Serwisy Mini w Polsce

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Mka59

Serwisy Mini w Polsce

Post autor: Mka59 »

Przeprowadzam się po latach z usa do Pl i przywożę ze sobą również moje Mini S (juz płynie). Mieszkam w Warszawie i mam pytanie do Was gdzie najlepiej serwisować autko. Wiem, że z serwisem w BMW pl są problemy z autami z USA. może znajcie miejsca z podstawowymi częściami i mechaników.
bent tech

Re: Serwisy Mini w Polsce

Post autor: bent tech »

...

tu było coś w obcym języku, ale na forum piszemy w jedynym słusznym :twisted:

czyli po naszemu

--
poprawił ten post icemac
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, 18:29 przez bent tech, łącznie zmieniany 1 raz.
Maly

Post autor: Maly »

O widze ze rodacy zapominaja ojczystej mowy,nikt chyba w poscie nie prosil o angielski komentarz,chodzi o szpanik czy jak?
Mka59

No tak! tyle mini na ulicach a nie ma serwisów prywatnych. ciężko mi w to uwierzyć. jakos nie sadze ze bedzie mi sie chciało jeździć do niemiec, ale jeżeli to jedyne rozwiązanie, to może kolego możesz podać jakieś adresy. Będę wdzięczny.
Mka59

Stando w necie wygląda obiecująco. Znalazłem też w necie serwis w Konstańcinie pod Warszawą servicemile.pl Może ktoś ich już testował?
WookiM

Serwis Warszawa Sadyba

Post autor: WookiM »

Witam,

ja mam miniaczka dopiero od 3 miesięcy, ale po zakupie wszystko co było do zrobienia, zrobiłem w serwisie: http://www.serwisbmwosowiecki.pl/ i byłem zadowolony. Jest to serwis specjalizujący się w bmw, ale nie autoryzowany, więc ceny były znacząco niższe niż w autoryzowanych (miałem porównanie, bo przed kupnem zrobiłem przegląd w Smorawińskim i od razu wszystko mi wycenili). Dzwoniłem wcześniej też do tego serwisu w Konstancinie i tam wyszło drożej.

Pozdrawiam
Wooki
macu

Post autor: macu »

Witam,

też mam amerykańską wersję MCS. Rocznik 03. Nie miałem żadnego problemu z serwisowaniem ani z częściami. A niestety trochę ich potrzebowałem.

Nie polecam Service Mile w konstancinie. Za wymianę piast zażyczyli sobie na przykład ZNACZĄCO więcej niż BMW FUS co jest absurdem. Do tego odwalają robotę. W BMW FUS za każdym razem patrzą na całe auto. Robią ogólną diagnostykę. A Service Mile reperuje co miało zreperować a że dwa centymetry obok coś jest wyraźnie do naprawy to już nie widzą.

Ja serwisuję zazwyczaj u FUSA. Ale ceny są oczywiście dość przykre. I trzeba długo czekać na serwis. Następnym razem sprawdzę ten serwis na Ojcowskiej
ODPOWIEDZ