czy koła 13 będą obcierały o błotniki?
Moderator: flapjck1
czy koła 13 będą obcierały o błotniki?
Witam serdecznie..
Wyczytałem gdzieś, że jeśli chcę zmienić felunek w mini na 13 to najprawdopodobniej przy skręcaniu koła przednie będą obcierały o błotniki i trzeba wyciąć ranty tak aby zrobiło się więcej luzu. Jeżeli ktoś miał takie doświadczenia to proszę aby się mini podzielił. Co w takim przypadku zrobić z nadkolami? Jestem na etapie remontu blacharskiego i wszelkie przeróbki błotników dopóki nie ma nowego lakieru nie stanowią problemu.
Pozdrawiam..
Wyczytałem gdzieś, że jeśli chcę zmienić felunek w mini na 13 to najprawdopodobniej przy skręcaniu koła przednie będą obcierały o błotniki i trzeba wyciąć ranty tak aby zrobiło się więcej luzu. Jeżeli ktoś miał takie doświadczenia to proszę aby się mini podzielił. Co w takim przypadku zrobić z nadkolami? Jestem na etapie remontu blacharskiego i wszelkie przeróbki błotników dopóki nie ma nowego lakieru nie stanowią problemu.
Pozdrawiam..
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: czy koła 13 będą obcierały o błotniki?
trzeba wyciąć błotniki, dodać nadkola i jeszcze dystanse
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
icemac pisze: jeszcze dystanse
zalezy jakie kola - sa takie do ktorych trzeba zakladac waskie bebny z tylu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Poprzednim właścicielem kół był ZOF i jego mini. Niestety rozstaw szpilek na felgach mają 100 ale z tym już sobie poradziłem
Z tyłu nie ma problemu :dystanse nowe szpilki i będzie ok.. Natomiast z przodu na czas remontu blachy wymontowałem wszystko i nie mam na czym pomierzyć odległości. Szczególnie że będą musiały dojśc dystansy
Ile i w którym miejscu mam podpiłować błotniki? Proszę o poradę..
Z tyłu nie ma problemu :dystanse nowe szpilki i będzie ok.. Natomiast z przodu na czas remontu blachy wymontowałem wszystko i nie mam na czym pomierzyć odległości. Szczególnie że będą musiały dojśc dystansy
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
marekqq pisze:Poprzednim właścicielem kół był ZOF i jego mini. Niestety rozstaw szpilek na felgach mają 100 ale z tym już sobie poradziłem
Trochę trzeba wyciąć - i pamiętaj o rancie aby zostawić taki jaki miałeś na błotniku/pasie przednim
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
nie wiem jak przy 13 dokładnie ale ja mam szerokie 12 -tki i musiałem sporo wycinać
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mayon pisze:nie wiem jak przy 13 dokładnie ale ja mam szerokie 12 -tki i musiałem sporo wycinać
jakie masz te 12? ja wlasnie kupilem 12 z rantem, chyba 6 cali szerokosci i mam nadzieje ze pilowac blotnikow nie bede musial...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
bedziesz musial
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
A ile to będzie to "troche"? Wydaje mi się, że wystarczy podpiłować sam przód. Z tyłu koła chyba nie powinno obcierać..Może macie foto takiego zabiegu.. poprosze..
Przy takiej przeróbce nasuwa się myśl: co zrobić z nadkolami? Standardowych raczej nie da rady zamontować?
Przy takiej przeróbce nasuwa się myśl: co zrobić z nadkolami? Standardowych raczej nie da rady zamontować?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
flapjck1 pisze:bedziesz musial
nie szkodzi i tak te blotniki wymieniam... jak zresztą i cały przód
niestety piłowanie samego przodu nie wystarczy, ja mam własnie 12-tki o szerokosci 6 cali i żeby było bezproblemowo musiałem wycinać sporo błotnika oczywiście wyspawując na nowo rant