Pompa chodzi non stop - Pomozcie !!!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Cuba

Pompa chodzi non stop - Pomozcie !!!

Post autor: Cuba »

pompa wspomagania chodzi non stop,nawet po wylaczeniu auta i wyjeciu kluczyka chodzi dalej.Odlaczylem akumulator,podlaczylem jeszcze raz i odrazu sie wlaczyla ponownie... Co to moze byc???Dziekuje z gory za pomoc...
p.s.w zbiorniczku slychac jak plyn bulgocze jak pompa chodzi.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Pompa chodzi non stop - Pomozcie !!!

Post autor: flapjck1 »

bylo cos juz na ten temat
poszukaj

w skrocie - modul sterujacy ma niewymienialny przekaznik - trzeba wymieniac jakas wieksza i droga czesc :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Voyth

Post autor: Voyth »

Spamer z Ciebie niezły Cuba... pare dni na forum i już dziesięć tematów lekko zaczętych :D Wpisuj w wyszukiwarke interesujące Cie frazy ! :roll:
Cuba

z tego co mi wiadomo to jak narazie jest to moj 4. temat... Placa Ci za liczenie ze zaokragliles mi do dziesieciu??? :)
Dzwonilem do mechanika i powiedzial,ze do wymiany pompa,mowi ze wszystko co moglo sie zepsuc jest w pompie...
Voyth

Płacą i to słono :D

No to niestety musisz się wykosztować... ale nie zniechęcaj się do MINIaków, one tak mają :P
Cuba

Kupilem juz pompe tutaj:
http://allegro.pl/item592969865_pompa_w ... _mini.html
o 1700pln taniej niz w serwisie tylko nie jestem przekonany czy bedzie pasowac i do piatku bede zyl w niepewnosci niestety... A jak bedzie pasowac to po weekendzie bede a Twojej ziemi bo jade do Katowic we wtorek. Jak sobie mysle ile fotoradarow nastawiali na drodze z W-wy do Katowic to mnie krew zalewa :)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

cala kupa ale tylko przed piotrkowem i siewierza sa dzialajace + lotne patrole
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Cuba

Po tej trasie bede musial klocki wymienic od hamowania przed kazdym fotoradarem :)
Voyth

To lepiej kupić CB, przyda się i później ;)
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Miniaki miały jedną i tą samą pompę wspomagania, aż do końca 2006, tak więc 350 zł nie pójdzie na marne :smile:
static
ress
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: ress »

Cuba pisze:Kupilem juz pompe tutaj:
http://allegro.pl/item592969865_pompa_w ... _mini.html
o 1700pln taniej niz w serwisie tylko nie jestem przekonany czy bedzie pasowac i do piatku bede zyl w niepewnosci niestety... A jak bedzie pasowac to po weekendzie bede a Twojej ziemi bo jade do Katowic we wtorek. Jak sobie mysle ile fotoradarow nastawiali na drodze z W-wy do Katowic to mnie krew zalewa :)

To to nic... ja przed czestochowa (od strony Katowic patrzac) wpadlem ostatnio na przenosny fotoradar:

http://www.rybnik.com.pl/pliki/v2/straz_miejska/fotoradar.jpg

Teraz tylko na bilecik czekam :(
Cuba

Pompa wymieniona,nowa chodzi elegancko :) Takze jak by ktos chcial kupowac na allegro to moge z czystym sumieniem polecic :
http://allegro.pl/item607014218_pompa_w ... _mini.html
WookiM

Post autor: WookiM »

ile zapłaciłeś za wymianę?
Cuba

Mam swojego mechanika,ktorego z czystym sumieniem moge polecic.Serwisowalem u niego wszystkie auta.Jest z niego fachowiec pelna gębą... Dla przykladu : za wymiane filtra oleju,powietrza,przeciwpylkowego,plynu hamulcowego,oleju,plynu hamulcowego,poduszki pod silnikiem,przewodu wysokiego cisnienia,filtra paliwa,swiec,paska klinowego,wymiana tylnej poduszki gum-met. w "stabilizatorze"-jesli dobrze pamietam,wymiana pompy wspomagania,takich drobiazgow jak wymiana zarowki nie wymieniam,zaplacilem 600pln moi mili I chociaz ma warsztat 210km od mojego aktualnego miejsca zamieszkania to serwisuje tylko u niego.
skomo

Post autor: skomo »

Witam , miałem dokładnie to samo pare miesięcy temu tylko u mnie zaczeło sie od rozładowania akumulatora po nocy , rano po kupnie nowego okazało sie ze pompa wspomagania chodzi cały czas (rozładowuje akumulator) i nie chce sie wyłaczyc . Pojechałem do serwisu bmw powiedzieli mi za pompe 2000 + robocizna , nastepnym krokiem było wyjecie i rozebranie pompy okazało sie ze pył ze szczotek osadził sie na płytce sterujacej i spalił jekiś układzik . Miałem mozliwość naprawy ale jak zajżałem na allegro i zobaczyłem taką pompę za 300 zł to bez namysłu kupiłem . Za dwa dni dostałem paczke pompe wymieniłem i od tamtej pory wszystko działa , no prawie bo dzis po pracy nie mogłem odpalic miniaka ale juz znalazłem problem pompa paliwa nie działa ,wiec ruszam na poszukiwanie pompy
ODPOWIEDZ