gdzie podłaczyc czujnik temperatury zewnętrznej???
gdzie podłaczyc czujnik temperatury zewnętrznej???
mam auto po lekkiej kolizji i brakuje w nim czujnika temperatury zewnetrznej i na wyswietlaczu caly czas mam -40:D zamiaruje w najblizszych dniach kupic taki czujnik i gdzie go podłączyć?? jak znalesc kostke.. jak ona wyglada jaki kolor gdzie umiescic czujnik i powiedzcie jeszcze czy czujnik bedzie pasował od jakiegos BMW???
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Re: gdzie podłaczyc czujnik temperatury zewnętrznej???
Nie wiem ile kosztuje w ASO,ale na allegro ich pełno:
http://www.allegro.pl/item522318300_bmw ... _oryg.html
U mnie w cooperze jest taki kabelek po lewej stronie, wychodzi z otworu na przedzie nadkoła, obok instalacji z klaksonem, potem prowadzi na front, w pobliże chłodnicy - wisi/lezy sobie tam luźno - do niego podpięty jest ten czujnik.
Miałem go okazje wymieniać, po wymianie resetuje sie do -40 stopni, a po jakimś czasie
wraca do odpowiedniej temperatury powietrza.
Pozdrowienia!
http://www.allegro.pl/item522318300_bmw ... _oryg.html
U mnie w cooperze jest taki kabelek po lewej stronie, wychodzi z otworu na przedzie nadkoła, obok instalacji z klaksonem, potem prowadzi na front, w pobliże chłodnicy - wisi/lezy sobie tam luźno - do niego podpięty jest ten czujnik.
Miałem go okazje wymieniać, po wymianie resetuje sie do -40 stopni, a po jakimś czasie
wraca do odpowiedniej temperatury powietrza.
Pozdrowienia!
wielkie dzieki za informacje:) i linka:) a wiesz moze jakiego koloru jest ta wtyczka/kostka??
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Z tego co pamietam jest szara/prawie czarna jak wiekszosć kostek na przewodach.
Nie powinienes miec klopotu ze znalezieniem wolnego gniazda, ponieważ jeżeli masz wszystko dobrze podlączone i brakuje ci tylko czujnika temperatury - jest to jedyny (mam nadzieje) wolny wtyk w tamtym miejscu.
Pozdrowienia.
Nie powinienes miec klopotu ze znalezieniem wolnego gniazda, ponieważ jeżeli masz wszystko dobrze podlączone i brakuje ci tylko czujnika temperatury - jest to jedyny (mam nadzieje) wolny wtyk w tamtym miejscu.
Pozdrowienia.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
w poprzednim mini ten czujnik u mnie byl przypiety paskiem do pasa przedniego, temperatura byla zawsze idealnie pokazana teraz nie wiem gdzie mam, ale czaem przeklamuje o 1 stopien
Moze sobie kłamac tam o 1 stopien:) chodzi mi tylko o to zeby nie kuła mnie w oczy ta liczba -40 :/ a od jakiegos BMW bedzie pasował ten czujnik?