Przywitanie i prośba o pomoc

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Adam72

Przywitanie i prośba o pomoc

Post autor: Adam72 »

Na wstępie mojej wypowiedzi chciałbym serdecznie powitać SZANOWNE GRONO KOLEŻANEK I KOLEGÓW pozytywnie zakręconych na punkcie "brytyjskiej" motoryzacji. Sam osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem szczytu brytyjskiej inżynierii obecnie hinduskiej :oops: w postaci bryły kredensu ze stołowego o wdzięcznej nazwie LAND ROVER DEFENDER 90 :mrgreen:
Więc jak widzicie caś nas łączy... pewnie te usterki :mrgreen:
A teraz poważnie. Marzeniem moim i mojej żony jest MCS no i jak w temacie znalazłem na necie coś takiego:
http://otomoto.pl/mini-cooper-s-jasne-s ... 46998.html
a tu coś w czym się zakochałem:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5435375
Bardzo proszę o pomoc i porady ponieważ ja pojęcie w tym temacie mam nijakie.
Może ktoś z Was zna te autka a może nawet jest właścicielem.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością :wink:
Jeśli chodzi o auta z napędem 4X4 służę pomocą.
Awatar użytkownika
Miniac
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Przywitanie i prośba o pomoc

Post autor: Miniac »

Ten pierwszy ma cos pomerdane z zenonami ;)
Jest po lifcie, własciciel twierdzi że xenon a lampa wygląda jakoś dziwnie. Niech mnie ktoś poprawi bo sałbo to widać na tych fotach.
Ten drugi jest sprawdzony. Perełka.
Nawet bym się nie zastanawiał - tylko druga opcja. Naprawdę jest tego wart + wygląd, moc, zawieszenie wyposażenie a ponadto super fotele recaro. Tych ostatnich nie chciał odsprzedać kutafon jeden :mrgreen:
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika... :D
ravestation

Post autor: ravestation »

ja też bym brał tego drugiego...

a bardziej podobają mi się te zintegrowane fotele, a nie te... :P
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

W tym pierwszym są włożone zwykłe poliftowe halogeny, nie wiem gdzie tam właściciel xenon widzi :razz:

Mój typ to nr. 2! (chociażby z powodu: Works'a, Chrono, foteli, kierownicy, Milltek'a, MFSW itp.)
Jedno podstawowe zadanie IMO dla Ciebie: oba auta nie mają wzmianki o bezwypadkowości - dowiedz się "co sie stao".

pzdr, pdd
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

ten pierwszy wisi na ogłoszeniach od ponad pół roku więc pewnie ma coś nie tak
Adam72

Witam!!!
Bardzo dziekuje za informacje dotyczące tych małych "pocisków".
Jako laik i MINIMALISTA :mrgreen: zdecydowanie wybieram tego JCW :razz: ,tylko mam pewne obawy czy nie będzie zbyt narywisty dla moje lepszej połowy :roll: , może na początek jakiś klocek pod pedał gazu :mrgreen:
Adam72

pididi pisze:W tym pierwszym są włożone zwykłe poliftowe halogeny, nie wiem gdzie tam właściciel xenon widzi :razz:

Mój typ to nr. 2! (chociażby z powodu: Works'a, Chrono, foteli, kierownicy, Milltek'a, MFSW itp.)
Jedno podstawowe zadanie IMO dla Ciebie: oba auta nie mają wzmianki o bezwypadkowości - dowiedz się "co sie stao".

