Witam!
Na tarczy obrotomierza jest taka kontrolka jakby licznik ze strzałką. W intrukcji opisana jako Cruise Control. Opisane jest, że tą funkcją można sterować via multifunction steering wheel czyli przez kierownicę ale ja tą kontrolkę mam u siebie, ale multifunkcyjnej kierownicy już nie. Jak zaczynałem moją przygodę z Mini to pamiętam, że raz mi się to zaświeciło. Zapomniałem o tym, ale czytając ostatnio temat o kontrolce poduszek i napinaczy pasów oświciło mnie
Wie ktoś do czego ta funkcja służy i jak ją można u mnie aktywować skoro nie mam kierownicy z przyciskami?
Pozdrawiam.
Kontrolka na tarczy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Re: Kontrolka na tarczy
Muchu pisze:Witam!
Na tarczy obrotomierza jest taka kontrolka jakby licznik ze strzałką. W intrukcji opisana jako Cruise Control. Opisane jest, że tą funkcją można sterować via multifunction steering wheel czyli przez kierownicę ale ja tą kontrolkę mam u siebie, ale multifunkcyjnej kierownicy już nie. Jak zaczynałem moją przygodę z Mini to pamiętam, że raz mi się to zaświeciło. Zapomniałem o tym, ale czytając ostatnio temat o kontrolce poduszek i napinaczy pasów oświciło mnie :wink:
Wie ktoś do czego ta funkcja służy i jak ją można u mnie aktywować skoro nie mam kierownicy z przyciskami?
Pozdrawiam.
...jest to tzw. regulacja prędkości, jej wielkości i przyśpieszenia...uruchamiana z poziomu kierownicy zwykłej wielofunkcyjnej, lub sportowej wielofunkcyjnej (przyciski z "zegarkiem" 1/0, +, -)...bez kierownicy wielofunkcyjnej te funkcje nie działają, tradycyjny pedał gazu + biegi powoduje wielkość prędkości i przyśpieszenie...
Saluti
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Kontrolka na tarczy
137jastr a wiesz moze czemu u mnie po wcisnieciu przycisku wlaczenia tempomatu aka 'cruise control' zapala sie kontrolka "licznika ze strzalka" dwukrotnie po czym gasnie? nie da sie uruchomic niestety, probowalem wiele razy w roznych konfiguracjach pamietajac o zasadzie conajmniej trzeci bieg i duza predkosc.. ewentualnie co moglo pasc