[szukam czesci] Remont kapitalny silnika!!
Moderator: flapjck1
[szukam czesci] Remont kapitalny silnika!!
Witam Szanownych Minimaniaków,
jestem posiadaczem autka od 2 lat i jeszcze nim nie jeździłem . Buda czeka na swoje serce, ale brak części ???
Widzę, że zestaw naprawczy uszczelek można niedrogo tu nabyć , natomiast prócz tego potrzebuję:
1. tłoki wraz z pierścieniami (do 1000 + 0,060") najprawdopodobniej
2. panewki główne
3. panewki korbowe
Proszę o ekspresowa konsultacje lub info na temat w/w części
Mini-mega pozdro
Bonus
moj nr gg 7063765
tel 508 218 507
jestem posiadaczem autka od 2 lat i jeszcze nim nie jeździłem . Buda czeka na swoje serce, ale brak części ???
Widzę, że zestaw naprawczy uszczelek można niedrogo tu nabyć , natomiast prócz tego potrzebuję:
1. tłoki wraz z pierścieniami (do 1000 + 0,060") najprawdopodobniej
2. panewki główne
3. panewki korbowe
Proszę o ekspresowa konsultacje lub info na temat w/w części
Mini-mega pozdro
Bonus
moj nr gg 7063765
tel 508 218 507
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: minimaniacy pomocy remont kapitalny silnika!!
wyszukiwarka do akcji!!!!
adam ( minimaniak )// gdansk ( michal woyke )// wlasne kontakty w uk
z panewkami nie bedzie najmniejszych problemow sa wszystkie wymiary i to dosc tanio, ale za to tloki beda kosztowac najmarniej 1000 pln za komplet
adam ( minimaniak )// gdansk ( michal woyke )// wlasne kontakty w uk
z panewkami nie bedzie najmniejszych problemow sa wszystkie wymiary i to dosc tanio, ale za to tloki beda kosztowac najmarniej 1000 pln za komplet
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Re: [szukam czesci] Remont kapitalny silnika!!
Jeśli silnik padaczka to może lepiej kupić cały np Metro. Będzie taniej i szybciej
Witawka
Proponuje jednak zainwestować w naprawe posiadanego. Lepsze wydatki i wiedza co się ma niż możliwa kapitalka za 2-3tyś.
Pozdro dla wytrwałego
Proponuje jednak zainwestować w naprawe posiadanego. Lepsze wydatki i wiedza co się ma niż możliwa kapitalka za 2-3tyś.
Pozdro dla wytrwałego
Wiadomo, że temat jest delikatny:) bo 2-3 tyś w remont silnika też nie gwarantuje mu długiej przyszłości (szanse są ale pewności nie ma). Metro (z dobrym silnikiem) można kupić za 1-2 tyś - fakt - silnik 1300 i też nie wiadomo jak długo pociągnie. To po prostu jest alternatywa. Palenie albo mini - wybór należy do Ciebie:)
siemka dzieki za podtrzymanie na duchu bo nie chce zostac kolekcjonerem silnikow mam na mysli pozadna kapitalke i ew dodac jakies nieduze stadko kucy.
potrzebuje tylko namiarow do kogo uderzyc w sprawie tlokow bo reszta ,dzieki wam raczej sie znajdzie
pozdro i moze ktos sie jeszcze podlaczy z dobrymi radami bo tych nigdy za duzo w przypadku miniakow
potrzebuje tylko namiarow do kogo uderzyc w sprawie tlokow bo reszta ,dzieki wam raczej sie znajdzie
pozdro i moze ktos sie jeszcze podlaczy z dobrymi radami bo tych nigdy za duzo w przypadku miniakow
Witam
Jedyne namiary jakie posiadam to tak jak wspominał Fil, Gdańsk gdzie wszystko możesz zamówić tel.502571283. Jeszcze jest Wrocław tel.606877927. Pozostają jeszcze ewentualni znajomi w UK. Pozatym gdzieś mi się obiło o uszy, ale nie jestem pewien że są różne wysokości tłoków co ma wpływ na liczbę koni.
POZDRO[/u]
Jedyne namiary jakie posiadam to tak jak wspominał Fil, Gdańsk gdzie wszystko możesz zamówić tel.502571283. Jeszcze jest Wrocław tel.606877927. Pozostają jeszcze ewentualni znajomi w UK. Pozatym gdzieś mi się obiło o uszy, ale nie jestem pewien że są różne wysokości tłoków co ma wpływ na liczbę koni.
POZDRO[/u]
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Pozatym gdzieś mi się obiło o uszy, ale nie jestem pewien że są różne wysokości tłoków co ma wpływ na liczbę koni.
masz racje ale chyba nie do konca, bowiem do 998 o ile sie orientuje jest dostepny juz tylko jeden "model", za to do 1275ccm sa 3 podstawowe o roznym stopniu sprezania, tzw. CR ( compression ratio ) czyli 8,4 - 9,2 - 10,1 sa jeszcze tloki do turbo i wyczynowe omegi okolo 11
pozdroo
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Jeszcze jedno.
Dzwoniłem właśnie do Gdańska i bez problemu załatwią tłoki do miniaka, najlepiej sam zadzwoń.
POZDRO
Dzwoniłem właśnie do Gdańska i bez problemu załatwią tłoki do miniaka, najlepiej sam zadzwoń.
POZDRO
polecam warsztat http://www.fellowservice.neostrada.pl/kontakt.html właściciel sprowadza (nowe) częci z Niemiec
Po co remontować, jeśli dobry silnik kupisz za 300-500zł?
ello jesli komus obije sie o uszy temat silnika 1,3 na gazniku to czekam na cyne bo 500zl to nie duzo a mnie rozwiaze problem sciagania tlokow z Angli przez Gdansk juz ponad 2 miesiace gg 7063765 kamilek warszawka.
taaaaaa za 500pln dobry silnik 1.3 to ja tez poprosze bo moje 998 to mul
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Silnik 1,3 w dobrym stanie za 500Pln, ktoś chyba żartuje bo za 500Eu lub Ft to jest normalna cena. Czy ktoś robi prezenty w Polsce. Jeżeli tak to ja się zapiszę!
już chyba drugi temat ostatno o tym że można "tiuningować" 998 ccm a może ktoś podać "prosty" sposób jak tego dokonać nawet o parę koników?