Pytanie z czystej ciekawości(max prędkość w BMW MINI)

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

speedfight

Pytanie z czystej ciekawości(max prędkość w BMW MINI)

Post autor: speedfight »

Jechałem dziś dokładnie kilkadziesiąt minut temu ze znajomym moim miniakiem a ze chłopina jechał ze mną pierwszy raz to wiadomo rozmowa na temat auta musiała się odbyć:D
I zastanowiło nas jaką miniak może rozwinąć predkość maksymalną (chodzi mi o wersje 115km z 2003 roku ze zmienionym wydechem i filtrem H&R więc myśle ok 120km będzie miał)

Nie jestem żadnym demonem prędkości ani nawet człowiekiem który ma ochote wcisnąć gaz do dechy dlatego tez wole zyc bezpieczniej i zapytać o to tutaj niż próbować samemu z niewiadomym skutkiem;p a pewnie nie jeden z was to sprawdzał:)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 23:52 przez speedfight, łącznie zmieniany 1 raz.
Voyth

Re: Pytanie z czystej ciekawości(max prędkość w BMW MINI)

Post autor: Voyth »

Jest już taki temat człowiekuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :evil: :evil: :evil:

Dokładnie to samo możesz napisać w temacie, który już został utworzony !

http://www.mini.org.pl/forum/viewtopic.php?t=3330&highlight=pr%EAdko%B6%E6

SPAMujesz jak mało kto... jest opcja szukaj na forum ! :evil: :evil: :evil:

TEMAT DO USUNIĘCIA !
speedfight

No ja ten temat przeczytałem ale nie wiem czy ty przeczytałes:) Bo nie znalazłem w nim odpowiedzi o prędkościach w nowych mini:)

P.S zapomniałem dodac ze w autku jest jeszcze zamontowane sportowe zawieszenie również H&R na zielonych sprężynach. Być moze cos to też dodaje do maksymalnej predkosci:)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pewnie ze 180 poleci :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Voyth

W One w instrukcji jest napisane, że 192 poleci, więc Cooper powinien lekko ponad 200 ciąć :D
speedfight

no w sumie z tym sie zgodze moze by odpowiedzeli. To przepraszam. jesli chcecie to przeniescie to tam jesli nie to zostawdze tutaj.

Jeśli chodzi o 180 to napewno wiecej bo przynzam sie raz mialem 190 ale gazu do konca nie było
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

ale bierz pod uwagę że na zegarze jedno a rzeczywistość drugie :P
przy następnej jeździe weź navi ze sobą i porównaj różnice przy różnych prędkościach będziesz miał odpowiedź
speedfight

tak zgadza sie ale chodzi mi o prędkość na zegarze w aucie:) Bo skoro zawyża w Mini to tak samo zawyża w audi bmw mercedesach i wszystkich innych autach:)
Różnica pewnie może być +/- 2-3km/h a to nie o taką dokładność tutaj chodzi:)
speedfight

no dobrzeale te przeklamania wystepuja we wszystkich autach:) wiec pomijajmy to bo chodzimi o predkosci na zegarze:)
bent tech

Post autor: bent tech »

Voyth pisze:Jest już taki temat człowiekuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :evil: :evil: :evil:

tak, z rok temu. to co, mamy wszyczy wracac do tematow z 2003 roku bo kiedys cos o tym bylo napisane?
speedfight

zgadza sie ale sądze ze powinny być dwa tematy jeden dotyczący piredkosci starego mini a drugi temat dotyczący nowego mini wtedy będzie dopiero porządek bo nikt wszystkie co go nie interesuje nie bedzie musiał czytać tylko to co go interesuje :)
I nie mówcie ze nie mam racji
DZAKO

Post autor: DZAKO »

mi w ASO przykleili naklejkę podczas przeglądu PAMIĘTAJ NA ZIMÓWKACH MAX 210h
pozdrawiam :)
Voyth

bent tech pisze:
Voyth pisze:Jest już taki temat człowiekuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :evil: :evil: :evil:

tak, z rok temu. to co, mamy wszyczy wracac do tematow z 2003 roku bo kiedys cos o tym bylo napisane?

Chodzi mi o użycie szukajki, a nie o to czy temat ma rok, czy sto lat ! :evil:
speedfight

Voyth pisze:
bent tech pisze:

Chodzi mi o użycie szukajki, a nie o to czy temat ma rok, czy sto lat ! :evil:

Ale jeśli szukałeś tego tematu to sam powinieneś wiedzieć ze znalazłeś odpowiedz ale dane dotyczą tylko starych miniaków. No tak czy nie?
Voyth

Niby tak, ale to już wyjaśniliśmy ;)
ODPOWIEDZ