ni ma iskry
Moderator: flapjck1
ni ma iskry
aloha
zgubilem iskre cooper spi 93'.co to to: cewka , moduł. jak samemu moge to sprawdzić
zgubilem iskre cooper spi 93'.co to to: cewka , moduł. jak samemu moge to sprawdzić
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: ni ma iskry
w jakich okolicznosciach?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
jechałem spokojnie ok 40 km bez problemu. padał snieg było mokro. zatrzymalem sie na swiatłach. zielone daje gaz i zgasł. popchałem wbiłem 2 - odpalił.przejechalem ok 1 km i zgasł. przypadkowo fajne chłopaki z youngtimera ( jawa ) zatrzymali sie ( ok 24:00) i linka . odpalił i zgasł i potem juz przestałem próbowac.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kris pisze:jechałem spokojnie ok 40 km bez problemu. padał snieg było mokro. zatrzymalem sie na swiatłach. zielone daje gaz i zgasł. popchałem wbiłem 2 - odpalił.przejechalem ok 1 km i zgasł. przypadkowo fajne chłopaki z youngtimera ( jawa ) zatrzymali sie ( ok 24:00) i linka . odpalił i zgasł i potem juz przestałem próbowac.
zamoczone kable ?? - zobacz jak podeschną
może zpałon jeszcze się spsuł
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
zdaje sie, ze mi sie to samo wczoraj stalo. i podejrzenie pada na zamoczone kable, bo zaraz po umyciu autka przejechalam jeszcze jakies 500 m i padl. teraz nie zapala wcale. zdaje sie ze slychac pompke paliwa. no ale nie zapala.
chyba zbyt duzym cisnieniem bylo polane po grillu i jeden kabel na rozdzielaczu dostal wode. a samo nie tak predko przeschnie, bo ciagle pada... mozna to jakos wykrecic i wysuszyc? czy czekac?
czy to moze jeszcze co innego niz zamoczone kable?
chyba zbyt duzym cisnieniem bylo polane po grillu i jeden kabel na rozdzielaczu dostal wode. a samo nie tak predko przeschnie, bo ciagle pada... mozna to jakos wykrecic i wysuszyc? czy czekac?
czy to moze jeszcze co innego niz zamoczone kable?
ściagnołem kopułke przetarłem palec, poczysciłem końcówki kabli pap scier i dalej ni ma iskry. gdzie szukac dalej?
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Kupcie sobie "kontakt spray"(10-20 zł) i popsiukajcie : wtyczki,konektory,kable itp. Warto po wszystkim dmuchnąć sprężonym powietrzem. Pomyślcie o założeniu osłony za grillem lub czegoś podobnego
powodzenia.
powodzenia.
WD40 też rozpuszcza tlenki, a co od iskry to sprawdź na jakim etapie ginie iskra przewody, kopułka, palec, cewka, wszystko musi być suche. U mnie wystarczyło, że zawilgotniała kopułka i auto zdychało.
@kris: myślałeś, żeby "ściagnołć" Firefoxa, który sprawdza pisownie?
@kris: myślałeś, żeby "ściagnołć" Firefoxa, który sprawdza pisownie?
Kris zobacz jeszcze ten bezpiecznik od alternatora z lewej strony na blotniku od wewnatrz, ten pod czarna klapka. Mi zaraz po kupnie sie przepalil i auto nie mialo ladowania. Rozrusznikiem kreci bez problemu?
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Kuba pisze:WD40 też rozpuszcza tlenki,
Chodziło mi o usunięcie wilgoci. Kontakt łączy wilgoć i odparowuje ją. Do tlenków stosuję Kontakt OL-zmywacz korozji nalotowej.
Cyklicznie co pół roku nacieram przewody wys. nap. smarem silikonowym. Po takim zabiegu nawet te nie pierwszej świezości działają. Jak już zamokły pomaga tylko ich wyjęcie wraz z kopułką i solidne wysuszenie (dorażnie). Jednak zamakajace przewody najlepiej wymienić na nowe. W ciężkich czasach miałem zwyczaj wożenia w zapasie kopułki wraz z przewodami.
dzieki za info. nie wiem gdzie ginie iskra. na kablach na zadnej swiecy nie ma. z cewki wogole nie wychodzi(sprwadziłem ten srodkowy) dzisiaj dalej bede sprawdzał. pytanie moje czy w ekstremalnie nieprzyjemnych okolicznosciach to moze byc moduł albo jeszcze gorzej komp[uter? a ten bezpiecznik jest w którym miejscu? gdzies w okolicy guzika odciecia - nie wiem czy tak siie nazywa. rozrusznikiem kreci bez problemu
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
rozepnij i z powrotem zepnij niebieska kostkę od czujnika położenia wału. Kostka ta jest obok rozrusznika
u mnie do czasu smaru sylikonowego, to co deszcz -to czyszczenie kabli WN.
taka juz tradycja zaczynała być, ale po obsmarowaniu, wszystko cacy
taka juz tradycja zaczynała być, ale po obsmarowaniu, wszystko cacy