pzdr, pdd

Przed wejściem na Wasze forum dzwoniłem i rozmawiałem z właścicielami tych autek jedno i drugie zostało przywiezione z zagranicy no i niestety miało w przeszłości lekkie dzwonki... :cry: tak mówią właściciele... :roll:
Pierwszy posiada zdjęcia z uszkodzeniami z francuskiego komisu, ponoć lekko uszkodzony tylni błotnik, zbita lampa, pęknięty zderzak i takie tam...
Z JCW jest troche gorzej, ponieważ właściciel nie posiada dokumentacji fotograficznej a twierdzi, że uszkodzenie było niewielkie ale wszystko jest zrobione w ASO na KOSZERNYCH częściach... :roll:
Wiecie jak to jest z tą myszką i ogonkiem :mrgreen:
Powiedzcie jak jest z tymi przebiegami w takich sprzętach rocznik 2005 i tylko niecałe 50 tyś. ???
Kupując takie autko chyba bym z NIEGO nie wysiadał aż do bankructwa :mrgreen:
Pozdrawiam!!!
ravestation

Post autor: ravestation »

ja mam 2003 rok i obecnie z 61 tysi... poprzedni właściciel, jak i ja użytkowaliśmy te auta praktycznie tylko w mieście... ja mam do pracy z 6 km w jedna stronę, więc takie przebiegi są jak najbardziej realne...

ja w ciągu roku robię koło 15 tysiecy

co do bezwypadkowych aut, to z tego co się orientuję dość trudno kupić niebitego MCS'a lub JCW w PL

zawsze możesz pojechać nim do ASO i sprawdzą to auto...
Adam72

Troche mnie uspokoiłeś i pocieszyłeś.
To fakt z tymi dzwonkami.
Przy zakupie ASO-cacy a ogólnie to ASO-beee, brrrr :mrgreen:
Awatar użytkownika
gisioo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: gisioo »

Ja mam rocznik 2006 i 52tysiace przebiegu ale ja czesto robie trase francja-polska.
Jak chcesz nie bite autko to lepiej sprowadz bo w PL takie kupisz tylko w salonie :mrgreen:
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

ja kupiłem 3 latka z przebiegiem 56 tys - po pół roku nakreciliśmy już 72 tys - na zachodzie miniakami nie jeździ sie chyba tyle co innymi autami

jeśli chcesz sprawdzić auto to przegląd przedsprzedażny w ASO BMW kosztuje ok 650zł /Katowice/
Olo

Post autor: Olo »

Dla mnie ceny obydwoch aut sa podejrzanie niskie - jak na te roczniki.

Polecam odwiedzic stronke mobile.de i zobaczyc po ile takie auta chodza w niemczech. Moim zdaniem jest to dobry odnosnik do rzeczywistosci.
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Ceny bym się nie czepiał - jest całkiem normalna. Nie ma też problemu z bezwypadkowymi MCS w PL, teraz na Allegro jest przynajmniej kilka, sam kupowałem i też nie było jakoś problemu.

Przejrzałem tak na szybko Allegro - oferta z czarnym jest teraz zupełnie bez sensu :razz:
Za 50k masz ten sam rocznik, wyższy przebieg, oferowany przez dealera BMW, i co najważniejsze imo, bezwypadkowy. Za 58k jest 2006r, niestety nie JCW, ale za to nowszy i bezwypadkowy.
Oczywiście dla świętego spokoju i tak trzeba by te auta sprawdzić w ASO, ale jeśli ktoś pisze, że "bezwypadkowy" to w 99% tak jest.
Nie wiem, mam jakoś awersje do aut powypadkowych/lekko uderzonych. Znajomy kupił auto "lekko puknięte" - miał zdjęcia sprzed zajścia oczywiście. Okazało się, że fotki były robione pod koniec napraw, a auto było w dużo gorszym stanie :wink:

Ten JCW kusi jednak wyposażeniem, wyglądem, osiągami. Weź go do ASO na prześwietlenie, może nie będzie źle, czego Ci życzę, bo auto w pytke :mrgreen:

pzdr
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

ale tez trzeba dodac, ze ten JCW od pol roku jest regularnie wystawiany na allegro...
speedfight

Post autor: speedfight »

zgadza sie. Ja poszukiwałem Mini jakies 2 miesiace temu i na bank był wystawiony na allegro i nawet fotki są te same.
ODPOWIEDZ