Witam,
od dłuższego czasu zastanawiam sie nad zakupem klasycznego Miniaka, w stylu Jasia Fasoli i prosiłlbym o opinie - jak to auto sprawuje sie w normalnej eksploatacji? Linia tego autka zawsze do mnie przemawiała, ale nie chciałbym go kupic tylko po to zeby na nie patrzeć ale po to żeby jeździć nim po mieście, bez obaw ze sie rozsypie... Dlatego mam do Was pytania, o awaryjność, o koszty eksploatacji, o to jakiś silnik wybrać, gaźnikowy czy wtrysk, o dostępność czesci i serwisu.
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Endrju
Kupić czy nie..?
Moderator: flapjck1
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Re: Kupić czy nie..?
Chłopie Mini to skrajność potrafi doprowadzić do rozpaczy jak coś nie chce zaskoczyć ale również co dużo leprze potrafi doprowadzić do euforii kiedy jedziesz swoim małym bzyczkiem wszędzie się zmieścisz wszędzie wciśniesz. A najmilszy widok to miny ludzi, którzy o nim marzyli od dziecka i nigdy nie mieli odwagi tego marzenia zrealizować.
Ja polecam, choć łatwo nie będzie.
Maciek.
Ja polecam, choć łatwo nie będzie.
Maciek.
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Re: Kupić czy nie..?
Przede wszystkim jak nie znasz sie zbyt dobrze na mechanice, to licz sie z tym, ze samochod bedziesz czasem musial odstawiac na pare tyg do warsztatu, bo sprowadzenie czesci troche trwa, a w miedzyczasie okazuje sie, ze trzeba jeszcze tysiac innych rzeczy zrobic