Nawigacja - jaką polecacie?

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Re: Nawigacja - jaką polecacie?

Post autor: domino1985 »

U mnie to jakoś nie działało, może za słabo kręciłem :) ale uchwyty się jednak wyrabiają na dziurawych drogach, w 720 popękało mi całe gniazdo sworznia kulistego ale jeszcze się jakoś trzyma ;)
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

W sprawie nawigacji - używam TomToma na N95 i Automapy na navi Nokia 330. Instalowałem Garmina na N95 ale nie przypadł i do gustu. Nie podobał mi się interfejs i wyznaczane trasy, choć pokrycie ma na papierze większe niż na TT.

Automapa i 330 działają w porządku. Nokia już swoje przeżyła i nie jest demonem szybkości ale działa stabilnie i w czasie jazdy nie można nażekać. Ma już odbiornik SiRF StarIII. Automapa w ver. 5.xx to jest to. Nigdy mnie ten zestaw nie zawiódł, nr domów, zarysy budynków, uwzględnia drogi jednokierunkowe (sprawdzałem w Poz.), logicznie układa trasy :wink: Jeśli chodzi o soft, przejrzystość interfejsu mogę naprawdę polecić Automapę.

Fajne są również urządzenia TomTom z MapShare, aktualizacjami map i dużo lepszym pokryciem PL niż taki TT na N95. Wybierałbym między "jakaś" navi + Automapa 5 PL lub urządzenie TomTom

pzdr, pdd
sim

Post autor: sim »

ja osobiście korzystam z zestawu:

- Sony UX380N
- uchwyt samochodowy
- odbiornik na BT - Pentagram
- przetwornica 80W

Zestaw może trochę duży ale ma szereg plusów:
- duży, wyraźny wyświetlacz
- możliwość wgrania dowolnej mapy (aktualnie używam najnowszej automapy - jak dla mnie super)
- przetwornica jest wielkości paczki papierosów i znajduje wiele innych zastosowań
- bateria w soniaku trzyma ~3h także śmiało można go wziąć ze sobą z samochodu
- wygoda obsługi sony oraz jego wszechstronność rekompensują niemały rozmiar :)

dla zainteresowanych mogę się szerzej rozpisać :)
ODPOWIEDZ