa się nie otwiera, ale za to opuszczają się obydwie szyby i rozsuwa dach. Czy może ktoś miał takie coś. Na początku pomyślałem, że może tak został przeprogramowany komputer. Ale w instrukcji nie ma nic o możliwości zaprogramowania takiej "akcji" kluczykiem. Jeśli to usterka, to dziwna. Może coś w kompie?
ps. post dotyczy S-ki z 2003
po wciśnięciu na około 5 sekund przycisku na kluczyku powinna otworzyć się tylna klapa. (według instrukcji)
Co się dzieje u mnie? Klapa się nie otwiera, ale za to opuszczają się obydwie szyby i rozsuwa dach. Czy może ktoś miał takie coś. Na początku pomyślałem, że może tak został przeprogramowany komputer. Ale w instrukcji nie ma nic o możliwości zaprogramowania takiej "akcji" kluczykiem. Jeśli to usterka, to dziwna. Może coś w kompie?
ps. post dotyczy S-ki z 2003
Re: Chyba ma dusze
Witaj
Nie martw się, nic nie jest zepsute. Po prostu są dwie możliwości otwierania, jedna z otwieraniem tylnej klapy, a druga zwana przez instrukcję „otwieraniem komfortowym” polega na tym co opisałeś czyli dach i szyby. Z instrukcji wynika że można mieć albo jedno albo drugie.
Pozdrawiam
Wojtek
Nie martw się, nic nie jest zepsute. Po prostu są dwie możliwości otwierania, jedna z otwieraniem tylnej klapy, a druga zwana przez instrukcję „otwieraniem komfortowym” polega na tym co opisałeś czyli dach i szyby. Z instrukcji wynika że można mieć albo jedno albo drugie.
Pozdrawiam
Wojtek
Dla mnie to nowosc Jutro sprawdze co sie u mnie stanie,chodzi o kluczyk z dwoma przyciskami? Mam coopera z 2003r.
- masta
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Maly pisze:Dla mnie to nowosc Jutro sprawdze co sie u mnie stanie,chodzi o kluczyk z dwoma przyciskami? Mam coopera z 2003r.
heheh ja to bym szedł od razu sprawdzić;)
masta pisze:Maly pisze:Dla mnie to nowosc Jutro sprawdze co sie u mnie stanie,chodzi o kluczyk z dwoma przyciskami? Mam coopera z 2003r.
heheh ja to bym szedł od razu sprawdzić;)
Az tak ciekawy nie jestem
Ale sprawdzilem dzis,niestety otworzyly sie szyby,i nie dadza sie zamknac nawet z pilota,tragedia no.Wolalbym bagarznik z pilota,da sie to zmienic?
Tak oczywiście możesz wybrać czy szyby czy klapa, piszą że serwis Ci to może zmienić. Nie mam pojęcia czy da się samemu.
- masta
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
samemu się pewnie nie da, bo jak chce się coś zmienić to w serwisie i trzeba będzie trochę złotówek zostawić tak właśnie kolega w swoim X5 miał ;/
Zlotowek to tu w europie nie przyjma raczej,skasuja €€€€€€. Tylko dowiem sie najpierw ile Ale dobrze ze sie da. Szkoda ze nie mam instrukcji Polskiej,na allegro tez nie ma.Poczytalbym sobie Dzieki za info.
- masta
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
hehe no u Ciebie w europie to nie przyjmą złotówek ale u nas to jak najbardziej. ale można jeszcze talarami próbować;)
Byłem w serwisie BMW i poprosiłem o ustawienie otwierania kluczykiem tylnej klapy. Niestety nie da się
W instrukcji jest napisane że można wybrać otwieranie szyberdachu i szyb lub otwieranie tylnej klapy. Ale serwis stwierdził, że nie ma takiej opocji w moim aucie S z 2003. Za to wiem jak zamknąć szyber i okna kluczykiem. Trzeba przytrzymać go chwile w zamku drzwi kierowcy. (w pozycji przekręconej)
A teraz nowe pytanie?
Mam wyjęty kluczyk ze stacyjki i wykonuje ruch manetką świateł jak przy mignięciu długimi. Włączają się wtedy światła drogowe. Nie ma takiego czegoś opisanego w instrukcji. Czy moja manetka żyje własnym życiem:)
W instrukcji jest napisane że można wybrać otwieranie szyberdachu i szyb lub otwieranie tylnej klapy. Ale serwis stwierdził, że nie ma takiej opocji w moim aucie S z 2003. Za to wiem jak zamknąć szyber i okna kluczykiem. Trzeba przytrzymać go chwile w zamku drzwi kierowcy. (w pozycji przekręconej)
A teraz nowe pytanie?
Mam wyjęty kluczyk ze stacyjki i wykonuje ruch manetką świateł jak przy mignięciu długimi. Włączają się wtedy światła drogowe. Nie ma takiego czegoś opisanego w instrukcji. Czy moja manetka żyje własnym życiem:)
eee no ja widze ze duzo fajnych opcji jest w miniakach ukrytych,piszcie o takich bajerach bo ja instrukcji nie mam i nie wiem o tym.
ciekawe czy u mnie tez to dziala, jutro sprawdzę, bo teraz juz mój Miniak śpi w garażu