Najpiękniejszy samochód wszech czasów według Was ?
Moderator: flapjck1
Re: Najpiękniejszy samochód wszech czasów według Was ?
hehe racja, gdyby nie znaczek jaga to można by powiedzieć ze to nowy ford mondeo
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
tym że wszystko zerżneli z różnych marek posklejali i wyszło to co wyszło, przyczepili jaguara na grilu i co tu wyjątkowego?
...tylko to co teraz zrobili to zerrzneli tył z astona
hehe racja, gdyby nie znaczek jaga to można by powiedzieć ze to nowy ford mondeo
przepraszam za wyrażenie ale... pier****e głupoty!
Wiecie że aston jest astonem tylko dlatego że tak postanowili poprzedni własciciele jaguara?? wiecie że oryginalnie DB7 i 9 to Jaguary, zaprojektowane przez inżynierów i designerów Jaguara? I tylko jedna decyzja spowodowała to że jest znaczek Astona Martina na tym czymś? I wiecie że tylko przez tamtą decyzje Aston został wybrany jako "ten sportowy" a Jaguar ma być "tym luxusowym" (zobaczcie sobie jeszcze parametry nowego XKR...i jak wypada Aston??) poza tym jest to super-luxusowa i zarazem 510KM limuzyna a takich jest jak na lekarstwo... a porównanie do Mondeo jest tak samo trafne jak do Mazdy... mit o tym że XF są na tej samej płycie podłogowej co Mondeo to wymyślił jakiś pożal się boże dziennikarz... jako jedną z bardzo niewielu marek jaguara stać na zrobienie ZUPEŁNIE nowej płyty pod nowy samochód więc faktycznie trafne porównanie postawcie sobie mondeo obok XF'a i zobaczcie czym się różnią...jak czytam takie głupoty to mi sie słabo robi...
poza tym teraz jest TATA który zapowiedział że nie będzie tak olewał Jaga jak Ford... i to już widać...
pozdrawiam
AleXander
AleXander pisze:poza tym teraz jest TATA który zapowiedział że nie będzie tak olewał Jaga jak Ford... i to już widać...
dobry tata z tego TATY
a tak na poważnie to szkoda, że w tym nowym modelem jaguar tak bardzo odciął się od poprzednich generacji, w moich oczach wiele stracił ponieważ to co zawsze podobało mi się w tych autach to "klasyczny wygląd", który odróżniał je od reszty nowoczesnych, "kosmicznych" stylistycznie limuzyn... szkoda...
- m.t.design
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
coś w stylu ... taki MINI XF też są tacy którym się podoba.
koleś nie mógł się zdecydować czy kupić merca czy mini, albo chciał merca a żonka mini
W XF jest podobnie
auto dla gościa który już sprzedał Mondziaka zawsze chciał lexusa ale żonka lubi kotki...
koleś nie mógł się zdecydować czy kupić merca czy mini, albo chciał merca a żonka mini
W XF jest podobnie
auto dla gościa który już sprzedał Mondziaka zawsze chciał lexusa ale żonka lubi kotki...
- Załączniki
-
- IMG_0864.JPG (28.67 KiB) Przejrzano 1293 razy
ten lepiej zrobiony..
- Załączniki
-
- mini_merc.jpg (31.04 KiB) Przejrzano 1285 razy
temat brzmi "najpiękniejszy samochód wszech czasów według Was ?" a dyskusja zaszła do miejsca w którym pojawiają się tu fotki nadające się na 997 przecież to co tu daliście to zbrodnia albo co najmniej okaleczenie (i wcale nie mam na myśli tego co hindusi zrobili kiciusiowi )
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Może i kolejny OT ale niektóre z "tych najpiękniejszych" pojawiły się na tegorocznym Historycznym Rajdzie Monte Carlo
Mini też się pojawiło jak na Mistrza przystało, Miłej lektury
Mini też się pojawiło jak na Mistrza przystało, Miłej lektury
nikt nie mówił że będzie łatwo
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
zawsze podobało mi się w tych autach to "klasyczny wygląd",
czy XJ40 z 1994 [kanciak] i X300 [następca] z 1995 są choć trochę podobne? jak wychodził X300 to był dość futurystycznym obłym wozidłem (z 320-360konnym silnikiem)..
