trzesacy sie samochod
trzesacy sie samochod
Jechalem dzisiaj z warszawy do Poznania i w polowie A2 jak wciskalem pedal gazu w aucie samochod strasznie sie trzasl. Jak zatrzymalem sie i ruszylem z powrotem to na poczatku luz a potem dalej nawrocilo i to przy predkosci ok 130 - 140.
Jezeli puszczalem gaz wszystko bylo ok.
Czy ktos mial cos takiego w aucie?
Jezeli puszczalem gaz wszystko bylo ok.
Czy ktos mial cos takiego w aucie?
Re: trzesacy sie samochod
masz krzywą którąś felge lub tarcze hamulcowa. prawdopodobnie przypomnisz sobie ze wpadles do kolem do jakies pozadnej dziury...teraz tylko prostowanie felgi i ewentualne malowanie zalezy z ktorej strony bedzie skrzywiona.jesli od srodka nie bedziesz musial malowac bo nie bedzie widac jesli ozewnnatrz po prostowaniu bedzie slad takiego podpalania felgi:D KOSZT: prostowanie w granicach 70-100zł malowanie ok 50zł od felgi.(na lato proponuje pomalowac wszystkie chyba ze masz igły;] jesli krzywa tarcza to wymiana tarczy ok.250-300zł z tego co wiem. moze sie okazac to i to wtedy troche nie przyjemny bedzie ten interes;/
Mialem podobne objawy - kiedy jeszcze jeździłem focusem - samochód wpadał w wibracje tylko kiedy dodawałem gazu (110-160) - okazało się, że półoś była do wymiany.
Na początek zmień sobie obuwie na letnie sprawdzisz, czy to na pewno dotyczy kół.
pzdr.
Na początek zmień sobie obuwie na letnie sprawdzisz, czy to na pewno dotyczy kół.
pzdr.
rzeczywiscie ostatnio wpadlem w ukryta dziure, z przodu mam opony 205/45 r17
natomiast przy wolniejszej jezdzie wszystko jest ok
odstawilem auto do mechanika i czekam na werdykt
natomiast przy wolniejszej jezdzie wszystko jest ok
odstawilem auto do mechanika i czekam na werdykt
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
bangi pisze:odstawilem auto do mechanika i czekam na werdykt
lepsze to niż wyrok
może pokrzywiłeś felgę "tylko"
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
przy tym profilu to felga albo opona moze zbrojenie opony przeciales i zrobil sie balon. dzwiek z krzywego kola wydobywa sie przy odpowiedniej predkosci dlatego tylko slychac w tym zakresie co podales
juz znam przyczyne
jednak jest to lewa polos
orierntujecie sie czy do esek bylo monotwane inne niz do reszty mini?
pozdrawiam
Rafał
jednak jest to lewa polos
orierntujecie sie czy do esek bylo monotwane inne niz do reszty mini?
pozdrawiam
Rafał
Miałem podobne objawy tzn samochód zaczynał się trzęść przy 80-90 km/h a na niższych prędkościach było OK, przyczyna okazała się bardzo prozaiczna, na przedniej feldze od strony wewnętrznej była czapa z zaschniętego błota i żwiru, pozostałość po przejechaniu kilkunastu metrów błotnistej drogi