Witam Wszystkich,
w ostatnich miesiącach wymieniłam czujnik ciśnienia oleju - po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów kontrolka oleju zaczęła mrugać. Sprawdziłam czujnik i okazało się, iż jest cały wypełniony olejem - wymieniłam więc na kolejny, ale problem znów się powtarza. Może to wina czujnika (jakaś uszkodzona partia), a może coś innego? Miał ktoś z Was taki problem?
Czujnik ciśnienia oleju
Moderator: flapjck1
Czujnik ciśnienia oleju
Granatowy Mini Mayfair Automat
Czujnik oleju.
To,że wypełniony jest olejem to akurat prawidłowość.Zaś mruganie kontrolki wiązałbym raczej ze zbyt niskim ciśnieniem oleju.Ale można to wykluczyć wkrecakąc w miejcce
czujnika legalizowany manometr,który dawniej bywał w wyposażeniu większości warsztatów.
czujnika legalizowany manometr,który dawniej bywał w wyposażeniu większości warsztatów.
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Czujnik ciśnienia oleju
Siada pompa oleju, albo panewki- czyli silnik do remontu
dzięki za informacje... ten remont silnika jest mało pocieszający ale jak trzeba to się zrobi...
Orsa,
mogę spytać czy czujnik kupowałaś w Krakowie, jeśli tak to podeślij proszę namiary gdzie.
Jaki finał? Silnik po remoncie?
mogę spytać czy czujnik kupowałaś w Krakowie, jeśli tak to podeślij proszę namiary gdzie.
Jaki finał? Silnik po remoncie?
Naszczęście obyło się bez remontu silnika... wymieniłam czujnik na nowy i problem sam się rozwiązał.... nowy czujnik nie wypełnia się olejem i wszystko działa prawidłwo - jak narazie.... zakupy robiłam przez internet.