rozbieranie przodu ...
Moderator: flapjck1
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
rozbieranie przodu ...
Haj.
Czy błotniki w miejscu styku z podszybiem są zgrzewane ? (pewnie tak... ) Więc czy ma ktoś metodę aby to rozdzielić bez niszczenia błotnika ?... I zdradzi mi ten sekret ?
Czy błotniki w miejscu styku z podszybiem są zgrzewane ? (pewnie tak... ) Więc czy ma ktoś metodę aby to rozdzielić bez niszczenia błotnika ?... I zdradzi mi ten sekret ?
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- Gibki Staruszek
- Maniak
Re: rozbieranie przodu ...
No tak ... jasne ... tylko jak tam się dostać ... ? czy to możliwe ?
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jak jeszce nie zrobiles to tu poszukaj http://www.theminiforum.co.uk/forums/in ... wforum=124
- Gibki Staruszek
- Maniak
Dzięki ... ale tam nic nie ma ... jedynie gościu zrobił odkrycie i fleksem wyciachał błotniki
To nie jest takie głupie ... można potem bez problemu rozwiercić te zgrzewy i zespawać odciętą część. Ale to nie dla mnie. Pewnie skończy sie na tym,że wstawię laminat i tyle.Przyda sie gdy przyjdzie czas na silnik hondy
To nie jest takie głupie ... można potem bez problemu rozwiercić te zgrzewy i zespawać odciętą część. Ale to nie dla mnie. Pewnie skończy sie na tym,że wstawię laminat i tyle.Przyda sie gdy przyjdzie czas na silnik hondy
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
honda-sronda, pamiętaj że albo bardzo kombinujesz albo dajesz przedłużony przód, żebyś potem nie musiał go ciąć i przedłużać.
Zawodowy Szyderca
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
opcja - bardziej kombinujesz do mnie przemawia , przedłuzane mini wyglądaja niefajnie
- Gibki Staruszek
- Maniak
Do wsadzania hondy to jeszcze czas ...i nie wiem czy wsadzę do Coopera. Raczej kupię inne mini.
Ale temat był inny... w miejscu łączenia błotnika i podszybia mam małą rdzawkę ... nic wielkiego ...ale wiem,że to czubek góry lodowej i na styku blach jest tego więcej. Robiąc remont stoję przed pytaniem czy zostawić błotniki tak jak jest i liczyć,że wyjdzie to za 3-4lata,czy zdejmować błotniki i zrobić to jak trzeba... Pierwsza myśl jest wbrew moim przekonaniom a druga kosztowna (nowe błotniki ) Dlatego szukam innej opcji ...
Jak oddzielić błotnik aby go nie zniszczyć ?
Ale temat był inny... w miejscu łączenia błotnika i podszybia mam małą rdzawkę ... nic wielkiego ...ale wiem,że to czubek góry lodowej i na styku blach jest tego więcej. Robiąc remont stoję przed pytaniem czy zostawić błotniki tak jak jest i liczyć,że wyjdzie to za 3-4lata,czy zdejmować błotniki i zrobić to jak trzeba... Pierwsza myśl jest wbrew moim przekonaniom a druga kosztowna (nowe błotniki ) Dlatego szukam innej opcji ...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Gibki Staruszek pisze:
akurat wczoraj dostalem przesyłkę z całym przodem mini (panel przedni, dwa błotniki, 2 A-panele i podszybie) - podszybie do błotnika spawane jest "do czoła", czy dostęp teoretycznie od spodu, od nadkola...
- Gibki Staruszek
- Maniak
Zostawię ten temat jak budę przewalę na bok i będę robił spód. Ale marnie to widze...
ps. Szkoda,że nie łączyli tego miejsca szczeliwem. Ja to tak zrobię.
Michał...sam sobie robisz blacharkę ?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Gibki Staruszek pisze:Zostawię ten temat jak budę przewalę na bok i będę robił spód. Ale marnie to widze...
taki mam zamiar- dostalem pozwolenie od żony na zakup/posiadanie Mini to bede wieczorami uciekał do garazu i krzesał iskry