miniak zaciąga spaliny
Moderator: flapjck1
miniak zaciąga spaliny
Witajcie,
problem jest taki: w czasie jazdy, nawet przy lekkim uchyleniu/opuszczeniu szyby (nie ważne czy przód czy tył) miniak zaciąga spaliny do środka. Dodam, że w czasie postoju mogę mieć wszystkie szyby pootwierane na maksa i nic nie śmierdzi. Ruszę - zaczyna śmierdzieć spalinami. Zamknę okno - przestaje. Wydech szczelny (dorabiany).
Dzięki za wszelkie sugestie
fleisch
problem jest taki: w czasie jazdy, nawet przy lekkim uchyleniu/opuszczeniu szyby (nie ważne czy przód czy tył) miniak zaciąga spaliny do środka. Dodam, że w czasie postoju mogę mieć wszystkie szyby pootwierane na maksa i nic nie śmierdzi. Ruszę - zaczyna śmierdzieć spalinami. Zamknę okno - przestaje. Wydech szczelny (dorabiany).
Dzięki za wszelkie sugestie
fleisch
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: miniak zaciąga spaliny
otwierasz okno i powietrze z pod podwozie przepycha spaliny przez samochód
sugerujesz dziury w podłodze czy dziury w podłodze + nieszczelny wydech?
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
dziury w podlodze sa fabrycznie
wydech musi gdzies puszczac
wydech musi gdzies puszczac
- Austin
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper SPI
- Kontakt:
Witam!
Sprawdz łącznik elastyczny pomiędzy kolektorem a układem wydechowym. Mój był dziurawy i spaliny dostawały się do środka...
Pozdrawiam
Sprawdz łącznik elastyczny pomiędzy kolektorem a układem wydechowym. Mój był dziurawy i spaliny dostawały się do środka...
Pozdrawiam
I o to chodzi, i o to chodzi...
hm... tyle że wydech był dwukrotnie sprawdzany. Przez fachowców, którym na prawdę można ufać i wygląda na dobry... Ale może do 3 razy sztuka
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
to daje spod kolektora w takim razie
a jesli nie to moze z odmy juz sie kurzy?
a jesli nie to moze z odmy juz sie kurzy?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Okey, temat złapany. Spaliny zaciągało przez pokrywę bagażnika. Uszczelka nie przylega na całej długości do pokrywy. Tymczasowo "zaleczone" doklejeniem zwykłej, domowej uszczelki okiennej (profil E) na pokrywę, żeby jedna na drugą nachodziła
Kolektor, łącznik, odma sprawdzone raz jeszcze - OK.
Dzięki za pomoc i pozdrowienia!
Kolektor, łącznik, odma sprawdzone raz jeszcze - OK.
Dzięki za pomoc i pozdrowienia!
- macko
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini
- Kontakt:
Tak z ciekawostek, to przeczytałem ostatnio bodajże w TopGear, że w Anglii zabroniono jeździć z otwartym bagażnikiem w mini, właśnie ze względu na zasysanie spalin do kabiny.
macko
macko
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Mi raz podczas wyprawy na zlot do Hradec Kralove nawalił w metro siłownik zamka klapy, robił zwarcie i co jakiś czas się klapa podnosiła w górę, wyciągnąłem jeden siłownik od podnoszenia i jechałem całą drogę na niedomkniętej pomimo otwartych szyb i szyberdachu miałem nieźle w bani jak dotarłem na miejsce