Czerowna lampka ign
Moderator: flapjck1
Re: Czerowna lampka ign
O powinienem zrobić gdy ta lampka sir pali nawet to odpaleniu silnika ??
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
naprawic ladowanie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
alternator albo zobacz czy nie pognily ci kable przy alternatorze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Lukas
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Austin Mini Flame Red 1989
- Kontakt:
Ujmując temat w słowa laika - jeżdżąc samochodem zużywasz prąd z akumulatora, który powinien się doładowywać za pomocą alternatora. Alternator działa podobnie jak dynamo w rowerze, wytwarza prąd i magazynuje go w akumulatorze.
Jeśli pali się ta czerwona lampka oznacza to, że wytworzony prąd nie dociera do akumulatora i nie może zostać tam zmagazynowany. Istniej więc spore ryzyko, że wyładujesz całkiem akumulator. Trzeba to więc jak najszybciej naprawić. Sprawdź podłączenie alternatora tak jak sugerował flapjack.
Powodzenia
Jeśli pali się ta czerwona lampka oznacza to, że wytworzony prąd nie dociera do akumulatora i nie może zostać tam zmagazynowany. Istniej więc spore ryzyko, że wyładujesz całkiem akumulator. Trzeba to więc jak najszybciej naprawić. Sprawdź podłączenie alternatora tak jak sugerował flapjack.
Powodzenia
aymoo.pl
Dzięki za aż tak dokładne wyjaśnienie !!! Ale co to jest alternator to wiem i już sobie poradziłem- znaczy ładuje w domu prostownikiem. A jutro postaram się to naprawić )
- Lukas
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Austin Mini Flame Red 1989
- Kontakt:
Czasem chłopaki odpowiadają skrótowo, jak ktoś nie wie o co chodzi to może się zamotać. Ja też nie jestem ekspertem i czasem nie wiem o czym oni mówią
Dobrze, że u Ciebie problem rozwiązany, może mój opis przyda się komuś innemu
Dobrze, że u Ciebie problem rozwiązany, może mój opis przyda się komuś innemu
aymoo.pl