Marcin nic do Ciebie nie mam ale błagam! nie wypisuj takich głupot... XFR odpowiadający Lexusowi LS kosztuje prawie tyle samo a nie wiem co ma znaczyć do rzeczy "żonka lubi koty"... przejedź się XFR'em jak już będzie sprzedawany w Polsce i zobacz czy to jest autko "dla żonki"...i się nie zdziw jak Cię to "mondeo" jak określasz wydyma zarówno na światłach jak i na torze
Ostatnio zmieniony 09 lut 2009, 15:16 przez AleXander, łącznie zmieniany 1 raz.
AleXander pisze:
czy XJ40 z 1994 [kanciak] i X300 [następca] z 1995 są choć trochę podobne? jak wychodził X300 to był dość futurystycznym obłym wozidłem (z 320-360konnym silnikiem)..
Serio nie widzisz podobieństw? Ja widzę ich bardzo dużo poczynając na klasycznej dla jaga linii o której pisałem, na lampach (tak wiem były też prostokątne) i grillu kończąc... dlatego błagam nie mów, że nie są choć trochę podobne, bo są bardzo podobne Nie myśl, że mam coś do Jaguarów, wręcz przeciwnie marka ta była dla mnie zawsze synonimem luksus w najlepszym, najbardziej wysmakowanym wydaniu z dawką klasyki o której wcześniej pisałem i której też w najnowszym modelu niestety bardzo mi brakuje. Nie twierdzę, że to brzydkie auto, szkoda tylko, że wygląda jak japończyk a nie anglik, gdyby nie znaczek nigdy bym nie powiedział, że to Jaguar
spójrz na te 2 fotki i się zastanów
- Załączniki
-
- 22.jpg (28.96 KiB) Przejrzano 1248 razy
-
- 111.jpg (31.04 KiB) Przejrzano 1248 razy
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sknerus... jesteś idiotą.
Witek, Flap albo inni "zieloni" , poproszę o redline za permanentne robienie OT i ublizanie innym.
Njapiękniejszy samochód wszechczasów, pfff . Nie ma czegoś takiego.
Witek, Flap albo inni "zieloni" , poproszę o redline za permanentne robienie OT i ublizanie innym.
Njapiękniejszy samochód wszechczasów, pfff . Nie ma czegoś takiego.
Zawodowy Szyderca
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Saint...jesteś idiotą.
Maćko...nie staram się przekonać tylko walczę ze stereotypami.
Poproszę redline skoro zasłużyłem.
Maćko...nie staram się przekonać tylko walczę ze stereotypami.
Poproszę redline skoro zasłużyłem.
ludzie czemu tak boicie sie dyskusji???
fajnie ze chlopaki mają odmienne zdanie i juz. przeciesz to Forum jest....
sknerus ma racje bo ten model budzi dużo kontrowersji i mnie osobiscie sie nie podoba..
moim zdaniem mozna było zrobic cos innego aby zerwac z liną poprzedników.
alexander tez ma racje bo jest to jego subiektywne zdanie. jest bezinteresownym fanem tej marki i szacunek mu za to. czym by były auta bez fanów???
mam zawsze ten problem z oceną nowego modelu S-klasy merca.
zawsze kiedy wychodzi patrze i mysle sobie "kur.a co oni zrobili"
po czasie jednak za kazdym razem coraz bardziej mi sie podoba.
wniosek?
ocenie jako takiej powinny podlegac auta juz klasyczne (chyba ze buggati, bentley, roys ect..)
ale to tylko moje zdanie, a ja tez jestem idiotą
fajnie ze chlopaki mają odmienne zdanie i juz. przeciesz to Forum jest....
sknerus ma racje bo ten model budzi dużo kontrowersji i mnie osobiscie sie nie podoba..
moim zdaniem mozna było zrobic cos innego aby zerwac z liną poprzedników.
alexander tez ma racje bo jest to jego subiektywne zdanie. jest bezinteresownym fanem tej marki i szacunek mu za to. czym by były auta bez fanów???
