Ubytki płynu chłodniczego
Moderator: flapjck1
- drszajba
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ubytki płynu chłodniczego
ostatnio zrobiło się bardziej sucho postanowiłem, że odpalę miniaka, pierwsze co zauważyłem to brak płynu chłodniczego, brakowało jakieś 100 ml, dolałem przejechałem jakieś 30 km i sytuacja się powtórzyła płynu znowu zabrakło. Wydaję mi się to o tyle dziwne, że przed zimą płynu nie ubywało. Ktoś mnie nastraszył ze znajomych, że pękł blok, chociaż nie chce mi się wierzyć bo samochód miał płyn chłodniczy i stał w garażu, poza tym silnik chodzi poprawnie. Jeżeli jednak byłby to pęknięty blok to jakich objawów mógłbym się spodziewać? Dzięki
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Re: Ubytki płynu chłodniczego
Co do pękniętego bloku ( w co wątpię) zobacz poziom oleju , płyn moze dostawać sie do oleju i będzie go wiecej. Jeśli pękło/puściła uszczelka pod głowicą to kopci na biało , dmucha do wody powietrze (w zbiorniczku widać bąbelki przy włączonym silniku) Zobacz czy na spodzie korka od pokrywy zaw. nie ma szlamu/białego nalotu .
sprawdz czy nie masz wody w oleju na bagnecie.
mozesz miec wydmuchaną uszczelke pod głowicą lub głowice peknieta ale blok raczej nie sądze...
mozesz miec wydmuchaną uszczelke pod głowicą lub głowice peknieta ale blok raczej nie sądze...
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
a mi się wydaje że najpierw należy zacząć od sprawdzenia chłodnicy/nagrzewnicy/przewodów gumowych czy nie ma wycieków
nie kapie Ci na prawą nogę z nagrzewnicy?
dolej odpal auto niech chwilę pochodzi zajrzyj pod i zobacz czy gdzieś nie cieknie
a po drugie to setka jeszcze nikogo nie zabiła
nie kapie Ci na prawą nogę z nagrzewnicy?
dolej odpal auto niech chwilę pochodzi zajrzyj pod i zobacz czy gdzieś nie cieknie
humin pisze:
nie rób smaka bo narazie nie mogę
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ponpa cieczy też może być przyczyną
- drszajba
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
trochę to trwało zanim się zająłem miniakiem, ogólnie trochę nim pojeździłem i w oleju płynu nie ma na szczęście, korek też czysty, bez żadnej galarety, ale płyn wciąż gdzieś cieknie, na razie szukam po rurach, w środku jest sucho, pasażerowie też nie nie narzekają na mokre buty po przejażdżce ze mną
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Twój mini lubi sobie chlapnąć i tyle... ma to po Panu...
- drszajba
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
heheh być może się wkurzył, że przez zimę po knajpach go nie zabierałem , poza tym miniak jest gorszy niż ja, ja przynajmniej nie piję borygo , a wycieku wciąż szukam :/