zamiana kasety na CD

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

ojciec

zamiana kasety na CD

Post autor: ojciec »

Witam. Mam pytanko bo nie znalazłem odpowiedzi - mam mini z roku 2003 z nagłośnieniem Harmann/Kardon (+zmieniarka CD w bagażniku i sterownie w kierownicy). Chciałbym zamienić fabryczną kasetę na oryginalne CD ale wiem, że są to różne wtyki od zasilania i audio.

Czy ktoś wymieniał i jak tego dokonał?
Czy wystarczy dokupić i dorobić przejściówkę na radio CD?
Czy po przeróbce będzie działać sterownie z kierownicy i zmieniarka?
Dysponuje ktoś schematami wyprowadzeń z radia kasetowego?
Który model radia będzie pasował? CD czy CD/MP3?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Voyth

Re: zamiana kasety na CD

Post autor: Voyth »

Ludzie rozumiem, że nowy użytkownik, ale opcja "Szukaj" jest dla każdego !

Temat, który pasuje idealnie znajduje się kilka tematów w dół ! :evil:

http://www.mini.org.pl/forum/viewtopic.php?t=4788
ojciec

To żem NOWY nie znaczy, że jestem dzieckiem NEO. Zaliczyłem wiele forów w swoim dotychczasowym życiu i wiem na czym polega opcja szukaj. Jest pare tematów ale żaden z nich nie odpowiada na moje pytania.
Voyth

Post autor: Voyth »

Nie mówie, że NEO, ale MINI radio, to pojęcie ogólne, w który można pisać i odpowiadać na wiele tematów związanym z radiem, audio itd. :roll:
ojciec

[post do wykasowania]
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009, 08:25 przez ojciec, łącznie zmieniany 1 raz.
ojciec

Temat z poprzednich postów rozwinął się sam bo się okazało, że mam jednak wtyczkę prostokątną :oops:

Pytanko jeszcze jedno: czy radio VDO/Siemens na mp3 mają fabryczną blokadę kodem? Pytam, bo chcę kupić na Allegro fabryczne radio z mp3 i czasami sprzedawcy nawet nie wiedzą czy radio ma kod czy nie.

Jeśli zdarzy mi się, że będzie miało to czy jest jakaś możliwość zdjęcia blokady?
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

nie ma blokady
ojciec

Dawid czy jesteś na 100% pewny, że radio VDO/Siemens nie ma fabrycznej blokady? Dzwoniłem do gościa i twierdzi, że radio ma kod i może mi go zdjąć na dodatkową opłatą (od 40 do 100zł - cena uzależniona od modelu radia). Może koleś sam nie ma pojęcia, że radio nie ma blokady ale na wszelki wypadek mówi, że ma - nawet jak nie ma, to zawsze będzie miał parę złoty extra. Oni ich nawet nie podłączają - sprowadzają hurtowo z demontażu i tak sprzedają.

Nie chcę kupić bubla więc proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

rak sobie uciac nie dam, ale jestem przekonany, ze nie maja (przechodzilem przez oba radia tzn alpine i siemens, oba byly fabrycznie niekodowane, wiec przypuszczam, ze kazde tak ma..)
ojciec

Wczoraj instalowałem nowy zakup. Potwierdzam - radio mimo zapewnień sprzedawcy, że ma kod - kodu nie miało.
ODPOWIEDZ