mam zawsze ten problem z oceną nowego modelu S-klasy merca.
zawsze kiedy wychodzi patrze i mysle sobie "kur.a co oni zrobili"
po czasie jednak za kazdym razem coraz bardziej mi sie podoba.
wniosek?
ocenie jako takiej powinny podlegac auta juz klasyczne (chyba ze buggati, bentley, roys ect..)
ale to tylko moje zdanie, a ja tez jestem idiotą
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Dziękuje Ci Bartek za tego posta fajnie, że jeszcze ktoś (Sknerus, Bartek itp) chce na tym forum pogadaći się poprzekomarzać!
@Maciek: Nikt tutaj nie stara się przekonać innych "do swojego ulubionego auta" to jest dyskusja na temat stylu, designu i dążeń marki. I ponownie fajnie, że ktoś chce gadać a nie napisać że inna osoba to idiota i na tym zakończyć swoją wypowiedź i zdradź mi na PW sekret z kim rozmawiałeś z JLR to zobaczymy czy Twój informator jest wyżej czy mój
@Sknerus: Widzę powiązania ale chodziło mi o całokształt. Punkt dla Ciebie chodziło mi głównie o Kanciate->Obłe. No ale w sumie nie aż taka różnica. Tylko wiesz że XF jest następcą S-typa i bodaj pierwszym Jaguarem gdzie kierowca nie widzi maski
Rozumiem, że nowy Jag budzi kontrowersje i w sumie chwała mu za to! Wyobraźcie sobie że każdy następny model nie różni się od poprzednich? To co by było "najpiękniejszym autem"? Pierwszy wyprodukowany? bzdura kompletna...Nie chce nikogo przekonywać, chodzi o walkę ze stereotypem że to mondeo (które kosztuje 1/3 tego co XF lub XFR, technologicznie to epoka kamienna i umówmy się ale też chyba ze 2 klasy niżej)...
pozdrawiam tych co chcą rozmawiać
@Maciek: Nikt tutaj nie stara się przekonać innych "do swojego ulubionego auta" to jest dyskusja na temat stylu, designu i dążeń marki. I ponownie fajnie, że ktoś chce gadać a nie napisać że inna osoba to idiota i na tym zakończyć swoją wypowiedź i zdradź mi na PW sekret z kim rozmawiałeś z JLR to zobaczymy czy Twój informator jest wyżej czy mój
@Sknerus: Widzę powiązania ale chodziło mi o całokształt. Punkt dla Ciebie chodziło mi głównie o Kanciate->Obłe. No ale w sumie nie aż taka różnica. Tylko wiesz że XF jest następcą S-typa i bodaj pierwszym Jaguarem gdzie kierowca nie widzi maski
Rozumiem, że nowy Jag budzi kontrowersje i w sumie chwała mu za to! Wyobraźcie sobie że każdy następny model nie różni się od poprzednich? To co by było "najpiękniejszym autem"? Pierwszy wyprodukowany? bzdura kompletna...Nie chce nikogo przekonywać, chodzi o walkę ze stereotypem że to mondeo (które kosztuje 1/3 tego co XF lub XFR, technologicznie to epoka kamienna i umówmy się ale też chyba ze 2 klasy niżej)...
pozdrawiam tych co chcą rozmawiać
Jak dla mnie XFR jest brzydki, choc nie ujmuje mu oczywiscie jego wileu innych zalet i walorów, ale z wygladu poprostu mi sie nie podoba.. Natomiast ten xjr, jest poprostu idealem, tego,co mi sie kojarzy z marka jaguar..
Kolejne najpiekniejsze, bo nie bedę już szukal, czy było..:
Aston Martin DB5 Jamesa Bonda
Kolejne najpiekniejsze, bo nie bedę już szukal, czy było..:
Aston Martin DB5 Jamesa Bonda
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jestescie idiotami
ale kontynuujcie
a tak a'propos - przejezdzalem w weekend 2x przez belchatow , wiecie o co loko?
ale kontynuujcie
a tak a'propos - przejezdzalem w weekend 2x przez belchatow , wiecie o co loko?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow