Wiem że zapaleńcy mini będą chcieli mnie zabić - i moze sie przytrafić że wyślą w moją strone kilka "ciepłych" słów .
Ale z uwagi na to zę uparłem sie kupić MINI a jednocześnie potrzebuje wozu którym będę robił 50 km dziennie zadaje pytanie.
Jak to jest z przerobieniem MINI na gaz - ktoś z was już coś takiego ma ?
Jak myślicie jak wyglądałoby spalanie w silnikach 1.0 a jak w 1.3
Jak sie spisują silniki miniaczków na takim paliwie - bardzo spada ich żywotność ?
dzięki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam Karol.
MINI + instalacja gazowa ??
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: MINI + instalacja gazowa ??
Karol Jarocki pisze:Wiem że zapaleńcy mini będą chcieli mnie zabić - i moze sie przytrafić że wyślą w moją strone kilka "ciepłych" słów .
Ale z uwagi na to zę uparłem sie kupić MINI a jednocześnie potrzebuje wozu którym będę robił 50 km dziennie zadaje pytanie.
Jak to jest z przerobieniem MINI na gaz - ktoś z was już coś takiego ma ?
Jak myślicie jak wyglądałoby spalanie w silnikach 1.0 a jak w 1.3
Jak sie spisują silniki miniaczków na takim paliwie - bardzo spada ich żywotność ?
dzięki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam Karol.
cholera napisalem posta w odpowiedzi ale mi go wy....
nie chce mi sie pisac jescze raz
wiec tylko konkluzje napisze:
nie polecam, a juz na pewno nie przy tym przebiegu....
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
jak chodzi o gaz zostaw ten temat , posiadaczom polonezuw. pozdrawiam zbyszek.r
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
odgrzebywanie tak starych tematów zakrawa na nekrofilie.
Zawodowy Szyderca
ooo rocznik 2005
jeszcze ciepły
a do tematu, to wkładanie gazu do mini to tak jak kupić mustanga z silnikiem 5,7l i się chwalić instalacją lpg
jeszcze ciepły
a do tematu, to wkładanie gazu do mini to tak jak kupić mustanga z silnikiem 5,7l i się chwalić instalacją lpg
silniki A+ całkiem dobrze POTENCJALNIE zniEsłyby gaz. ale przelicz to z kalkulatorem w ręce:
gorsze osiągi, silnik będzie przeraźliwie wrażliwy na zmiany temperatury, bedziewz siedział i kręcił regulatorem mieszania powietrza z gazem w nieskończoność a z ilości siarki którą znajdziesz w wydechu i silniku możesz otworzyć dochodową produkcję zapałek.
Dlatego jeśli tak ardzo zależy Ci na niskim spalaniu, to albo kup silnik 850, alo do 1000 wrzuć gaźnik HS2, no albo oczywiście wyreguluj zapłon i mieszanke specjalnie pod niskie spalanie i używaj samochodu jakbyś miał jajko między prawa stopą a pedałem gazu...
a jedno pytanie... ile Ci pali ?
bo to troche dziwne ze narzekasz na wysokie spalanie Mini, chyba że z każdym dojazdem masz OS
jak chcesz niskie spalanie kup Daihatsu Charade 1.0 Diesel, ale później nie narekaj jak mohery wychodzące z kościoła będą Cię na piechote wyprzedzać....
gorsze osiągi, silnik będzie przeraźliwie wrażliwy na zmiany temperatury, bedziewz siedział i kręcił regulatorem mieszania powietrza z gazem w nieskończoność a z ilości siarki którą znajdziesz w wydechu i silniku możesz otworzyć dochodową produkcję zapałek.
Dlatego jeśli tak ardzo zależy Ci na niskim spalaniu, to albo kup silnik 850, alo do 1000 wrzuć gaźnik HS2, no albo oczywiście wyreguluj zapłon i mieszanke specjalnie pod niskie spalanie i używaj samochodu jakbyś miał jajko między prawa stopą a pedałem gazu...
a jedno pytanie... ile Ci pali ?
bo to troche dziwne ze narzekasz na wysokie spalanie Mini, chyba że z każdym dojazdem masz OS
jak chcesz niskie spalanie kup Daihatsu Charade 1.0 Diesel, ale później nie narekaj jak mohery wychodzące z kościoła będą Cię na piechote wyprzedzać....
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 21:47 przez Pietro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Saint pisze:odgrzebywanie tak starych tematów zakrawa na nekrofilie.